Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 6 głosów - średnia: 2.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Transfery 2024/25 - okienko zimowe
Tryb drzewa
(11-02-2025, 20:47)uncoolben napisał(a): Czy ja dobrze rozumiem? On jest "wypożyczony z wypożyczenia" (z LAFC do Familicao)?

Wg tzw. doniesień medialnych - przejmujemy jego pensję w całości, zarabia 800 kEUR/rok, więc będzie jednym z najlepiej zarabiających piłkarzy w naszej lidze.

Chyba przejęliśmy po prostu umowę wypożyczenia. Duża niewiadoma co do niego, oby był godnym zmiennikiem Ishaka.

Odpowiedz
Dobra, prześwietliłem trochę gościa. Ja bym nie powiedział że ogór. Z tych 13 kast dla Leuven w Belgii 4 z karnego. Obejrzałem każdą budę - strzela z prawej, z lewej, głową, sam na sam, z piłki sytuacyjnej. Lis pola karnego, styl Ishaka, typowa dziewiątka.
Od czasu drugiej ligi francuskiej, gdy kopał dla Clermont, strzelał w meczach z: Lens, Lorient, Nancy.
Dalej dla Tondeli przeciw klubom: Santa Clara, FC Porto (2 kasty!), Famalicão, Boavista, Maritimo, znowu Santa Clara, Vitória Guimarães (2 sztuki), Moreirense (3 sztuki), znów Famalicão, ponownie Boavista, Belenenses.
Później dla Bragi przeciw: Moitense, Portimonense, Ludogorcowi Razgrad, Famalicão.
Następnie dla Teneryfy (Segunda) w spotkaniach z: Ibizą (2 razy), Realem Sociedad, Fuenlabradą, Lugo, Gironą.
Dla wspomnianego Leuven w meczach z: Oostende, Charleroi (2 bramki), Zulte Waregem (hattrick), Eupen (2 w sieci), Gent, Cercle Brugge, Francs Borains, Seraing, Kortrijk, Westerlo (2 budy).
W Stanach jedno celne trafienie przeciwko Charlotte.
Dla Sportingu Gijon (Segunda) w meczach z: Mirandes, Cartageną.
Wreszcie grając w barwach Famalicão przeciw: Estreli Amadora, Gil Vicente.

Czuję, że będziemy za nim tęsknić po sezonie. Ale się okaże.

Odpowiedz
(11-02-2025, 21:30)Skorpion napisał(a): Z jednej strony wydaje się ogórem fest.. z drugiej coś tam kiedyś grał. Poczekajmy.

Czekaj, to jest "ogórem fest, czy coś kiedyś grał"? Bo to się wyklucza.

Odpowiedz
Jego osiągnięcia w ostatnim sezonie pokazują, że jest ogórkiem. Dwie bramki to taki Vojo albo jeszcze gorzej ale czy można oceniać piłkarza tylko za ostatni sezon? No właśnie..

Odpowiedz
(11-02-2025, 22:15)strzelisty jupiter napisał(a): Dobra, prześwietliłem trochę gościa. Ja bym nie powiedział że ogór. Z tych 13 kast dla Leuven w Belgii 4 z karnego. Obejrzałem każdą budę - strzela z prawej, z lewej, głową, sam na sam, z piłki sytuacyjnej. Lis pola karnego, styl Ishaka, typowa dziewiątka.
Od czasu drugiej ligi francuskiej, gdy kopał dla Clermont, strzelał w meczach z: Lens, Lorient, Nancy.
Dalej dla Tondeli przeciw klubom: Santa Clara, FC Porto (2 kasty!), Famalicão, Boavista, Maritimo, znowu Santa Clara, Vitória Guimarães (2 sztuki), Moreirense (3 sztuki), znów Famalicão, ponownie Boavista, Belenenses.
Później dla Bragi przeciw: Moitense, Portimonense, Ludogorcowi Razgrad, Famalicão.
Następnie dla Teneryfy (Segunda) w spotkaniach z: Ibizą (2 razy), Realem Sociedad, Fuenlabradą, Lugo, Gironą.
Dla wspomnianego Leuven w meczach z: Oostende, Charleroi (2 bramki), Zulte Waregem (hattrick), Eupen (2 w sieci), Gent, Cercle Brugge, Francs Borains, Seraing, Kortrijk, Westerlo (2 budy).
W Stanach jedno celne trafienie przeciwko Charlotte.
Dla Sportingu Gijon (Segunda) w meczach z: Mirandes, Cartageną.
Wreszcie grając w barwach Famalicão przeciw: Estreli Amadora, Gil Vicente.

Czuję, że będziemy za nim tęsknić po sezonie. Ale się okaże.

jeżeli będziemy tęsknić to znaczy że się sprawdził, niech to będzie przynajmniej taki czas jak Kownackiego. 2-3 mecze dzięki niemu wygrane. do tego dochodzi możliwość grania na 2 napastników, tutaj Kownaś miał przewagę bo mógł grać także na skrzydle - ehhh nie mogę przeboleć że wtedy go nie wzięli, serio - super głupota. Ale było - minęło.
A jak się sprawdzi - to nie jest powiedziane że nie będzie można go wykupić.
Poziom kasy na pensje pokazuje poważne podejście do tematu Zarządu, i tutaj duży plus dla Rutków.

Odpowiedz
Z jednej strony racja. Jeśli wypali a patrząc na siano na pensję to nie jakiś anonim to super. Z drugiej znowu wracamy do punktu o budowie kadry. Chłopak się sprawdzi i odejdzie latem. A my zostaniemy. No właśnie z czym.

Odpowiedz
Jeśli chodzi o "wypożyczenie z wypożyczenia", to o co chodzi? Facet jest grajkiem LAFC, był wypożyczony do Portugalii, które się skończyło i teraz ponownie został wypożyczony do nas. Taki Bąkowski jest "wypożyczany z wypożyczeń" non stop od 4-5 lat:-)

Z Lecha odszedł Igor Brzyski. Trochę szkoda, bo to raczej jeden z wyróżniających się młodych u nas. Poszedł to Torino. Podobno jego decyzja i był nie do zatrzymania.

Jeszcze jedna kwestia. Ostatnio był gdzieś wywiad z Klimczkiem, który stwierdził, że koniec u nas z trzymaniem "do przełamania się" zawodników, którzy nie dają rady. Mają być dużo szybciej odpalani. Przykładem tych zasiedziałych miał być BL. Padło coś w stylu, że dorośli do tego, że ktoś, kto gdzieś tam coś pokazywał, niekoniecznie musi to pokazać u nas i muszą z tym żyć. Oby przykłady BL, Andersona czy Loncara z tego okienka były potwierdzeniem nowej reguły, bo był to jak dla mnie jeden z największych, jak nie największy mankament naszej polityki transferowej.

Odpowiedz
I to jest dobra informacja. Może taka polityka także pomoże się "sprawdzić". Będą mieli zawodnicy świadomość że trzeba sie wykazywać, chociażby na treningach.

Skorpion - rozumiem ale jeśli częściowo dzięki takiemu zawodnikowi zostaniemy z trrfoeum, to dla mnie jest ok. Tzn. Nie będzie to najgorszy deal Wink

Odpowiedz
No owszem krótkoterminowo jest to dobry ruch. Zobaczymy najpierw co pokaże wrócimy do dyskusji jak będzie kotem.

Odpowiedz
(12-02-2025, 09:13)Icek napisał(a): Jeśli chodzi o "wypożyczenie z wypożyczenia", to o co chodzi? Facet jest grajkiem LAFC, był wypożyczony do Portugalii, które się skończyło i teraz ponownie został wypożyczony do nas. Taki Bąkowski jest "wypożyczany z wypożyczeń" non stop od 4-5 lat:-)

Z Lecha odszedł Igor Brzyski. Trochę szkoda, bo to raczej jeden z wyróżniających się młodych u nas. Poszedł to Torino. Podobno jego decyzja i był nie do zatrzymania.

Jeszcze jedna kwestia. Ostatnio był gdzieś wywiad z Klimczkiem, który stwierdził, że koniec u nas z trzymaniem "do przełamania się" zawodników, którzy nie dają rady. Mają być dużo szybciej odpalani. Przykładem tych zasiedziałych miał być BL. Padło coś w stylu, że dorośli do tego, że ktoś, kto gdzieś tam coś pokazywał, niekoniecznie musi to pokazać u nas i muszą z tym żyć. Oby przykłady BL, Andersona czy Loncara z tego okienka były potwierdzeniem nowej reguły, bo był to jak dla mnie jeden z największych, jak nie największy mankament naszej polityki transferowej.

TM jeszcze przedczoraj podawał, że jest wypożyczony z LAFC  do Familicao do 30.06.2025, i niektóre źródła podawały, że przyszedł do nas z tego drugiego klubu, stąd moje wątpliwości. Już poprawili, zapewne skrócono wypożyczenie i formalnie przyszedł z LAFC.
...niemniej jednak AI zapodaje:
"istnieje możliwość tzw. "podwójnego wypożyczenia" (re-loan), ale wymaga to:
  1. Zgody klubu macierzystego – to on musi zatwierdzić kolejne wypożyczenie.
  2. Odpowiednich zapisów w umowie – jeśli w umowie pierwszego wypożyczenia znajduje się klauzula pozwalająca na dalsze wypożyczenie, to może ono dojść do skutku." - choc niektóre federacje wprost tego zabraniają.

Więc - jezeli to prawda, to teoretycznie sytuacja, jaką opisałem, jest możliwa.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 4 gości