Liczba postów: 155
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
Cóż, wydaje mi się, że musicie się pogodzić z tym, że skrzydłowy i napastnik przyjdą do Lecha po 4 rundzie eliminacji, gdy ktoś tam odpadnie z pucharów, ktoś się tam gdzieś dostanie i wtedy otworzy się okno szansy dla nas. Już nie chce mi się dyskutować, czy to dobrze, czy źle, czy może jeszcze gorzej, ale takie pewnie są nasze lechowe realia. Samego meczu nie widziałem poza skrótem (bo na bittersweetcie byłem), ale Skrzypa coraz bardziej wygląda przez swoje błędy jak 4-ty do grania. Ja w ogóle mam wrażenie, że Mońka powinien grać w lidze, chłopak ma papiery na granie i w lidze powinien być naszym podstawowym stoperem.
Brakuje nam prawego skrzydła, bardzo. Dobrze że Palma bramę załadował, potrzebował pewnie tego, tylko lepiej będzie dla drużyny.
Liczba postów: 69
Reputacja:
1
Co muszą prezentować na treningach Salamon, Douglas i Mońka że w podstawie gra słaby Skrzypczak to nie wiem. Milic musi przez niego na 2 etaty zapierdzielać. Typowy mecz Kodjorza kiedy sami strzelamy sobie bramki. Ile tego już widzielismy w tym sezonie.
Liczba postów: 277
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
17-08-2025, 09:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2025, 09:51 przez MichalM.)
Genk już drży o wynik. Zaczął od momentu gdy zobaczył, że większość bramek tracimy po swoich błędach, a po wczorajszym meczu musiał założysz pampersa jak widział grę naszych skrzydłowych.
Leo co się stało? Czyżby za wcześnie były zachwyty nad Tobą?
Mam wrażenie, że obecnie prezentujesz poziom Szymczaka+
Szymczak, on wogóle coś po wejściu zrobił? Nadal zarząd chce dać jemu kolejną szansę?
Lisman według sofascore zaliczył lepszy mecz niż Leo, aczkolwiek jak możesz z 12-13 metra strzelać w środek bramki?
A! Hymnu to raz dwa się naucz.
Fiabema...ech
Znów taktyka do skrzydła i wrzutka...ale dlaczego tak było? A no dlatego, że w środku nie mamy zawodnika do kreatywnej gry
Reputacja:
2
Nie, no aż tak niskiego poziomu zmiennicy nie powinni mieć, przecież to poziom 1 ligi a Fiabema 3.
Co do nawoływania to już bodajże tydzień temu Skorpion chciał wyjebania Nielsa bo wpuścił Fiabeme. Oczywiście, że ludzie są ślepi. Patrzą na wynik, a nie na to czy ma kim grać oraz jaki poziom reprezentują. Wczoraj aż się prosiło, zresztą nie tylko wczoraj by zagrać dwójką napastników na poziomie.
A to, że Palma gra na środku bo nie ma kto tam grać to też wina trenera, w ogóle, obawiam się, że Niels będzie miał przerąbane i każdy będzie na nim psy wieszał.
Liczba postów: 133
Reputacja:
4
A ja zwrócę uwagę na jeszcze jeden fakt. A mianowicie chodzi o naszego bramkarza. Mam dziwne wrażenie że brak konkurencji który obecnie ma działa na niego bardzo destabilizująco. Niby obronił to co miał obronić niby wpuścił to co miał ale mam wrażenie że zupełnie nie daje nic więcej od siebie co mógłby dać. I powodem wydaje mi się właśnie brak konkurencji albo jakaś dziwna dekoncentracja. Przecież pierwszy gol nieuznany dla Korony to jakby jego złe zschowanie. Bramka dla Korony jakby taka do wyciagniecia. Kilka wyprowadzeń piłki bardzo niebezpieczne a w jednek akcji brakowało niewiele by padł gol dla Korony.
Liczba postów: 674
Liczba wątków: 10
Reputacja:
19
Tez na to zwróciłem uwagę. Ze jakby blisko ale o pół sekundy za późno. Niczego nam jeszcze nie wybronił. Mówiliśmy o tym w przypadku pierwszego meczu z Crvena. Naprawdę uważam ze albo brak konkurencji albo trening za mocny. Wiem ze to wzbudza uśmiech ale bramkarze tez trenują ciężko żeby np poprawić skoczność. I może na razie jest bez tego błysku a kto się odważy wstawić zmiennika?
MichalM mogą mieć taki niski jak są zmiennikiem nr 4 bez szansy na grę w poważnym meczu
Reputacja:
2
A moim zdaniem Mrozek ma ten sam poziom co w zeszłym sezonie, u nas większość roboty robili obrońcy stąd miał mało interwencji w przeciwieństwie do tego jak był na wypożyczeniu.
Być może ma problemy z koncentracją albo nie jest zbyt rozgrzany?
To nie powinni już być zmiennikami w Lechu Poznań a gdzieś w Stali
Liczba postów: 674
Liczba wątków: 10
Reputacja:
19
17-08-2025, 11:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2025, 11:39 przez Mosina.)
mysle ze to troche krzywdzące bo Mrozek tez nam wybronił mistrzostwo. i wcale nie mieliśmy takiej super obrony jak to moze wygladało ostatecznie na tablicy wyników. też przeciekała a Bartek miał kilka?!? mega interwencji. spokojnie - wróci do tego, teraz to wszystko wygląda strasznie jaskrawie.
co do "nie powinni być" - to zależy jaka jest strategia klubu. Jak podnosisz poziom jakości zawodników, to albo mówisz - wszystkich chce mieć o 15% lepszych, potrzebuje budżetu, czasu, akadamii, transfererów. I trwa to dłużej.
Albo mowisz - 5 zawodników o 50%, reszta tak samo albo nawet gorzej. Wtedy skokowo nagle masz mega gości którzy potrafią przesądzić o meczu, a reszta na nich gra, zastępuje w razie w, może się przy nich podciąga, rozwija, itd.
Nie wiem czy my w ogóle mamy strategie, ale od jakiegoś czasu wygląda że chcemy mieć kilku topowych, na razie braliśmy takich szklanych co dało nam, na styku bo na styku, ale mistrzostwo. ale sie połamali a z tyłu zostali CI słabi albo nawet jeszcze słabsi, bo na tych lepszych trzeba zarobić. No i całość się nie spina a budżet nie jest z gumy.
Zresztą to widać teraz gołym okiem, Palma to gość który biega 90 min, ma jakość, itd - ale kosztuje 4,5 mln €. Walemark strzelał bramki z niczego, ale nie pamiętam żeby zagrał dłużej nić 70 min. itd itp
Drugi i trzeci krąg musi być lepszy, albo pierwszy kosztować jeszcze więcej
Liczba postów: 1,047
Liczba wątków: 3
Reputacja:
3
Dwa pkt poszły... Wiadomo gdzie. Dobrze że człowiek dał sobie spokój z pisaniem po meczu. Cóż powalczymy bohatersko o miejsce w pierwszej 5. Potem przyjdzie e lipcu w LKE jakaś Sparta jebnie nas. Po drodze wyleci trener i na koniec usłyszymy że teraz powalczymy.
Nie będę nic pisał o zawodnikach bo i po co. Połowa za słaba na Lecha reszcie się nie chciało. Kapitan już widać że drugi brzeg osiągnął. Bramkarz nie ma tego ekstra pierwiastka. Gurgul bez wypożyczenia będzie grał tylko gorzej i tak dalej i tak dalej. I tylko trenera żal że wpuszcza fiabema a nie gra jednego mniej po prostu