28-07-2025, 10:55
Podem, jeśli trafiłby się zawodnik ambitny i rozwinąl skrzydła w Lechu - a w tym sezonie nawet jako dwójka ma zagwarantowane 30-35 występów w sezonie i pewnie 15-20 w pierwszym składzie to nie widzę przeszkód aby w ciągu roku wygryzł Ishaka, i takiego gracza bym poszukiwał. Oczywiście, tak jak piszesz - jeśli weźmie się takiego z możliwością gry na skrzydle to będzie dostawał więcej szans, aczkolwiek ja chyba bym jednak celował w profil Ishaka, teraz gdy skrzydła już mamy tak mocno obsadzone. Zwłaszcza, że nasz trzeci docelowy napastnik (Szymczak) na razie lepiej wypada na skrzydle niż na 9tce i coraz bardziej zaczynam się zastanawiać, czy to nie powinna być jego docelowa pozycja.
Kefas9494, ok, ja jak najbardziej rozumiem podejście i sam kibicowałem podejściu pod Heggebo zimą, ale ściągnięcie gracza typu Heggebo za dwa lata powtórzy nam problem. Tyle, że będziemy potrzebowali docelowej jedynki, bo Ishak jeśli w 2027 zostanie to powinien zostać właśnie jako nr 2. Ściągnięcie nieco bardziej doświadczonego (ala przykładowy Pululu) może zapewnić kogoś na 4-5 sezonów. Ale oczywiście nie będę skomlał na przysłowiowego perspetywicznego ala Heggebo, zawsze można pomartwić się za 2 lata
A nuż Lech będzie potrafił zatrzymać takiego gracza na dłużej, to Lechowi dobrze wychodzi w ostatnich latach.
Jest jeszcze możliwe, że naprawdę zrobimy duży krok naprzód i co roku będziemy mieli LM/LE to wtedy utrzymywanie takich Heggebo kilka sezonów stanie się jak najbardziej realne.
Kefas9494, ok, ja jak najbardziej rozumiem podejście i sam kibicowałem podejściu pod Heggebo zimą, ale ściągnięcie gracza typu Heggebo za dwa lata powtórzy nam problem. Tyle, że będziemy potrzebowali docelowej jedynki, bo Ishak jeśli w 2027 zostanie to powinien zostać właśnie jako nr 2. Ściągnięcie nieco bardziej doświadczonego (ala przykładowy Pululu) może zapewnić kogoś na 4-5 sezonów. Ale oczywiście nie będę skomlał na przysłowiowego perspetywicznego ala Heggebo, zawsze można pomartwić się za 2 lata

Jest jeszcze możliwe, że naprawdę zrobimy duży krok naprzód i co roku będziemy mieli LM/LE to wtedy utrzymywanie takich Heggebo kilka sezonów stanie się jak najbardziej realne.