Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
(12-01-2026, 09:55)Róża napisał(a): Rutek jest nagrzany na Aritza Aldasoro z Racingu ale to chyba gracz na pozycję nr 8 niż na 6.
Pytanie oczywiście o wiarygodność newsów, ale po nazwiskach które się przewijają, to wszyscy to bardziej ósemki, czy powiedzmy gracze w stylu Kozubala. Może uznali, że raczej tak chcemy grać niż, tj. na dwóch takich box to box niż na jedną cofniętą szóstkę w stylu Murawskiego czy Oumy. A każdym razie, niech to będzie kot, a nie jakiś grajek na uzupełnienie. No ale jak będzie kot to będę jednak (pozytywnie) zdziwiony.

Odpowiedz
Niby Fosso gotuje się do przeprowadzki, nie grał w ostatnim meczu, ale interesują sie nim Borussia, Hertha, Kaiserslautern...

Odpowiedz
O tym Aldasoro już w lipcu było pisane, że złożyliśmy za niego kilka ofert. Rutek mówił wtedy, że nawet nie było szans rozpoczęcia jakichkolwiek rozmów. On podpisał nowy kontrakt w wakacje do czerwca 2029.

Od października praktycznie nie wstaje z ławki rezerwowych.

Odpowiedz
"Wypożyczenie do 30.06.2026 z opcją wykupu za 3 mln €" vibe. Czy tam wajb.

Mam nadzieję, że te ploty są znakiem, że faktycznie intensywnie szukają i są jednak zdeterminowani, by kogoś ściągnąć, a nie "jak będzie okazja, to może, może...".

Odpowiedz
Przecież jak odpalili niepoważnego jak się okazuje Oumę, musem jest szóstka już w styczniu. Murawski jest niewiadomą, Thórdarson też niepewny zdrowotnie.

Odpowiedz
Pytanie - czy Thordarson to w ogóle "szóstka"? Z jednej strony - nawet mi się podobał w kilku meczach przed kontuzją, z drugiej - nie kojarzę, by jakoś szczególnie błyszczał grając na DM, na ósemkę - jakby trochę za wolny, sam mówił, że mu się dobrze grało na "10"... taki zawodnik do uformowania wciąż. Ale przy maszym systemie gry potrzebujemy chyba takiego ruchliwego, nie za wysokiego, ale twardego zawodnika na tę pozycję.

Odpowiedz
On musiał by przypakować aby trafić na tą 6. Teraz jest za wątły.

Odpowiedz
Czasami się zastanawiam, czy taki Gumny by sobie tam nie poradził, bo "transfery" między tymi pozycjami bywały "bez straty jakości", a nawet z korzyścią dla zespołu (Lahm, Zanetti, Kimmich, Alaba), ale potem przypomina mi się Elias...

Odpowiedz
Skrzypczak u nas był szkolony na DP

Odpowiedz
(13-01-2026, 12:19)uncoolben napisał(a): Czasami się zastanawiam, czy taki Gumny by sobie tam nie poradził, bo "transfery" między tymi pozycjami bywały "bez straty jakości", a nawet z korzyścią dla zespołu (Lahm, Zanetti, Kimmich, Alaba), ale potem przypomina mi się Elias...

Elias to jest generalnie wyrzut sumienia scoutingu, jeden z większych ostatniego pięciolecia. Już o tym wielokrotnie pisaliśmy, ale dalej jest to dla mnie zagadką, co spowodowało że dostał pozytywne rekomendacje. Gość z motoryką na bakier, bez umiejętności ustawiania się itp itd

Co do Gisliego - dla mnie to piłkarz bez cech wiodących, a już na pewno bez predyspozycji do zostania jakimś bardzo dobrym def pomocnikiem. Ma w sumie niezłą technikę, ale bardzo rzadko podejmuje dobre decyzje na boisku. Kontuzje nie pomagają, ale osobiście uważam że to nie jest piłkarz na Lecha.

Myślę że będzie transfer defensywnego gotowego do gry jeszcze podczas obozu.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości