18-08-2026, 11:16
(18-08-2026, 10:45)koziołek napisał(a): Ale widzicie jakiś inny termin ? Jak dla mnie przygotowania do sezonu kluczowe i pierwsze mecze na wejście w rytm.
Moim zdaniem to zaplanowali tak, że nie chcieli tracić piłkarza na ważne początkowe rundy, jak już Aarhus się wydarzył to na eliminacje z Klakswik mogli chcieć teraz to wykorzystać by na IV rundę już byli.
A wcześniej kiedy to miało być zdobione?
Uważacie, że piłkarz, który mocno musi się zresetować przed sezonem choćby psychicznie w trakcie urlopu będzie uziemiony w Afryce?
Nie wydaje mi się i uważam, że tak musiało to być jeśli ten termin max 90 dni do daty wygaśnięcia wizy jest prawdziwy.
Obie wizy kończą się w sierpniu i wiadomo o tym od dawna.
Tak się składa, że np Agnero był w Afryce po zakonczeniu sezonu, lata tam co roku, więc argument że musiał się resetować gdzie indziej jest nietrafiony. Prawda jest taka, że czekaliśmy na ostatnią chwilę i zaskoczyły nas konsularne terminy. Wnioski na przyszłość muszą być wyciągnięte i będą - gwarantuję, że teraz każda przerwa będzie na to wykorzystywana, nawet wczesną wiosną.
Swoją drogą, ciekaw jestem jakbyście to odbierali, jakbyśmy mieli jutro q4 LM z hipotetycznym Hapoelem czy tam AEKiem. Widmo LM i 20m eur na koncie we wrześniu vs uwięzieni podstawowy obrońca i kluczowy obecnie napastnik.