Liczba postów: 668
Liczba wątków: 0
Reputacja:
30
Ale Wy patrzycie na szanse przejścia półfinału, czy awansu? Jeśli to drugie, to tylko pierwszy koszyk. W przeciwnym wypadku spore szanse na Wlochów albo Turków czy innych Duńczyków w finale...
Liczba postów: 1,014
Liczba wątków: 11
Reputacja:
32
Final to czyste losowanie jest chyba.
Reputacja:
30
Nie wydaje mi się, zeby w finale mogli grac ze soba zwyciezcy par 1-4, tylko na zwycięzcami par 2-3. Na pewno losowany ma być gospodarz finału.
Reputacja:
32
Tak mi się wydaje. Że finały są losowane bez podziału na koszyki. Więc czyste szczęście i zespoły z pierwszego koszyka mogą trafić na siebie. FIFA Logic
Reputacja:
30
Szukam po artykułach i nigdzie nia ma jasnej, klarownej informacji o zasadach losowania finału. Tylko tyle, że gospodq4ze będą losowani.
Pojawiają się też informacje, ze czery najlepsze ekipy mają być rozstawione. Ale to jest onformacja ogólna, bez diprecyzowania, że chodzi o finał. A jeśli nawet, to przecież faworyt może przegrać półfinał. Wtedy byłoby przejęcie punktów, jak w europejskich pucharach?
Reputacja:
32
Tak by było logicznie ale też tylko słyszałem takie ogólniki. Tak więc dzięki za info.
Nie wiem czy przejęcie punktów ale tego miejsca kogoś z wyższego koszyka. Co na jedno wychodzi. Logika z pucharów
Reputacja:
30
Nie no, tutaj nie ma żadnej logiki z pucharów i przejmowania punktów czy współczynników. Zupełnie inne zasady i podział na ścieżki (grupy) o których w sumie trąbione było i nie wiem dlaczego zacząłem lawirować w kierunku tego przejmowania. Sama idea ścieżek wyklucza przecież taką opcję.
Liczba postów: 770
Liczba wątków: 8
Reputacja:
35
Wyniki Norwegów w tych eliminacjach:
Mołdawia 0-5 Norwegia
X* 2-4 Norwegia
Norwegia 3-0 Włochy
Estonia 0-1 Norwegia
Norwegia 11-1 Mołdawia
Norwegia 5-0 X*
Norwegia 4-1 Estonia
Włochy 1-4 Norwegia
Ciekawe czy tylko pozamiatali w eliminacjach czy w samym turnieju namieszają. Robi wrażenie dwukrotne odprawienie Makaronów trzema kastami.
*X (Reprezentant Azji)
Reputacja:
32
17-11-2025, 07:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2025, 07:59 przez Mosina.)
Przecież losowanie ścieżki to jest dokładnie logika z pucharów (kwalifikacje oczywiście i tylko na dwie rundy). Dzieje się tak zawsze gdy losowanie jest w jednym momencie bez czekania na wyniki np tych półfinałów. Więc tak - słabszy wygrywając z mocnym , przejmuje jego „pozycję” bo nie trafia już do ponownego losowania