Skrót myślowy. Wiem, jak działają finanse w przedsiębiorstwie. Chodzi mi o to, że nie ma jakiejś niebotycznej góry kasy, odnosiłem się do wpisu m.in Skorpiona, w pewnym sensie dchody z zakończoneo i przyszłego sezonu zostały już zdskontowane w poprzednim okienku. I jak najbardziej moim zdaniem to, że Rutkowski deklaruje wiekszy budżet na transfery in w tym okienku niż w zeszłym roku wynika z faktu - technicznie rzecz ujmując - że dzięki MP predykcje naszych przychodów w średnim okkresie (2-3 lata) wzrosły bardzo mocno i będzie można sobie pozwolić na zaciągnięcie dodatkowych kredytów i zwiekszenie zadłuzenia (teraz to ok 50 mln, z czego większość to krótkoterminowy kredyt obrotowy). Inaczej rzecz ujmując - te dwie straty po 10 mln zł z ostatnich dwu sezonów połączone ze zobnowiązaniami związanymi choćby z rozbudowanej i w zmocnionej kadry i sztabu inaczej by wyglądały, gdyby nie było pucharów w przyszlym roku - trzeba by było zacisnąć pasa (jak zdarzyło się już przynajmniej raz w naszej historii).
Ocena wątku:
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb normalny |