19-06-2026, 11:33
(19-06-2026, 11:29)rojber napisał(a): Kupno solidnego stopera to jest priorytet. Nawet zdrowy Milić nie osiągał jakiegoś wysokiego pułapu i robił błędy. O Skrzypie i Douglasie to już nawet nie ma co pisać. Idealnie by było pożegnać Alexa, przedłużyć kontrakt z Milicem i dokupić solidnego środkowego do wyjściowej jedenastki. Natomiast sytuacja jest taka, że pewnie na Douglasa nie ma chętnych a poza tym coś czuje, że nasi jeszcze tam liczą, że zacznie grać na poziomie zbliżonym do swojej pierwszej rundy w Lechu i, że jeszcze na nim zarobią. Najłatwiej jest po prostu nie przedłużyć kontraktu i tu padło na Milica. Wątpię by chcieli utrzymywać 6 stoperów stąd chcąc pozyskać kogoś solidnego trzeba kogoś pożegnać.
6 stoperów?
Ja mam Mońkę, Douglasa, Milicia, Skrzypę + zakładam kogoś nowego. Wychodzi mi pięciu - kogo liczysz? Bo chyba nie Janyszkę, to jakieś grosze zapewne.
Utrzymywanie 5 stoperów to oczywiście też duży wydatek, ale dla mnie jest to realne (przy 6 rzeczywiście trzeba byłoby kogoś pożegnać).