Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Piast Gliwice, 15.02.2026 17:30
Tryb drzewa
Trzeba zwolnić Frederiksena dopóki jest co ratować!

Odpowiedz
No i mamy 3:0 czy spokojne. Nie koniecznie bramka kontaktowa wisiało w powietrzu. Irytował styl gry od 2:0 Lecha i te próby wejścia do bramki z piłką szczególnie w drugiej połowie. Z Agnero to raczej mąki nie będzie, trafił fakt ale to co zrobił wcześniej..
Ouma dno i dramat
Jak tam oddajemy za free Alego? Nie przyda się?

Odpowiedz
Na Walemarku nie było faulu, najpierw się delikatnie poślizgnął i to kopnięcie było tak delikatne, że większą kontrowersją byłby karny.

Odpowiedz
Tak właśnie myślałem, że będą to tłumaczyć tym, że 0.1 sekundy wcześniej było widać poślizgnięcie, ale kopnięcie nadal było więc i karny.

W końcu mecz porządnie wygrany, choć po mimo 2-0 byłem pewny, że będzie 2-2. Ale na szczęście dograli, piękne bramki Aliego i Rodrigeza, nareszcie ktoś im powiedział, że można strzelać z za pola karnego. Cieszy też czyste konto Mrozka.

aha, zakaz sprowadzania czarnych do Lecha! Agnero to pokraka i nawet gol nie zmienia oceny.

Odpowiedz
(15-02-2026, 21:08)Lewik napisał(a): Trzeba zwolnić Frederiksena dopóki jest co ratować!

Ironia ironią, ale radzę się przyzwyczajać do myśli że Niels nie będzie trenerem Lecha po tym sezonie.

Co do meczu - myślałem że będzie łatwiej, ale i tak brawa dla sztabu i piłkarzy. Graczem meczu Gumny, super grał Ali. Największym zawodem Leo, ale on tak ma - dość nierówny piłkarz.
Kozubal dziś fajnie w defensywie

Odpowiedz
Bo wygrał dwa mecze.. spokojnie najważniejszy mecz za dwa tygodnie z Górnikiem.

Odpowiedz
A ja uważam, że z Agnero będą jeszcze ludzie chociaż wiem, że to niepopularna opinia w tym momencie. Tak jak mówili przy jego sprowadzaniu - gość do potężnego oszlifowania. Ale jego warunki fizyczne, umiejętność dochodzenia do sytuacji czy chociażby ten strzelony gol z bardzo nieoczywistej pozycji pokazuje drzemiący w nim potencjał. Oczywiście, nie jest już młodzieniaszkiem, więc pewnie nie na jakieś wielkie granie, ale myślę, że spokojnie w takim przyszłym sezonie kilkanaście goli w lidze może strzelić, a wtedy pewnie ktoś tam z Turcji czy z Championship wyłoży za niego parę baniek. No ale zobaczymy, wiadomo.

Co do meritum, czyli meczu. Pewna, zasłużona wygrana. Im będzie cieplej, im murawy będą lepsze, to uważam, że będą grali coraz lepiej. Jakość naszej ofensywy jest potężna i to musi hulać.

Strzelistyjupiter pisał kiedyś, że woli gracza solidnego, ale niepodatnego na kontuzje niż takie perełki jak Ali, które często pauzują. Jest w tym oczywiście trochę racji, ale takie mecze jak te pokazują czym się różni solidny Leo Bengtsson od perełki Aliego. Tym, że Ali potrafi wygrać mecz.

Pablito - na początku rundy wielu tutaj pisało, że WIADOMO, że nic z niego nie będzie. To jak się ten grajek odkręcił to szok. Kluczowa postać, a dzisiejszy gol pokazał ile też miał pecha w poprzednich meczach. Dzisiaj W KOŃCU zamknął nam mecz. Brawo!

Gumny - najlepszy na boisku. Poziom Bundesligi.
Kozubal - fundament.
Jagiełło - mało kto z nas wystawiłby go w pierwszym składzie, ale zagrał super mecz. To jak harował na boisku, jak walczył, budzi respekt. O to chodzi. Nie odda miejsca w pierwszym składzie tak łatwo. Wink W tej pierwszej akcji dał się przepchnąć, ciekawe czy varowaliby ewentualny faul.
Gurgul - gorszy występ, nie wiem czy nie powinien trochę odpocząć, może z KuPS dać Moutinho? Na plus oczywiście asysta.
Milić i Mońka - kurczę, nie wyglądali super pewnie. Mońka pare razy się obciął, chociaż jeden ładny rajd do przodu zrobił. Milić średnio, dobrze, że bez większych błędów.
Leo - dyskretny występ, w obronie walczył, ale nie było tego błysku co w pierwszych meczach.
Walemark - średnia zmiana, lepiej wygląda chyba od początku.
Palma - powinna być asysta i gol, a ostatecznie nie ma ani tego ani tego. Ale chyba powoli zaczyna się odkręcać.
Ouma - ech, z lepszym rywalem to jest strata bramki po jego zagraniu. Okienko jeszcze trwa więc Pan Tomek ma czas na zwinięcie karty z portfela Pana Prezesa.

No i na koniec brawa dla Pana Trenera Nielsa. Zaczyna to dobrze wyglądać. I taktycznie. I fizycznie. Decyzje personalne również się bronią. SFG defensywne lepiej, w ofensywie widać kilka nowych pomysłów. Oby tak dalej.

A i co do faulu na Walemarku. Dla mnie typowy karny ery VAR-owej. Już nie takie kontakty z piłką gwizdali. Także dziwne, że nie zawołali go do monitora. Już będąc szczerym to chuj wie co gwiżdżą co nie.

Odpowiedz
Ouma to już powinien być definitywnie skreślony. Nie dość, że problemy dyscyplinarne to jeszcze w większości meczów zalicza kilka podań do przeciwnika z gatunku tzw. kryminału. No, ale jak się nie umie pozyskać DP to trzeba dawać mu kolejne szanse, na które ewidentnie nie zasługuje.

Odpowiedz
Czekają na Murasia taka jest narracja przecież.

Odpowiedz
przede wszystkim to było strasznie zimno, oczywiście nie tak jak z Lechią ale dla mnie to jest każdorazowo koszmar. wiosno przychodź.
po drugie - nie pamiętam kiedy ostatnio była taka niska frekwencja, coś ponad 14 tyś, ale...patrz pierwsze zdanie.
co do meczu - to się mogło wahnąć w dwie strony, chyba Czerwiński nie wiem jak nam nie załadował bramy. Dlatego grzecznie prosić Aliego o chęć pozostania w klubie.
W ogóle widzę ogromny brak kogolwiek kto od tyłu umiałby wrzucić piłkę na wolne pole - dziś aż się prosiło, Palma aż się gotował żeby dostać takie zagranie.
No i na koniec Palma był tak przybity po meczu, że chyba nawet się popłakał i długo koledzy go pocieszali. Z jednej strony fajnie że przeżywa ale niepokoi mnie że jednak po wysoko wygranym meczu. A wyglądał jakby właśnie przegrał eliminacje z Hondurasem o mundial. ALe może taka PłdAmerykańska mentalność.
Agnero dostał 90 min, niby strzelił bramkę, spudłował z bliska, niby biegał i presował, ale piłkarsko to on jest słaby strasznie.
Walemark też jakby słabiej, ale to jak on po otrzymaniu podania przyjmuje i od razu jest przodem do bramki z przeciwnikiem za plecami - to jest szok. Dobrze mieć taką ławkę jak dziś.
Mamy miniserię. teraz to podtrzymać w LK i kolejnych 2 meczach z Koroną i Rakowem. Niels oczywiście przyznaję jak najszybciej do wymiany żeby ratować sezon Smile

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości