28-05-2025, 11:27
(27-05-2025, 19:22)joseph napisał(a): uncoolben
; BARDZO niepokojące słowa Rząsy, trochę tez potwierdzające to, co napisałem wyżej - "Na pewno zależy nam na napastniku, PRAWYM obrońcy i pomocniku". Czyli szykuje się wielki powrót Eliasa???
Może to przejęzyczenie? Myślał o lewym? Albo myli kierunki?
Choć od czasu odejścia Rebocho Rząsa i klub faktycznie jakby oślepli na lewe oko. Zimą też nie widzieli problemu na tej pozycji.
Ja mogę to tłumaczyć zwykłą kurtuazją wobec Anderssona, na zasadzie "wraca z wypożyczenia, nie będziemy mu od razu na twarz rzucali, że ma spie*dalać na drzewo, może nabrał mocy jak wino siedząc na ławce w Viborgu hehe".
Ale - jezeli finanse byłyby zabezpieczone*, to... no własnie, od razu bym mu rzucił na twarz, żeby spie*dalał na drzewo, nie robił sobie nadziei, i szukał klubu...Przecież każda wyliczanka koniecznych transferów zaczyna się od LO, PO i napastnika...
Bo tak po prawdzie - to my mamy większy problem z drugim PO, bo na LO to przynajmniej Milic jeszcze jest jakby co.
* a finane mogą być niewystarczające na 5-6 transferów, które moim zdaniem powinny być przeprowadzone (PO, LO, napastnik, ŚP, stoper, może skrzydłowy), i Rząsa asekurancko mówi o 3, bo np. robią rezerwę na ewentualny komin kontraktowy dla Sousy. Albo - mimo, że sceptycznie do tych dywagacji podchodzę - Linettego.