Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Widzew Łódź, 31.08.2025 17:30
Tryb drzewa
Jak nie można wygrać, to trzeba zremisować. I już się tak zresztą nastawiałem podczas meczu. A tu taka nie niespodzianka.
A jak nie można ładnie wygrać, to trzeba umieć brzydko. I dobrze że przy tej całej kupie z kontuzjami, wyciskamy co się da z co niektórych meczów.
O samym meczu nic dobrego nie można napisać, a przynajmniej niewiele. Graliśmy momentami koszmarnie. Zamiast 100 gola Ishaka - mamy pierwszy gol Fiabemy. I to na wagę 3 pkt. A gdyby nie strzał w trybuny Lismana, to jeszcze by była asysta. Trudno się z tego nie cieszyć. Kilka razy Palma mógł wypuścić na wolne pole piłkę dla Fiabemy - ale tego nie robił, może potrzebują czasu żeby wzajemnie siebie uwierzyć. Podziękowanie od Kotła pewnie lekko sarkastyczne, ale on już zebrał tyle hejtu że bardzo fajny gest z tego wyszedł.
Od tyłu gramy wolno, Mrozek wygląda przy tym rozegraniu jakby przebiegł właśnie maraton i kazali mu jeszcze grać w piłkę. Zero energii i jakaś taka dziwna postawa. Ogólnie uważam że Mrozkowi by się przydał odpoczynek. Ale pewnie się czepiam.
A po resztę przenosimy się do QV i Plotek, bo ogólnie to jakieś jaja się dzieją.

--------------------------------------------
no i mam wrażenie że sędzia bardzo słabo dziś, oczywiście to tak zawsze wygląda z wysokości trybun. Najpierw seria żółtych kartek, gwizdanie trochę w jedną stronę, i chyba nie było żadnej żółtej dla Widzewa?

Odpowiedz
Całe wyprowadzanie piłki i wychodzenie spod pressingu wygląda bardzo słabo. Obrona baaaardzo niepewna i taka elektryczna - czasami na zbyt dużym ryzyku i w końcu zaczęli wybijać z 5tki
Fiabema (zwłaszcza w pierwszej połowie) beznadziejny. Gdy strzelił gola to się rozkręcił.
@Mosina nie tylko Palma. Kilka razy mogli wypuscić Fiabeme albo podawać do niego ale zazwyczaj szukali innego rozwiązania.

Odpowiedz
(31-08-2025, 21:54)Mosina napisał(a):  Zamiast 100 gola Ishaka - mamy pierwszy gol Fiabemy. I to na wagę 3 pkt. 

..........
Podziękowanie od Kotła pewnie lekko sarkastyczne, ale on już zebrał tyle hejtu że bardzo fajny gest z tego wyszedł.
Od tyłu gramy wolno, Mrozek wygląda przy tym rozegraniu jakby przebiegł właśnie maraton i 
Więc brakuje już tyko 99... 

Oczywiście, że to był sarkazm. "Czekajcie, aż Bryan wyjdzie spod prysznica". Ale finalnie wyszło ok. A forum widzę żyje swoim życiem. Nawet podziękowania  za zwycięską bramkę w oczy kłuję...

Odpowiedz
Jeśli bijesz do mnie to sam bym dziękował gdyby nie odjebał swojej cieszynki. Przypomnę, że Velde też miał swoje za uszami i również otrzymywał za to krytykę. Ale Fiabema nie jest Velde

Odpowiedz
Ciekawe czy z jego strony klepanie herbu było sarkazmem.

Odpowiedz
Wracając do meczu, ciekawy ruch Zimnego z jendoczesną zmianą czterech zawodników - wymiana ponad jednej trzeciej drużyny. Ale chyba pomogło. Trzeba było dać jakiś impuls i świeżość. Tak też tłumaczył to na konferencji pomeczowej.

Odpowiedz
Lissman w Belgii z fajną bramką, dziś czego nie strzelił to kryminał. Fiabema okradziony z asysty. Jak ktoś wspomniał, Moutinho słaby w obronie. Mam nadzieję że się ogarnie bo na Gurgula nie można patrzeć. Dla mnie fajny występ Mońki.

Odpowiedz
Obrona nadal dziurawa,bardzo łatwo rywale dochodzą do sytuacji,przy lepszych zespołach będą ciężary.Na plus fajne zagrał Mońka i Fiabiema pomijając nawet bramkę dzisiaj było widać że chciał.Palma kocur technicznie jeden z lepszych w lidze,irytują trochę te jego wrzutki.Trzeba wymęczyć te wygrane do czasu aż się większość nie wyleczy i może nie będzie źle.

Odpowiedz
obejrzałem sobie jeszcze skrót, to co zrobił Lisman w Belgii mógł też zrobić Bentgsson, też asysta Fiabemy - bardzo fajne techniczne podanie na wolne pole. Niestety tylko boczna siatka

Odpowiedz
Ulala co za mecz. Co za bramka. Oczywiście to nic nie zmienia. Ale dziś Briajan na pożegnanie zagrał mecz z którego będzie można stworzyć skrót jego najlepszych akcji w Lechu i jedynych. Mam nadzieje, że będzie sobie to odtwarzał w Viborgu czy gdzie on tam idzie.

Mońka. Młody i daje radę. Bardzo fajna gra. Nie elektryczna. Rośnie nam kolejny stoper. Byle tak dalej.
Mrozek jak nie dostanie konkurenta który będzie go naciskał to będzie się pojawiało coraz więcej takich błędów jak wczoraj. Dobry bramkarz ale pewnego poziomu nie przeskoczy.

Mam nadzieje, że Rutek już szykuje transfer Palmy bo to jest inna liga. Takich piłkarzy trzeba ściągać.

No i Widzew. Nie taki diabeł straszny.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości