Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Widzew Łódź, 31.08.2025 17:30
Tryb drzewa
(31-08-2025, 22:21)MichalM napisał(a): Jeśli bijesz do mnie to sam bym dziękował gdyby nie odjebał swojej cieszynki. Przypomnę, że Velde też miał swoje za uszami i również otrzymywał za to krytykę. Ale Fiabema nie jest Velde
Po pierwsze, to cieszynka z uchem, czy też nastawienie ucha w stronę trybun, wcale nie musi oznaczyć nic negatywnego, a wręcz przeciwnie. Wypowiadałem się już na ten temat, gdy podobne zarzuty były stawiane.....Murasiowi, gdy po swojej bramce zrobił właśnie taki gest pod Kotłem. 

Po drugie, to ja nie widziałem żadnego nastawienia ucha przez Fabiemę i nie widziałem, żeby ktokolwiek w Kotle w promieniu kilku-kilkuanastu metrów takie coś zauważył i się na to oburzał.  Obejrzałem skrót i widzę, jak on biegnie równolegle do linii końcowej, gdzie to ucho jest od strony boiska a nie trybun i przystawia palec wskazujący. Nie ma to nic wspólnego z gestem, jaki wykonują piłkarze, nastawiający ucho do trybun, jak to zrobił na przykład Muraś. 
Skrzypa podbiegł i go normalnie objął.... 

Rozumem, jakby uciszał trybuny. Ale nawet zakładając, że nastawił to ucho jak Muraś, to co niby miałby przez ten gest przekazać negatywnego? Dobrze, że ludzie z trybun nie kierują się "wskazówkami" z forum...

(31-08-2025, 23:23)Mosina napisał(a): obejrzałem sobie jeszcze skrót, to co zrobił Lisman w Belgii mógł też zrobić Bentgsson, też asysta Fiabemy - bardzo fajne techniczne podanie na wolne pole. Niestety tylko boczna siatka

Ja tam nie widzę, żeby Fabiema dotknął tej piłki, którą z głębi rzucił Joel. To mi wgląda jak "pusty" ruch nogi w stronę piłki, czym zmylił obrońcę i dzięki temu piłka przeszła do Bengtssona.

Odpowiedz
w pełni się zgadzam, tego gestu nie można było zobaczyć z Kotła. poza tym nie wiem co ten palec przy uchu oznaczać miał, ale może z oczywistych względów nie ma jeszcze doświadczenia w robieniu cieszynek Smile
natomiast patrząc na urywki po meczu gdy został wypchnięty przed szereg - widać że jest mega skromny i był bardzo poruszony tą sytuacją, do tego dostał fajne wsparcie od kolegów. po czym szybko czmychnął do tyłu.
piłka nożna to chwile i emocje - fajna historia nawet jeśli to był jego ostatni mecz

--------------------------------------
wg mnie piłka zmienia kierunek - ale nie wiem jak to udowodnić bez jakiegoś zbliżenia

Odpowiedz
Oczywiście że Fabiema nie tylko dotyka piłki ale przede wszystkim zmienia jej kierunek.

Odpowiedz
SALAMON (SALOMON) odszedł, ale duch błędu nazwiska pozostał. FIABEMA, a nie FABIEMA. Więcej ludzi popełnia ten błąd niż przy Bartku.

Odpowiedz
(01-09-2025, 09:51)Icek napisał(a):
(31-08-2025, 22:21)MichalM napisał(a): Jeśli bijesz do mnie to sam bym dziękował gdyby nie odjebał swojej cieszynki. Przypomnę, że Velde też miał swoje za uszami i również otrzymywał za to krytykę. Ale Fiabema nie jest Velde
Po pierwsze, to cieszynka z uchem, czy też nastawienie ucha w stronę trybun, wcale nie musi oznaczyć nic negatywnego, a wręcz przeciwnie. Wypowiadałem się już na ten temat, gdy podobne zarzuty były stawiane.....Murasiowi, gdy po swojej bramce zrobił właśnie taki gest pod Kotłem. 

Po drugie, to ja nie widziałem żadnego nastawienia ucha przez Fabiemę i nie widziałem, żeby ktokolwiek w Kotle w promieniu kilku-kilkuanastu metrów takie coś zauważył i się na to oburzał.  Obejrzałem skrót i widzę, jak on biegnie równolegle do linii końcowej, gdzie to ucho jest od strony boiska a nie trybun i przystawia palec wskazujący. Nie ma to nic wspólnego z gestem, jaki wykonują piłkarze, nastawiający ucho do trybun, jak to zrobił na przykład Muraś. 
Skrzypa podbiegł i go normalnie objął.... 

Rozumem, jakby uciszał trybuny. Ale nawet zakładając, że nastawił to ucho jak Muraś, to co niby miałby przez ten gest przekazać negatywnego? Dobrze, że ludzie z trybun nie kierują się "wskazówkami" z forum...

(31-08-2025, 23:23)Mosina napisał(a): obejrzałem sobie jeszcze skrót, to co zrobił Lisman w Belgii mógł też zrobić Bentgsson, też asysta Fiabemy - bardzo fajne techniczne podanie na wolne pole. Niestety tylko boczna siatka

Ja tam nie widzę, żeby Fabiema dotknął tej piłki, którą z głębi rzucił Joel. To mi wgląda jak "pusty" ruch nogi w stronę piłki, czym zmylił obrońcę i dzięki temu piłka przeszła do Bengtssona.

To obejrzyj dłuższa powtórkę i zobacz co robi Skrzypa z rękoma Fiabemy.
Ty to odebrałeś w taki sposób, a ja w w inny. A ten gest jest negatywny jeśli jest to zawodnik, który strzela swoją PIERWSZĄ bramkę w 4x spotkaniu. Dostaje krytykę z każdej strony i to słuszną, a nagle po bramce nastawia ucho. No wybacz ale nie toleruje takiego czegoś.

Odpowiedz
No ale nawet jeśli nastawia to ucho, to co? To już jest Twoja interpretacja, że to jest coś negatywnego. Podobna była dyskusja przy okazji bramki Murawskiego. Wobec niego też była uzasadniona krytyka ze wszystkich stron i dlatego nastawił ucho po strzelonej bramce? Jak dla mnie to tamten gest oznaczał ni mnie ni więcej, ze "nie słyszę Was, chcę głośniej".

Wczoraj natomiast nawet takiego gestu ze strony Fabiemy nie widziałem z Kotła i nie widzę też na powtórce Daj linka z tym dłuższym skrótem. Na skrótach na YT z "Canal" i z "Ekstraklasa TV" widać tylko tyle, jak napisałe.

Odpowiedz
Najlepiej obejrzeć powtórkę meczu, bo sam obejrzałem na YT z canal skrót i tego nie widać. Podczas transmisji było ewidentnie widać jak pod Kotłem ręce idą w kierunku ucha, podbiega Skrzypa i je ściąga by tego nie robił.
Nie wiem jaka była dyskusja bo nie uczestniczyłem w niej.

Niestety taki gest można interpretować na wiele sposób. Jeśli byłby to gwiazdor, który strzela to np przybił bym Tobie piątkę bo tak samo bym odebrał.
Natomiast tutaj "coś pierdo...? Co? Mam was w ....

Także tak jak pisze, to zależy kto i kiedy.

Ale zmieniając trochę temat. Mosina wspomniał o drużynie, że go motywowali czy zachęcali do wyjścia przed szereg. Trochę dziwne bo np podczas spotkań było widać, że nie chcą zbytnio do niego/z nim grać.

Odpowiedz
Odtworzyłem fragment meczu na Canal+. W drugiej części radości widzę, jak Fabiema robi podobny gest, jak zaraz po strzeleniu bramki, czyli przykłada palec wskazujący do ucha., a właściwie obydwa palce i wtedy Skrzypa jedną rękę mu odciąga i obejmuje go.

Nadal nie widzę tam żadnego nastawiania ucha, a tym bardziej jakichkolwiek negatywnych emocji na jego twarzy. Więc skoro "można to różnie interpretować", to wróć do swojej pierwszej wypowiedzi w tej kwestii, gdzie zwróciłeś się zarówno do Fabiemy, pouczając go, żeby tak nie robił, jak również zrobiłeś przytyk do Kotła, który zaintonował skandowanie nazwiska zawodnika, którego bramka dała nam trzy punkty, gdzie nikt, chyba tylko poz Tobą nie zauważył niczego negatywnego i wszyscy podziękowali za zdobycie tej jakże ważnej bramki. Tyle ode mnie w temacie "ucha Bryana" EOT:-)

Odpowiedz
poza tym uciszanie trybun naprawdę wygląda inaczej i jednoznacznie

Odpowiedz
Bryan, ten palec to w doope a nie do ucha. Lodu na łeb i pokory.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości