Liczba postów: 91
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Raczej diagnozy naszych znachorów brał bym z dystansem patrząc na poprzednie przypadki
Liczba postów: 805
Liczba wątków: 9
Reputacja:
35
Ja niestety nie mam pozytywnych myśli jeśli chodzi o to półrocze w Ekstraklasie. Ostatnie nasze wyniki w lidze to zdecydowanie nie jest forma mistrzowska, niestety. Żeby obronić tytuł, wiosną trzeba większy akcent postawić na rozgrywki krajowe i nie chodzi mi tu oczywiście o Puchar Polski.
Nie wiem czy ktoś to śledził, ale ostatnie nasze wyniki w Ekstraklasie, to licząc od dzisiejszego meczu z Cracovią:
remis
remis
wygrana
porażka
remis
remis
remis
wygrana
remis
remis
wygrana
porażka
Tak to wygląda od września do teraz. Cztery miesiące grania kompletnie w kratkę. Piłkarze chyba za bardzo wzięli sobie do serca, że jak nie da się wygrać, trzeba zremisować. Za dużo tych podziałów punktów.
Nie zapowiada się by Rutkowski przygotował kiedykolwiek kadrę na trzy fronty.
Liczba postów: 370
Liczba wątków: 1
Reputacja:
15
Gdybym miał jednym słowem określić naszą grę jesienią to było by to "naiwność" szczególnie jeśli chodzi o grę w obronie.
To ile wyników zaczynało się od bramki dla przeciwnika to głowa mała. A to Skrzypczak, Gurgul czy Kozubal tracący piłkę pod pressingiem. A to odpuszczone krycie Imaza. Bramka z przewrotki Ławniczaka. Bramki z kontry gdy trzeba było gonić wynik. Bramka po stałym fragmencie gdy zrobiliśmy 3 zmiany bezpośrednio przed nim. Karny z dupy w Częstochowie. Bramka na 2-2 z Pogonią w 90 minucie chwilę po wyjściu na prowadzenie.
Masa, masa straconych punktów przez głupotę, naiwność czy brak skupienia.
Niemniej baza na wiosnę jest i skoro udało się ogarnąć defensywę, do ofensywy się specjalnie przyczepić nie można to bez nerwowych ruchów jesteśmy w stanie zaatakować mistrzostwo. W pucharze jesteśmy nadal w grze, do wiosennej gry w LKE wystarczy jedno zwycięstwo.
Uzupełnić brak na pozycji numer 6, wyleczyć chorych, przepracować dobrze okres przygotowawczy i napierdalamy.
Liczba postów: 421
Liczba wątków: 18
Reputacja:
9
Generalnie patrząc na układ tabeli na koniec roku przez pryzmat naszej gry na jesień to mieliśmy sporo szczęścia, że to się tak skończyło. Prognostyk na wiosnę jest optymistyczny, powrót kilku kluczowych zawodników, Niels z ekipą w końcu chyba ogarnął blok defensywny. Nic tylko iść tym tropem. Do tegosolidnie przepracować okres zimowy i koniecznie uzupełnić skład o defensywnego pomocnika. Jestem jakoś spokojnie nastawiony na wiosnę, czuje, że będzie dobrze.
Liczba postów: 661
Reputacja:
19
Obrona gra lepiej, bo od 6 spotkań gramy tym samym zestawem, z kilkuminutowym epizodem Milicia. Klikło.
Liczba postów: 315
Reputacja:
4
Zgadzam się Pan Mosina. Czapki z głów w stosunku do sztabu, że ogarnęli ostatecznie temat. Oby runda wiosenna była nasza.
Liczba postów: 1,547
Liczba wątków: 5
Reputacja:
8
Ja bym się wstrzymał z podsumowaniami do tych dwóch meczy które są przed nami.
Liczba postów: 805
Liczba wątków: 9
Reputacja:
35
Przecież one nie mają żadnego znaczenia dla układu tabeli w Ekstraklasie tej.