Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 1.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
To co piszą na różnych weszło to już jest pewne, że Sindre idzie do Molde?
Liczyłem, że się już dogadali i będzie następcą Nielsa.

Odpowiedz
Podobno nawet jak Nielsowi powinie się noga, nie ma takiej możliwości aby Sindre został pierwszym trenerem u nas.

Odpowiedz
(21-12-2025, 12:51)Pinkin napisał(a): To co piszą na różnych weszło to już jest pewne, że Sindre idzie do Molde?
Liczyłem, że się już dogadali i będzie następcą Nielsa.

Tak już pewne, oficjalna potwierdziła. Od czerwca będzie pierwszym trenerem Molde

Odpowiedz
Przenosząc tutaj dyskusję o finansowej pozycji Lecha na tle zbrojących się nuworyszów - ja bym na miejscu Rutkowskich poszukał strategicznego inwestora w Chinach. Sponsorowanie przez jakiś chiński koncern motoryzacyjny klubu w mieście, gdzie stoi jedna z ważniejszych fabryk VW - to może mieć jakiś sens.

Odpowiedz
to lepsze miejsce, fakt Wink
na pewno Rutkowscy muszą coś wymyślić, bo nawet jeśli taki Widzew będzie teraz się uczył nowej jakości 2-3 sezony, to w końcu będą nową siłą. Z kolei Świerczewski coś mówi zmianie modelu który będzie bliższy Jadze, więc albo skończyła się kasa na ciągłe wrzucanie do worka bez dna, albo jak zwykle zrobi coś dokładnie przeciwnego. Tak czy inaczej - świat się dookoła zmienia i trzeba mieć na to jakieś plany. Ciekawe czy w klubie cokolwiek o tym myślą

Odpowiedz
Ja jestem spokojny. Jak agenci wyczują, że Dobrzycki szasta kasą to sami ten Widzew zatopią.
Gdyby ktokolwiek przyszedł latem i powiedział, że daje 5 mln za Sousę to by się ładnie Portugalczyka odwiozło na lotnisko. Tak samo byłoby z każdym nie wychowankiem (poza Ishakiem). Podejrzewam, że tak samo byłoby w każdym innym klubie. Za mniejsze kwoty odchodzili i Koulouris, Wdowik, Marczuk, Velde, Karlstrom. Piłkarze o nieporównywalnie większej marce u nas w kraju i to będący w absolutnym gazie a nie 27 letni odpad po MLSie.
Jeśli taki Bukari dostaje kosmiczne pieniądze względem reszty a pewnie dostaje skoro poszedł do Widzewa to za chwilę zaczną się kwasy.
Nie da się zbudować drużyny w ten sposób w jaki robi to właściciel Widzewa.

Odpowiedz
Ja tylko przypomnę, że większa szansa jest taka, że odpali ten typek za 5 mln niż darmowy Fiabema.

Odpowiedz
Tylko dlatego, że kosztował 5 mln? Mogli dać za niego 8 mln to by odpalił na pewno.

Odpowiedz
Jest chyba jakiś moment w której wartość przekłada się na wyzszy poziom. Pomijam ze budowanie to jest proces i nie wystarczy kupić dziesięciu za 10 mln. Ale jest % szansy ze to będzie lepsza drużyna niż tych za 150 tysięcy Wink
Jedyna "szansa" dla nas że Ci niby lepsi wyrównają w dół a nie w góre Wink

A kwasy będą na pewno. Nawet w Pogoni Grosik zażyczył sobie nowego kontraktu i kasy za podpis. Taka cena podnoszenia wartości i pensji. To nie jest tylko koszt tych wszystkich graczy. Pozostali też nie będą ciągnąć tego za darmo żeby dograć gwieździe do pustaka Wink

Odpowiedz
Ale wartość nie bierze się znikąd. Możemy wystawić Fiabeme za 10 mln i zakłamywać rzeczywistość, że typ jest tyle wart i co dalej? Nikt na niego nie spojrzy. A tu jednak z czegoś ta 5 się wzięła.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości