(07-06-2025, 16:58)Icek napisał(a): Piszesz, że nie powinien podawać premii jako jednego z powodów straty. Skoro w zdaniu wcześniej powiedział, że "mistrzostwo spowodowało straty", to jakie inne wydatki by tutaj się nadawały do wymienienia, jak nie premie dla piłkarzy i sztabu, premie dla poprzednich klubów naszych zawodników za zdobycie mistrza, które zostały zapisane w umowach transferowych, a które to wydatki były bezpośrednio związane ze zdobyciem mistrzostwa? Ja wręcz nie wyobrażam sobie innych, niż podane przez Rutka.
Jeśli zaś chodzi o Twoją sugestię, że jesteśmy optymistycznie nastawieni do okienka, to jaki to ma związek z dyskusją o tym, czy strata była oczekiwana, czy też nie? Ja tutaj w żadnym momencie nie wypowiedziałem się, czy to okienko będzie super, czy też nie. Napisałem wręcz w ostatnim poście, że osobiście oczekuję okienka takiego, jak to było w ostatnich latach. Mam tutaj na myśli kwestie finansowe, bo to, jakiej jakości trafią tutaj zawodnicy, to już inna bajka.
dwa lata temu brak mistrzostwa - strata, teraz mistrzostwo - też powoduje straty. nie znam liczb ale na pewno ktoś je tu przytoczy - ile dostaje się za mistrzostwo? vs np brak mistrzostwa lub jak rok temu 5 miejsce? chyba że próbujesz mi powiedzieć że premie są większe niż zysk z samego pierwszego miejsca. Tylko proszę nie wyjeżdżać mi tu z kadrą i kosztami, mówię tylko o czymś co nie było zakładane w budżecie - a mistrzostwa można było nie zakładać. Ale też zysków z niego.
Co do zaś ostatniego akapitu, czasami jest coś takiego jak nawiązanie do innego wątku innego użytkownika. Nie wszystko bierz do siebie