Ale co ma do rzeczy to,. że powiedział "niestety". Odniósł się do tego, że to drugi rok z rzędu na minusie i co jak co, nie ma się z czego cieszyć. Jakby powiedział ""super", to by oznaczało,. że się spodziewali?:-) Przecież przytoczyłem Ci jego fragment wypowiedzi, w której powiedział wprost, że oni o tej stracie wiedzieli i że tą stratę "spowodowało mistrzostwo". Te same argumenty były podawana przy poprzednich mistrzostwach, więc jak można sugerować, że oni się tego nie spodziewali, skoro om mówi wprost, że się tego spodziewali? :-) Jego słowa znaczą ni mniej nie więcej, że "spodziewaliśmy się tej straty, ale niestety, jest to drugi rok z rzędu". Z resztą w dalszej części wypowiedzi mówi o tym, że "Kiedyś musimy jednak zakończyć sezon na plusie, mistrzostwo jest szansą, by odbić się finansowo po 2 latach straty", ponownie podkreślając to, że problematyczne nie jest to. że odnotowaliśmy stratę w sezonie mistrzowskim, tylko fakt, że jest to drugi rok z rzędu. W kolejnym zdaniu "Po mistrzostwie była premia dla sztabu, dla piłkarzy czy dla pracowników. Lubię płacić premie po sukcesach i oby za rok było tak samo.” też ciężko doszukać się tego, że fakt mistrzostwa i związane z nimi premie są czymś negatywnym i nieoczekiwanym
Piszesz, że nie powinien podawać premii jako jednego z powodów straty. Skoro w zdaniu wcześniej powiedział, że "mistrzostwo spowodowało straty", to jakie inne wydatki by tutaj się nadawały do wymienienia, jak nie premie dla piłkarzy i sztabu, premie dla poprzednich klubów naszych zawodników za zdobycie mistrza, które zostały zapisane w umowach transferowych, a które to wydatki były bezpośrednio związane ze zdobyciem mistrzostwa? Ja wręcz nie wyobrażam sobie innych, niż podane przez Rutka.
Bez pucharów i/lub transferów out nie ma zysków. Widać to jak na dłoni w zestawienie naszych wyników, które wstawiłem. Więc Rutek w ciemno w lipcu 2024 mógł powiedzieć, że będzie strata.
Jeśli zaś chodzi o Twoją sugestię, że jesteśmy optymistycznie nastawieni do okienka, to jaki to ma związek z dyskusją o tym, czy strata była oczekiwana, czy też nie? Ja tutaj w żadnym momencie nie wypowiedziałem się, czy to okienko będzie super, czy też nie. Napisałem wręcz w ostatnim poście, że osobiście oczekuję okienka takiego, jak to było w ostatnich latach. Mam tutaj na myśli kwestie finansowe, bo to, jakiej jakości trafią tutaj zawodnicy, to już inna bajka.
Piszesz, że nie powinien podawać premii jako jednego z powodów straty. Skoro w zdaniu wcześniej powiedział, że "mistrzostwo spowodowało straty", to jakie inne wydatki by tutaj się nadawały do wymienienia, jak nie premie dla piłkarzy i sztabu, premie dla poprzednich klubów naszych zawodników za zdobycie mistrza, które zostały zapisane w umowach transferowych, a które to wydatki były bezpośrednio związane ze zdobyciem mistrzostwa? Ja wręcz nie wyobrażam sobie innych, niż podane przez Rutka.
Bez pucharów i/lub transferów out nie ma zysków. Widać to jak na dłoni w zestawienie naszych wyników, które wstawiłem. Więc Rutek w ciemno w lipcu 2024 mógł powiedzieć, że będzie strata.
Jeśli zaś chodzi o Twoją sugestię, że jesteśmy optymistycznie nastawieni do okienka, to jaki to ma związek z dyskusją o tym, czy strata była oczekiwana, czy też nie? Ja tutaj w żadnym momencie nie wypowiedziałem się, czy to okienko będzie super, czy też nie. Napisałem wręcz w ostatnim poście, że osobiście oczekuję okienka takiego, jak to było w ostatnich latach. Mam tutaj na myśli kwestie finansowe, bo to, jakiej jakości trafią tutaj zawodnicy, to już inna bajka.