Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa
Efekt finansowy wielki nie będzie moim zdaniem - jakąkolwiek by estymą nie darzył Dagerstal nasz klub, nie sądzę by ot, tak zrezygnował z rocznych, wysokich zarobków. Pewnie się dogadali na niższą kwotę niżby wynikała z formalnych zobowiązań, ale to nie jest jakaś góra pieniędzy, tylko pewnie ze 3-4 miesięczne pensje Skrzypczaka.

Odpowiedz
Albo wypłacili połowę z góry i do widzenia.

Odpowiedz
(25-06-2025, 12:22)Zabal napisał(a): Generalnie zawsze mnie bawi jak czytam komentarze w stylu na tym zarobimy, ten zejdzie z płacy itp. Cieszyć może fakt że dbacie o finanse Rutków jak na swoje ale wierzcie mi nie ma to żadnego wpływu na to kto przyjdzie, kto odejdzie i za ile.

A mnie zawsze bawi, jak czytam takie w oczywisty sposób odrealnione brednie, tak wyraźnie błędne, że aż szkoda czasu na dyskusje z nimi.

Natomiast z pewnym zaskoczeniem przyjmuję Twój post o zaskoczeniu jakością klubów idących po Sousę. Ja się w ogóle temu nie dziwię, imo nikt lepszy od tego Lens nie zgłosi się po Afonso (z jasnych powodów - słaba fizyczność/atletyka, trochę przeciętny biegowo i to wszystko razem automatycznie odcina go od najlepszych lig), no chyba że jakiś cud nastąpi i Braga rzuci kasą. W innym przypadku - Turcja i Araby. 

Więc finalnie nie zdziwię się, jak jest tak dogadany z klubem, że wtedy po prostu pozostanie w Poznaniu z nową umową. Bo chyba byle gdzie nie chce wyruszać, a Lens mu się nie spodobało. No chyba że petrodolary zaszumią w głowie i zechce tam grać. Lech go puści tam, gdzie Sousa zechce, byle znalazł się chętny z 4 mln euro. Bo taka jest w tym momencie rzeczywista wartość piłkarza. Daleko nie szukając - podobnie było z Velde. Na tego nabrał się cudem Olympiakos.

Odpowiedz
Według mnie się to tak skończy, że będzie u Nas grał bo nikt nie da tych 5-6 milionów. A za rok pójdzie gdzieś za darmo wtedy może trafić gdzieś do dołów TOP 5.

Odpowiedz
Skorpion, potraktuj to jak byśmy mieli zrobić transfer za 3-4 mln. Jeszcze musi minąć kilka lat byśmy się zbliżyli do 3 milionów dlatego nie ma opcji byśmy zostawili Souse do końca kontraktu, rezygnując z takich pieniędzy. Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu (odnosząc się jakie to pieniądze możemy zdobyć z Sousa).Wiele klubów w Europie jeszcze do treningów nie wróciło, okienko nie otwarte.

Odpowiedz
A raczej wypożyczenie na rok za 3-4 mln. Dobre porównanie Gugus

Odpowiedz
Wg Xowych plotek:
- w następnym tygodniu finalizacja transferu na pozycję nr 10 (co pewnie oznacza odejście Sousy)
- Lech złożył ofertę za...Pululu

Odpowiedz
Pululu nowy Rodado.

Odpowiedz
(25-06-2025, 18:03)Dextris napisał(a): Wg Xowych plotek:
- w następnym tygodniu finalizacja transferu na pozycję nr 10 (co pewnie oznacza odejście Sousy)
- Lech złożył ofertę za...Pululu

Którą Jagiellonia OFICJLANIE natychmiast zdementowała. Żadnej oficjalnej oferty nie było.

Odpowiedz
2 dni przed transferem Skrzypczaka też demontowali Smile
Ale żeby była jasność - też jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Bardziej podałem jako ciekawostkę.

Kolejne nazwisko na giełdzie - Filip Bilbija. Paderborn (2 bundesliga), skrzydłowy lub 10. W poprzednim sezonie grał od dechy do dechy - 9G, 9A.
Cena wywoławcza 2mln E, do małej negocjacji. Brzmi bardziej realnie.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: amf, Bonx82, galis, joseph, Kaziu88, Luka, maks, Mic88, MichalM, Severance, 16 gości