Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Reprezentacja Polski
Tryb drzewa
Ale Wy patrzycie na szanse przejścia półfinału, czy awansu? Jeśli to drugie, to tylko pierwszy koszyk. W przeciwnym wypadku spore szanse na Wlochów albo Turków czy innych Duńczyków w finale...

Odpowiedz
Final to czyste losowanie jest chyba.

Odpowiedz
Nie wydaje mi się, zeby w finale mogli grac ze soba zwyciezcy par 1-4, tylko na zwycięzcami par 2-3. Na pewno losowany ma być gospodarz finału.

Odpowiedz
Tak mi się wydaje. Że finały są losowane bez podziału na koszyki. Więc czyste szczęście i zespoły z pierwszego koszyka mogą trafić na siebie. FIFA Logic

Odpowiedz
Szukam po artykułach i nigdzie nia ma jasnej, klarownej informacji o zasadach losowania finału. Tylko tyle, że gospodq4ze będą losowani.

Pojawiają się też informacje, ze czery najlepsze ekipy mają być rozstawione. Ale to jest onformacja ogólna, bez diprecyzowania, że chodzi o finał. A jeśli nawet, to przecież faworyt może przegrać półfinał. Wtedy byłoby przejęcie punktów, jak w europejskich pucharach?

Odpowiedz
Nie. Wszystko będzie od razu jasne po losowaniu baraży, 20 listopada.

16 zespołów zostanie podzielonych/rozlosowanych na 4 ścieżki.
W każdej ścieżce będzie po 1 zespole z grupy 1, 2, 3, 4.
W każdej ścieżce zespoły z grup 1 i 4 utworzą jeden półfinał baraży (zespół z grupy 1 gospodarzem), a zespoły z grup 2 i 3 drugi półfinał (zespół z grupy 2 gospodarzem).
Zwycięzcy półfinałów w danej ścieżce zagrają w finale ścieżki.
Zaraz po losowaniu ścieżek, zostanie też wylosowane zwycięzca którego półfinału (1-4 czy 2-3) będzie gospodarzem w finale danej ścieżki.

Szczegóły tutaj:
https://en.wikipedia.org/wiki/2026_FIFA_...cond_round

Tak że zdecydowanie najlepiej być w grupie 1, bo z automatu unikamy 3 najgroźniejszych rywali, którzy trafią do innych ścieżek. Nie ma tu w ogóle o czym dyskutować.

Odpowiedz
Tak by było logicznie ale też tylko słyszałem takie ogólniki. Tak więc dzięki za info.
Nie wiem czy przejęcie punktów ale tego miejsca kogoś z wyższego koszyka. Co na jedno wychodzi. Logika z pucharów

Odpowiedz
Nie no, tutaj nie ma żadnej logiki z pucharów i przejmowania punktów czy współczynników. Zupełnie inne zasady i podział na ścieżki (grupy) o których w sumie trąbione było i nie wiem dlaczego zacząłem lawirować w kierunku tego przejmowania. Sama idea ścieżek wyklucza przecież taką opcję.

Odpowiedz
Wyniki Norwegów w tych eliminacjach:
Mołdawia 0-5 Norwegia
X* 2-4 Norwegia
Norwegia 3-0 Włochy
Estonia 0-1 Norwegia
Norwegia 11-1 Mołdawia
Norwegia 5-0 X*
Norwegia 4-1 Estonia
Włochy 1-4 Norwegia

Ciekawe czy tylko pozamiatali w eliminacjach czy w samym turnieju namieszają. Robi wrażenie dwukrotne odprawienie Makaronów trzema kastami.
*X (Reprezentant Azji)

Odpowiedz
Przecież losowanie ścieżki to jest dokładnie logika z pucharów (kwalifikacje oczywiście i tylko na dwie rundy). Dzieje się tak zawsze gdy losowanie jest w jednym momencie bez czekania na wyniki np tych półfinałów. Więc tak - słabszy wygrywając z mocnym , przejmuje jego „pozycję” bo nie trafia już do ponownego losowania

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 4 gości