23-12-2025, 16:59
|
Ocena wątku:
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa |
23-12-2025, 18:28
(23-12-2025, 14:10)t_lp napisał(a): Szeregi mistrza Polski ma wzmocnić bramkarz Swietosław Wucow, przeprowadzka reprezentanta Bułgarii do Polski jest na ostatniej prostej. Wucow ma wzmocnić szeregi Lecha na zasadzie wypożyczenia z opcją wykupu po sezonie.
źródło: Meczyki
Meczyki skorygowały info i jednak to ma być inny bułgarski bramkarz: Plamen Andreev
https://kkslech.com/2025/12/23/media-pla...ha-poznan/
23-12-2025, 20:30
(23-12-2025, 18:28)secret napisał(a):(23-12-2025, 14:10)t_lp napisał(a): Szeregi mistrza Polski ma wzmocnić bramkarz Swietosław Wucow, przeprowadzka reprezentanta Bułgarii do Polski jest na ostatniej prostej. Wucow ma wzmocnić szeregi Lecha na zasadzie wypożyczenia z opcją wykupu po sezonie.
źródło: Meczyki
Meczyki skorygowały info i jednak to ma być inny bułgarski bramkarz: Plamen Andreev
https://kkslech.com/2025/12/23/media-pla...ha-poznan/
tak jest, skorygowali w programie na żywo
hehe - to było mega zabawne, jak Dawid odrył że nie o tego bramkarza chodzi 
Co do samego transferu - rozsądny ruch bo nie możemy być bez jakościowej dwójki - to było mega proszenie się o problemy przez cała rundę. A jak wypali - a gdzie wykazywać się będzie miał (3 fronty), transfer Mrozka i jedynka. Może to jest nawet taki scenariusz. Dobrze kojarzę że jest klauzula, tylko nie wiem czy ktoś podał kwotę - ponoć Feyenoord dał za niego ponad 1 mln €.

Co do samego transferu - rozsądny ruch bo nie możemy być bez jakościowej dwójki - to było mega proszenie się o problemy przez cała rundę. A jak wypali - a gdzie wykazywać się będzie miał (3 fronty), transfer Mrozka i jedynka. Może to jest nawet taki scenariusz. Dobrze kojarzę że jest klauzula, tylko nie wiem czy ktoś podał kwotę - ponoć Feyenoord dał za niego ponad 1 mln €.
23-12-2025, 22:39
Cieszę się, że akurat jest to ten bramkarz, a nie ten kasztan wprost z ligi bułgarskiej. Jak Feyenoord dał za niego ponad bańkę euro to jakiś talent musi mieć. W lidze bułgarskiej ładnie pobronił jako szczyl. Potem okej, nie przebił się w Hiszpanii i Holandii, ale akurat, paradoksalnie, przychodzi w rytmie meczowym, bo w grudnie zagral cztery mecze pod rząd. Jak na bramkarza nadal młody, więc jak się sprawdzi i zostanie jedynką to można na nim jeszcze zarobić. A jak przez te rundę wypadnie słabo to się go odpali. Jak dobrze to wykup i od nowego sezonu mamy jedynkę po sprzedaży Mrozka. Tak jak pisałem, na papierze bardzo dobry ruch. To jeszcze szosteczke prosimy.
26-12-2025, 21:13
O, Amaral do wzięcia, nie przedłuzył kontraktu.
26-12-2025, 21:46
Może Dobrzycki się skusi.
27-12-2025, 13:20
Na YT kanał o Ekstraklasie wypuścił ponad godzinny dokument o kulisach transferowych u nas w klubie o wymownej nazwie "wariant mistrzowski": https://www.youtube.com/watch?v=nGMQsAqoG-k
Według mnie oglądało się bardzo fajnie, dużo smaczków, chociaż jest niedosyt, bo mógłby być dłuższy. Ale i tak warto. Z wielu rzeczy, które można tam się dowiedzieć ciekawe są kulisy sprowadzenia zastępcy Ishaka. Wynika z niego, że pierwsze trzy opcje to były:
1. Žan Vipotnik - aktualnie W Championship, w sezonie 24/25 42 mecze i 7 goli tam. Przyszedł do nich z Bordeaux za 2,7 mln euro, więc trzeba było by za niego dać min. dwie bańki, bo chcieliby odzyskać to co zainwestowali. Wychodzi, że to była ich jedynka, która była w Poznaniu na początku okna, ale ostatecznie się nie dogadali.
2. Andri Gudjohnsen - była konkretna oferta, ale wybrał Blackburn. Poszedł tam za nieco ponad 2 mln euro, sprawdza się solidnie bo w 17 meczach 7 goli. Szkoda.
3. Afimico Pululu - nie trzeba przedstawiać. Z filmu wynika, że nie wszystkim skautom z Lecha on pasował, ale poszła konkretna oferta. Na tyle konkretna, że Skrzypczak dostał od Afimico informację, że deal done i Pululu będzie grał w Lechu. Niemniej, jak wiadomo nie zrealizowało się.
No i po tym jak odpadł ww. opcje przyszedł czas na realizację transferu Agnero, gdzie w końcu udało się go zamknąć.
Tak jak pisałem, smaczków mnóstwo, inny fajny to ten, że była opcja powrotu Velde, ale w tym przypadku sam Rutkowski zablokował ten transfer i rozmów nie podejmowano.
Według mnie oglądało się bardzo fajnie, dużo smaczków, chociaż jest niedosyt, bo mógłby być dłuższy. Ale i tak warto. Z wielu rzeczy, które można tam się dowiedzieć ciekawe są kulisy sprowadzenia zastępcy Ishaka. Wynika z niego, że pierwsze trzy opcje to były:
1. Žan Vipotnik - aktualnie W Championship, w sezonie 24/25 42 mecze i 7 goli tam. Przyszedł do nich z Bordeaux za 2,7 mln euro, więc trzeba było by za niego dać min. dwie bańki, bo chcieliby odzyskać to co zainwestowali. Wychodzi, że to była ich jedynka, która była w Poznaniu na początku okna, ale ostatecznie się nie dogadali.
2. Andri Gudjohnsen - była konkretna oferta, ale wybrał Blackburn. Poszedł tam za nieco ponad 2 mln euro, sprawdza się solidnie bo w 17 meczach 7 goli. Szkoda.
3. Afimico Pululu - nie trzeba przedstawiać. Z filmu wynika, że nie wszystkim skautom z Lecha on pasował, ale poszła konkretna oferta. Na tyle konkretna, że Skrzypczak dostał od Afimico informację, że deal done i Pululu będzie grał w Lechu. Niemniej, jak wiadomo nie zrealizowało się.
No i po tym jak odpadł ww. opcje przyszedł czas na realizację transferu Agnero, gdzie w końcu udało się go zamknąć.
Tak jak pisałem, smaczków mnóstwo, inny fajny to ten, że była opcja powrotu Velde, ale w tym przypadku sam Rutkowski zablokował ten transfer i rozmów nie podejmowano.
27-12-2025, 15:16
Czy tylko ja widziałem irytację skautów przy scenach, gdzie w srodku zebrania wchodził Rutek i się zachowywał jakby pozjadal wszystkie rozumy ?
27-12-2025, 19:53
Ciekawe czy jest możliwy scenariusz, w którym Pululu podpisuje kontrakt z Lechem w styczniu ważny od lipca a odchodzi Ishak lub Agnero idzie na wypożyczenie.
Browsing: 3 gości