Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 1.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
Nie chcą podjąć ryzyka i dlatego od tylu lat są w piłce a inne meteory częstokroć zostawiają spaloną ziemię po sobie.

Odpowiedz
Ale w gablocie - jak na dotychczasowe ekstraklasowe warunki*- przyznasz, powinno być więcej.

* nikt finansowo, potencjałem dotąd spektakularnie nie odskoczył, a wręcz byliśmy w czołówce

Odpowiedz
Oczywiście. Zwłaszcza za starego Rutka myślałem, że polecimy na grubo ze wszystkim. Teraz się cieszę ze wszystkiego. I dostrzegam bardzo powolny rozwój a takie akcje jak w żydzewie nie robią na mnie żadnego wrażenia.

Odpowiedz
Z drugą częścią ostatniego zdania pełna zgoda. W Ekstraklasie to nigdy nie było: wuchta bejmów, pstryk i gablota się zapełnia. Potrzeba lat, jednak sporych umiejętności w wyszukiwaniu sensownych wzmocnień, stabilizacji (trener, wizja) i trochę szczęścia.
Nagłego wzrostu pozycji sportowej Zgierza w lidze również się nie obawiam.

Odpowiedz
(25-12-2025, 16:23)strzelisty jupiter napisał(a): @Mosina
Hybryda, bo nie uważam byśmy byli bogaci. Jesteśmy jak na polskie warunki ni to biedni, ni to bogaci. Oni po prostu nie chcą zaryzykować w kluczowych momentach.

co to znaczy nito nito. NIe mówimy o potencjale właścicielskim, tylko stricte wielkości budżetu. Który od lat jest w top 2(?) ligi. To jak nie jesteśmy bogaci?
To że inni właściciele mogliby więcej a nie robią to inny temat.

oczywiście ja akurat też bardzo doceniam to co mamy, może dlatego że wyrosłem z biednego WKP. i wierzę w pracę u podstaw na wszystkich frontach. Ale też mam przeświadczenie - i nie jestem w tym osamotniony, że przespaliśmy nasz czas, i dopuszczam możliwość że ktoś z innymi możliwościami finansowymi skróci sobie ten okres inkubacji do sukcesu. Możliw? czy nie? Smile

Odpowiedz
Możliwe, ale bardzo kosztowne, Jakubas już zaciska pasa, Świerczewski też pewnie zakręci trochę kurek bez wuefisty. Dobrzyński musi przepłacać, czy to za zawodników, czy pensjami. Jak w tym sezonie nie zrobią pucharów, a nie zrobią, to może w przyszłym jeszcze dosypie. A potem może być różnie.
Szczecina i Gdańska nie liczę bo tam są pasożyty.

Odpowiedz
(25-12-2025, 20:58)Mosina napisał(a):
(25-12-2025, 16:23)strzelisty jupiter napisał(a): @Mosina
Hybryda, bo nie uważam byśmy byli bogaci. Jesteśmy jak na polskie warunki ni to biedni, ni to bogaci. Oni po prostu nie chcą zaryzykować w kluczowych momentach.

co to znaczy nito nito. NIe mówimy o potencjale właścicielskim, tylko stricte wielkości budżetu. Który od lat jest w top 2(?) ligi. To jak nie jesteśmy bogaci?
To że inni właściciele mogliby więcej a nie robią to inny temat.

oczywiście ja akurat też bardzo doceniam to co mamy, może dlatego że wyrosłem z biednego WKP. i wierzę w pracę u podstaw na wszystkich frontach. Ale też mam przeświadczenie - i nie jestem w tym osamotniony, że przespaliśmy nasz czas, i dopuszczam możliwość że ktoś z innymi możliwościami finansowymi skróci sobie ten okres inkubacji do sukcesu. Możliw? czy nie? Smile

My jesteśmy hybrydą: bogaci, a zarządzanie prób i błędów, a nuż się uda.
Też mam wrażenie, że nasza polityka jest zachowawcza. Mieliśmy kilka razy okazję odskoczyć.
I co zauważyłem, oczywiście mogę się mylić ale i nas jest tak, że zbroimy się by zdobyć mistrzostwo a pasujemy gdy je zdobędziemy. Takie powiedzieliśmy A, ale B nas nie interesuje bądź brak odwagi. Jeśli już to zrobimy tzn powiemy B, to niestety jest za późno.

Odpowiedz
Tak jesteśmy bogaci, że rok temu szukaliśmy napastnika za 500 tysięcy euro maksymalnie.

Odpowiedz
Bogaci ale skąpi, syndrom Sknerusa Mckwacza

Odpowiedz
1. Skąpstwo jest królową przywar.
2. Skąpstwo ma (...) dar jasnowidzenia przyszłości.

Niepotrzebne skreślić.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości