Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
(23-12-2025, 11:08)strzelisty jupiter napisał(a): Nie chciałbym szejka w Lechu. Oni raczej nie szanują tradycji i historii w sporcie.

Taa a Rutek to niby szanuje w chuj

Odpowiedz
(23-12-2025, 14:10)t_lp napisał(a): Szeregi mistrza Polski ma wzmocnić bramkarz Swietosław Wucow, przeprowadzka reprezentanta Bułgarii do Polski jest na ostatniej prostej. Wucow ma wzmocnić szeregi Lecha na zasadzie wypożyczenia z opcją wykupu po sezonie.
źródło: Meczyki

Meczyki skorygowały info i jednak to ma być inny bułgarski bramkarz: Plamen Andreev
https://kkslech.com/2025/12/23/media-pla...ha-poznan/

Odpowiedz
(23-12-2025, 18:28)secret napisał(a):
(23-12-2025, 14:10)t_lp napisał(a): Szeregi mistrza Polski ma wzmocnić bramkarz Swietosław Wucow, przeprowadzka reprezentanta Bułgarii do Polski jest na ostatniej prostej. Wucow ma wzmocnić szeregi Lecha na zasadzie wypożyczenia z opcją wykupu po sezonie.
źródło: Meczyki

Meczyki skorygowały info i jednak to ma być inny bułgarski bramkarz: Plamen Andreev
https://kkslech.com/2025/12/23/media-pla...ha-poznan/

tak jest, skorygowali w programie na żywo Wink

Odpowiedz
hehe - to było mega zabawne, jak Dawid odrył że nie o tego bramkarza chodzi Smile

Co do samego transferu - rozsądny ruch bo nie możemy być bez jakościowej dwójki - to było mega proszenie się o problemy przez cała rundę. A jak wypali - a gdzie wykazywać się będzie miał (3 fronty), transfer Mrozka i jedynka. Może to jest nawet taki scenariusz. Dobrze kojarzę że jest klauzula, tylko nie wiem czy ktoś podał kwotę - ponoć Feyenoord dał za niego ponad 1 mln €.

Odpowiedz
Cieszę się, że akurat jest to ten bramkarz, a nie ten kasztan wprost z ligi bułgarskiej. Jak Feyenoord dał za niego ponad bańkę euro to jakiś talent musi mieć. W lidze bułgarskiej ładnie pobronił jako szczyl. Potem okej, nie przebił się w Hiszpanii i Holandii, ale akurat, paradoksalnie, przychodzi w rytmie meczowym, bo w grudnie zagral cztery mecze pod rząd. Jak na bramkarza nadal młody, więc jak się sprawdzi i zostanie jedynką to można na nim jeszcze zarobić. A jak przez te rundę wypadnie słabo to się go odpali. Jak dobrze to wykup i od nowego sezonu mamy jedynkę po sprzedaży Mrozka. Tak jak pisałem, na papierze bardzo dobry ruch. To jeszcze szosteczke prosimy. Smile

Odpowiedz
O, Amaral do wzięcia, nie przedłuzył kontraktu.

Odpowiedz
Może Dobrzycki się skusi.

Odpowiedz
Na YT kanał o Ekstraklasie wypuścił ponad godzinny dokument o kulisach transferowych u nas w klubie o wymownej nazwie "wariant mistrzowski": https://www.youtube.com/watch?v=nGMQsAqoG-k

Według mnie oglądało się bardzo fajnie, dużo smaczków, chociaż jest niedosyt, bo mógłby być dłuższy. Ale i tak warto. Z wielu rzeczy, które można tam się dowiedzieć ciekawe są kulisy sprowadzenia zastępcy Ishaka. Wynika z niego, że pierwsze trzy opcje to były:
1. Žan Vipotnik - aktualnie W Championship, w sezonie 24/25 42 mecze i 7 goli tam. Przyszedł do nich z Bordeaux za 2,7 mln euro, więc trzeba było by za niego dać min. dwie bańki, bo chcieliby odzyskać to co zainwestowali. Wychodzi, że to była ich jedynka, która była w Poznaniu na początku okna, ale ostatecznie się nie dogadali.
2. Andri Gudjohnsen - była konkretna oferta, ale wybrał Blackburn. Poszedł tam za nieco ponad 2 mln euro, sprawdza się solidnie bo w 17 meczach 7 goli. Szkoda.
3. Afimico Pululu - nie trzeba przedstawiać. Z filmu wynika, że nie wszystkim skautom z Lecha on pasował, ale poszła konkretna oferta. Na tyle konkretna, że Skrzypczak dostał od Afimico informację, że deal done i Pululu będzie grał w Lechu. Niemniej, jak wiadomo nie zrealizowało się.

No i po tym jak odpadł ww. opcje przyszedł czas na realizację transferu Agnero, gdzie w końcu udało się go zamknąć.

Tak jak pisałem, smaczków mnóstwo, inny fajny to ten, że była opcja powrotu Velde, ale w tym przypadku sam Rutkowski zablokował ten transfer i rozmów nie podejmowano.

Odpowiedz
Czy tylko ja widziałem irytację skautów przy scenach, gdzie w srodku zebrania wchodził Rutek i się zachowywał jakby pozjadal wszystkie rozumy ?

Odpowiedz
Ciekawe czy jest możliwy scenariusz, w którym Pululu podpisuje kontrakt z Lechem w styczniu ważny od lipca a odchodzi Ishak lub Agnero idzie na wypożyczenie.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 29 gości