Z tego co pamiętam to Milić nabawił się kontuzji na treningu w tym samym czasie co Thordarson. Taki był komunikat z klubu. Doszło do stłuczenia śródstopia czy jakoś tak. Nie neguje innych kontuzji jakich nabawił się ten zawodnik. Czyli tak na szybko na "chłopski rozum". Mamy 2 kontuzje z meczu (Milic i Sousa o których piszesz) oraz kontuzje z treningów Thordarson, również Milic, Gonzales, niedawno Sousa i Murawski. Nie wychodzi mi z tego % taki jak ze statystyk, które podałeś (stosunek kontuzji z meczu do kontuzji z treningu). Chyba, że były jeszcze inne kontuzje w meczu wykluczające zawodnika z kolejnego pojedynku o których nie pamiętam.
I nie pisz mi tu o minutach spędzonych na boisku i na treningu bo odnoszę się to podanych przez Ciebie % wartości kontuzji na treningu vs na meczu.
E:
Dokopałem się do artykułu gdzie wspomniane kontuzje przez Ciebie Milica i Sousy z meczu z Jagiellonia z informacji jakie napłynęły z klubu były pochodnymi urazów z treningu obu Panów. Czyli na dobrą sprawę wszystkie kontuzje naszych zawodników na wiosnę mają jeden wspólny mianownik: trening.
I nie pisz mi tu o minutach spędzonych na boisku i na treningu bo odnoszę się to podanych przez Ciebie % wartości kontuzji na treningu vs na meczu.
E:
Dokopałem się do artykułu gdzie wspomniane kontuzje przez Ciebie Milica i Sousy z meczu z Jagiellonia z informacji jakie napłynęły z klubu były pochodnymi urazów z treningu obu Panów. Czyli na dobrą sprawę wszystkie kontuzje naszych zawodników na wiosnę mają jeden wspólny mianownik: trening.