25-06-2025, 15:34
(25-06-2025, 12:22)Zabal napisał(a): Generalnie zawsze mnie bawi jak czytam komentarze w stylu na tym zarobimy, ten zejdzie z płacy itp. Cieszyć może fakt że dbacie o finanse Rutków jak na swoje ale wierzcie mi nie ma to żadnego wpływu na to kto przyjdzie, kto odejdzie i za ile.
A mnie zawsze bawi, jak czytam takie w oczywisty sposób odrealnione brednie, tak wyraźnie błędne, że aż szkoda czasu na dyskusje z nimi.
Natomiast z pewnym zaskoczeniem przyjmuję Twój post o zaskoczeniu jakością klubów idących po Sousę. Ja się w ogóle temu nie dziwię, imo nikt lepszy od tego Lens nie zgłosi się po Afonso (z jasnych powodów - słaba fizyczność/atletyka, trochę przeciętny biegowo i to wszystko razem automatycznie odcina go od najlepszych lig), no chyba że jakiś cud nastąpi i Braga rzuci kasą. W innym przypadku - Turcja i Araby.
Więc finalnie nie zdziwię się, jak jest tak dogadany z klubem, że wtedy po prostu pozostanie w Poznaniu z nową umową. Bo chyba byle gdzie nie chce wyruszać, a Lens mu się nie spodobało. No chyba że petrodolary zaszumią w głowie i zechce tam grać. Lech go puści tam, gdzie Sousa zechce, byle znalazł się chętny z 4 mln euro. Bo taka jest w tym momencie rzeczywista wartość piłkarza. Daleko nie szukając - podobnie było z Velde. Na tego nabrał się cudem Olympiakos.