05-11-2025, 16:11
(05-11-2025, 16:02)MichalM napisał(a):(05-11-2025, 15:20)Kefas9494 napisał(a): Nie no, o Palmie to takie pierdolenie na razie. Henszel przecież nie wie nic na ten temat. Zresztą pewnie nawet włodarze na razie nie wiedzą co zrobić. Jest mnóstwo zmiennych - wynik sportowy, ewentualne sprzedaże, forma Palmy.
Przecież może być tak, że Palma zacznie grać po prostu słabo, podobny case jak z Vinagre. Więc spokojnie z nim.
Co do samego Agnero to ten potencjał wynika z jego parametrów fizycznych, które im wyskakują na pewno w tych programach. Nie znam się, ale tłumaczono to w wielu programach. Kwestie szybkościowe, jakichś zrywów, intensywności, itp. Z podobnych względów, dajmy na to, kupili Amerykanie Wiktora Bogacza za 2 bańki, który strzelił ledwo kilka bramek w pierwszej lidze i też nie miał 18 lat, ale 20.
Walemark w Lechu zagrał pół roku i został wykupiony. Biję do tego, że odrazu widać ogromną różnicę między takimi piłkarzami a kopaczami z ekstraklasy.
Pewnie, że są to obserwacje, analizy itd, i Agnero nie widzę jak narazie tej fizyczności, szybkości. Dodatkowo uważam, że dział transferowy i scoutnigu u nas leży. Tak samo jak akademia, coś musiało się niedobrego wydarzyć od czasów "złotych czasów" Lewandowskiego, Linettego, Modera itd
Nie no, nie jest to takie zero-jedynkowe. Wyciągnęli z kapelusza Douglasa, Velde. Sousa okazał się dobrym strzałem ostatecznie. Gholizadeh na ryzyku poszli, wydając kupę kasy na kontuzjowanego, ale w zeszłym roku to kluczowy zawodnik. Wpadki zawsze się zdarzą. W mojej ocenie nie ma szału, ale jest lepiej niż było jakiś czas temu. Z tym Agnero to ja dałbym mu czas jednak. Tez jestem sceptyczny, ale przypominam sobie wtedy jak zaczynał wspomniany Velde albo chociażby Ali, który dorobił się transparentu o sobie a potem strzelił kluczowego gola z Legią.