13-06-2026, 10:11
(13-06-2026, 09:52)WaNiA napisał(a):(13-06-2026, 01:38)Icek napisał(a):Coś w tym jest na rzeczy....ale Moder zaraz 28 lat...po ciężkiej długiej kontuzji....jest jeszcze w stanie wskoczyć na europejski poziom? tu mogą być wątpliwości....(12-06-2026, 17:10)Róża napisał(a):(12-06-2026, 15:30)secret napisał(a): Ja tam nie wiem. Mi się obaj wydają poukładani i raczej wiedzą jaki kolejny krok zrobić.
Wątpię by Moder wrócił teraz do kraju. Jeśli się wyleczy z kontuzji i nie złapie kolejnej w szybkim czasie to jeszcze parę lat za granicą pohasa.
Wiesz, Guma też mógł jeszcze parę lat pohasać ale zrobił krok, którego Karol nie zrobił a Kuba mógłby. Każdy może sobie sam odpowiedzieć, kto lepiej wybrał rok temu.
Guma to nie Moder. Ten drugi, pomimo jego podatności na kontuzje, ma nieporównywalnie wyższy potencjał od Gumy. Robert, nawet jak był zdrowy, to nie był nawet wyróżniającą się postacią w ekipie z dolnych rewirów Bundesligi. Kuba, zanim dopadła go pierwsza kontuzja, miał całkiem dobre momenty w niezłej ekipie z najlepszej ligi na świecie, a i w Feyenordzie radził sobie całkiem nieźle. Oczywiście do czasu....Oni mają zupełnie inne papiery na granie. Modera, o ile wstanie jeszcze z kozetki rehabilitacyjnej, spokojnie przygarną jeszcze niezłe kluby. Gumnego, w jego momencie po zerwanych wiązadłach i etapie w Bundeslidze, gdzie raczej się zawijał, zamiast rozwijać, nikt sensowny by już nie wziął.
Po ciężkich rozlicznych kontuzjach. Już pomijając cenę uważam że nie chcemy szklanego piłkarza.
Chyba że jako kolegę dla Aliego do rehabilitacji.