Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30
Tryb normalny
Pierwszy z pięciu "finałów" tego sezonu. Kolejorz ma wszystko w swoich dłoniach - nie ma co tego psuć i należy u siebie zagrać tak jak potrafią nasi magicy w ataku, dołożyć pewność w obronie i Legia powinna zostać w niedzielę odprawiona z kwitkiem. 

Według medialnych doniesień od wtorku w pełnym treningu będzie zarówno Plamen jak i Mrozek, także w bramce nie powinno być alpejskich kombinacji. Mrozek powinien dać pewność i pewnie jak będzie mógł to wróci, ale myślę, że ostatnie spotkanie naszego Bułgara pozytywnie naładowało i w razie czego również da radę. 

Milić teoretycznie ma również trenować już z zespołem, no ale wiadomo jak to jest. Mimo wszystko przydałby się, bo jednak Legia ma w ataku "dwie wieże", więc pytanie jak Guma w takich pojedynkach by wyglądał. Niemniej, niezależnie od powrotu Milicia, ja w obronie dałbym właśnie Roberta. Jak nie na środku z konieczności, to na jego nominalnej prawej stronie. Joel okej, dokłada w rozegraniu, ale w meczu z Legią widziałbym jednak Roberta jako tego pewniejszego w obronie. 

Nie zagra Pablo - mega strata. Zastąpi go jednak Filip, który przyzwyczaił nas, że poniżej pewnego poziomu nie schodzi, chociaż w destrukcji jest gorszy niż Rodriguez. Na szósteczce oczywiście niezastąpiony Antek.

Idąc wyżej, patrząc na popisy Walemarka, jako członek stowarzyszenia kolegi Sułtana, na kierownicy widzę Palmę, na prawej Aliego, a na lewej stronie wypoczętego i naładowanego jak Jay Jay Okocha - Leo Bengtssona. Na finalizacji Papa - ojca się nie wybiera i nikt go nie będzie uczył jak dzieci robić, ale miejmy nadzieję, że tym razem nie obsika deski i jednak z celnością nie będzie problemu. 

I na koniec - ten mecz trzeba wygrać, żeby zyskać trochę spokoju. Są w stanie to zrobić, szczególnie z taką siłą ofensywną. Nie odjebać niczego z tyłu i powinno byc dobrze.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - przez Kefas9494 - 20-04-2026, 22:23

Skocz do:

Browsing: 1 gości