Liczba postów: 308
Liczba wątków: 4
Reputacja:
12
11-02-2025, 22:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2025, 22:16 przez strzelisty jupiter.)
Dobra, prześwietliłem trochę gościa. Ja bym nie powiedział że ogór. Z tych 13 kast dla Leuven w Belgii 4 z karnego. Obejrzałem każdą budę - strzela z prawej, z lewej, głową, sam na sam, z piłki sytuacyjnej. Lis pola karnego, styl Ishaka, typowa dziewiątka.
Od czasu drugiej ligi francuskiej, gdy kopał dla Clermont, strzelał w meczach z: Lens, Lorient, Nancy.
Dalej dla Tondeli przeciw klubom: Santa Clara, FC Porto (2 kasty!), Famalicão, Boavista, Maritimo, znowu Santa Clara, Vitória Guimarães (2 sztuki), Moreirense (3 sztuki), znów Famalicão, ponownie Boavista, Belenenses.
Później dla Bragi przeciw: Moitense, Portimonense, Ludogorcowi Razgrad, Famalicão.
Następnie dla Teneryfy (Segunda) w spotkaniach z: Ibizą (2 razy), Realem Sociedad, Fuenlabradą, Lugo, Gironą.
Dla wspomnianego Leuven w meczach z: Oostende, Charleroi (2 bramki), Zulte Waregem (hattrick), Eupen (2 w sieci), Gent, Cercle Brugge, Francs Borains, Seraing, Kortrijk, Westerlo (2 budy).
W Stanach jedno celne trafienie przeciwko Charlotte.
Dla Sportingu Gijon (Segunda) w meczach z: Mirandes, Cartageną.
Wreszcie grając w barwach Famalicão przeciw: Estreli Amadora, Gil Vicente.
Czuję, że będziemy za nim tęsknić po sezonie. Ale się okaże.
Liczba postów: 811
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Jego osiągnięcia w ostatnim sezonie pokazują, że jest ogórkiem. Dwie bramki to taki Vojo albo jeszcze gorzej ale czy można oceniać piłkarza tylko za ostatni sezon? No właśnie..
Reputacja:
6
Z jednej strony racja. Jeśli wypali a patrząc na siano na pensję to nie jakiś anonim to super. Z drugiej znowu wracamy do punktu o budowie kadry. Chłopak się sprawdzi i odejdzie latem. A my zostaniemy. No właśnie z czym.
Liczba postów: 331
Liczba wątków: 0
Reputacja:
7
Jeśli chodzi o "wypożyczenie z wypożyczenia", to o co chodzi? Facet jest grajkiem LAFC, był wypożyczony do Portugalii, które się skończyło i teraz ponownie został wypożyczony do nas. Taki Bąkowski jest "wypożyczany z wypożyczeń" non stop od 4-5 lat:-)
Z Lecha odszedł Igor Brzyski. Trochę szkoda, bo to raczej jeden z wyróżniających się młodych u nas. Poszedł to Torino. Podobno jego decyzja i był nie do zatrzymania.
Jeszcze jedna kwestia. Ostatnio był gdzieś wywiad z Klimczkiem, który stwierdził, że koniec u nas z trzymaniem "do przełamania się" zawodników, którzy nie dają rady. Mają być dużo szybciej odpalani. Przykładem tych zasiedziałych miał być BL. Padło coś w stylu, że dorośli do tego, że ktoś, kto gdzieś tam coś pokazywał, niekoniecznie musi to pokazać u nas i muszą z tym żyć. Oby przykłady BL, Andersona czy Loncara z tego okienka były potwierdzeniem nowej reguły, bo był to jak dla mnie jeden z największych, jak nie największy mankament naszej polityki transferowej.
Reputacja:
6
No owszem krótkoterminowo jest to dobry ruch. Zobaczymy najpierw co pokaże wrócimy do dyskusji jak będzie kotem.