Liczba postów: 678
Liczba wątków: 2
Reputacja:
13
Zmieniając trochę temat. Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Ten sezon może być kluczowy pod względem rozwinięcia się, ponieważ z tego co kojarzę i matematyka również pokazuje, że zajmiemy w rankingu miejsce między 10-12 a to daje bonus start MP w 4 rondzie eLM czyli gwarant LE w przyszłym sezonie. Mniej punktów w późniejszym rozrachunku ale więcej kasy.
Jest o co walczyć
Liczba postów: 174
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
30-01-2026, 15:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2026, 15:07 przez Sultan.)
@Icek - to ja proponuję nałożyć ramy czasowe na to „na pewno tak lub nie”. Bo na moje to jedna strona twierdzi że nie wyjdzie, bo „wagon piłkarzy” i nie wyjdzie bo tak się nie buduje.
No to pytam np Antonio - kiedy sprawdzamy, czy słusznie się nie obawia konkurenta? Bo chyba nikt normalny nie pisał o obecnym sezonie.
@strzelisty - odważnie. Ja uważam że już w sezonie 26/27 będą co najmniej w top 3.
Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 14
Reputacja:
48
W top 3 to wiesz... W ostatnich dziesięciu sezonach w Ekstraklasie na podium były: Śląsk Wrocław, Pogoń Szczecin, Piast Gliwice, Lechia Gdańsk czy Zagłębie Lubin.
Napisz kiedy wg Ciebie mistrz, przecież mają zdemolować ligę piniążkami. Albo kiedy powtórzą Siadaczkę z Citko, meldując się w fazie ligowej Champions League. To będzie miarodajne w kontekście spuszczania się nad rychłą perspektywą dominacji czerwonej dzielnicy w polskiej kopanej. A nie jakieś tam podium.
Liczba postów: 174
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
30-01-2026, 15:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2026, 17:08 przez Sultan.)
Trochę trudno się z Tobą dyskutuje, jeśli podsumowałeś że „mają zdemolować ligę piniążkami” i "rychła dominacja".
Ale podejdę jak Ty, z wielką precyzją - owszem, w tej dekadzie zdobędą co najmniej jedno MP. Wystarczy?
Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 14
Reputacja:
48
Mnie pytasz? Przecież to jest prognoza, którą masz prawo i wyrażasz.
Liczba postów: 494
Liczba wątków: 1
Reputacja:
19
@Sultan
No ale oni mają tę ligę zdominować a nie być w TOP3. Dominacja czyli to co zrobił Raków w sezonoe 202223 + obrona tytułu. Ja uważam, że nic takiego się nie wydarzy dopóki Dobrzycki nie ogłosi, że zmienia podejście.
Liczba postów: 2,002
Liczba wątków: 5
Reputacja:
15
Co my mamy zrobić aby z takim Widzewem konkurować tak powinno brzmieć pytanie? Jeden za 5 drugi za 3 trzeci za 2.. W następnym okienku mają iść tak samo grubo. Masz racje to na pewno jebnie.
Liczba postów: 494
Liczba wątków: 1
Reputacja:
19
Jak to nie wywiera presji na wynik? Właśnie wszystko co robi deklaruje, że ma być wynik.
Co Twoim zdaniem powinien robić właściciel klubu byś uznał, że dla niego ma być wynik tu i teraz?