Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 14
Reputacja:
48
14-01-2026, 13:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2026, 13:37 przez strzelisty jupiter.)
Niels jest raczej twardo stąpającym po ziemi gościem i chyba widzi, że to nie jest profesjonalne zachowanie jego giermka. Gościu popłynął z tą bluzą, za mało się o tym mówi, wątpię, by wiarze w klubie to pasowało. Powinien dostać dyscyplinarkę i tyle.
Poza środkowym pomocnikiem skład jest w miarę ukształtowany. Rząsa powinien usiąść w jakiś wolny dzień z Frederiksenem i omówić z nim temat asystenta, wybrać kogoś konkretnego i zaproponować pracę u boku trenera z założeniem nie na rundę, ale dłużej. Bo przecież obecny trener też z założenia jest na dłużej. A jak się ułoży runda i finalnie sezon oraz jakie decyzje podjęte zostaną po jego zakończeniu, to już inna sprawa. Nikt przecież nie zna przyszłości, a w specyfikę pracy trenera czy asystenta jest przecież wpisane, że pracujesz jak jest dobrze, a jak nie, możesz zostać odstrzelony.
Liczba postów: 204
Liczba wątków: 2
Reputacja:
17
Byłbym trochę zdziwiony, gdyby Sindre nie miał zgody klubu na występ w bluzie Molde. Słabe to oczywiście, ja bym takiej zgody nie wyraził, ale to osobna kwestia...
Liczba postów: 795
Liczba wątków: 0
Reputacja:
34
14-01-2026, 14:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2026, 14:13 przez Icek.)
Ale jak chcecie zaproponować komuś pracę u boku Nielsa "z założenia" na dłużej, wiedząc, że nie wiadomo. jak będzie wyglądała sytuacje po sezonie z nim samym? Myślicie, że na rynku nie wiedzą o tym, że Niels ma kontrakt tylko do końca roku? Ba, mało tego, Niels sam ostatnio wyznał, że w ogóle nie było jeszcze między nim a klubem rozmów w sprawie nowego kontaktu.
Więc czy nam się to podoba, czy nie, ktoś, kto będzie rozpoczynał z nami rozmowy, to z założeniem, że przychodzi tutaj na pół roku, bez względu na to, co mu Piotrek z Tomkiem nagadają. I to jest pewnie też jeden z powodów, dla których Sindre jest nadal u nas.
Osobiście oceny jego profesjonalizmu w podejściu do pracy z zespołem na podstawie bluzy się nie podejmę. Czy to chodzi o ten wywiad dla klubowej telewizji Molde, gdzie paradował w ich bluzie? Jeśli tak, to po tym wywiadzie nasz rzecznik tak się wypowiedział:
"Trener przebywał w swoim przyszłym klubie w czasie wolnym, udzielił mu wywiadu mając do tego pełne prawo i każda ze stron była tego świadoma. Znając jego kulturę pracy, której dowiódł przez 1,5 roku, nie mamy wątpliwości, że pozostanie zaangażowany w pracę w Lechu na 100 proc."
Reputacja:
48
14-01-2026, 14:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2026, 14:26 przez strzelisty jupiter.)
Tego nie znałem. Rzecznik też do odpalenia. Albo traktujemy się z szacunkiem, albo jesteśmy niepoważnym klubem. No bez jaj. Gość ma ważny kontrakt z Lechem i dostał pozwolenie na publiczne paradowanie w bluzie jakiegoś średniaka ligi norweskiej, bo ma wolne... Wolne żarty.
Tylko ja czuję mocny niesmak?
Liczba postów: 382
Reputacja:
8
14-01-2026, 14:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2026, 14:44 przez galis.)
nie! nie tylko Ty. Tylko że Rzecznik czy inne osoby z Klubu muszą mieć dłuższy lont niżeli my. Zachowanie Sindre było nieprofesjonalne, niesmaczne i pozbawione szacunku względem pracodawcy jakim jesteśmy też my - Kibice - to generalnie jest poza wszelką dyskusją. Tylko że życie wygląda mniej zero-jedynkowo i zawsze pojawia się pytanie kto w zamian? Poza tym Klub, w przeciwieństwie do Nas, musi trzymać ciśnienie - zanim Quma zaczął marznąć we wronieckim lesie zamiast grzać czarne dupsko nad Zatoką Perską Klub wydawał komunikat, że opóźnienie w przybyciu do Poznania było uzgodnione z Klubem
edit. Mam nadzieję że 23 maja obronimy Majstra a do tego czasu Trybuny nauczą się skandować fa faen ut by pożegnać Sindre odbierającego medal
Liczba postów: 212
Reputacja:
7
Po prostu trochę to słabe, że w bluzie Molde był. Nie byłoby afery jakby normalnie siedział w koszuli.
Sytuacja podobna do prezentacji Dziczka w koszulce Pogoni. Kibice Piasta chyba piany dostali.
Reputacja:
48
14-01-2026, 15:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2026, 15:03 przez strzelisty jupiter.)
@galis
Słowa rzecznika w takim kształcie jak zostało to zacytowane to jakieś kuriozum. Dłuższy lont to jedna sprawa, ale tłumaczenie asystenta, który zachował się mocno nielojalnie to jakieś dziwne jest. Lepiej nic nie mówić będąc rzecznikiem, niż sprzedawać takie kompromitujące kawałki.
Równie ważną sprawą - już nie wizerunkowo dla klubu, ale czysto sportowo - jest to, o czym wcześniej pisał @secret, że gościu mając wgląd w nasze listy skautingowe może jak jakiś cichociemny przemycać je do swojego nowego klubu, przez co może położyć nasze rozmowy z potencjalnymi zawodnikami. Nikt nie może mieć pewności co on tam do Norwegii przekazuje, a jestem pewny, że głowa bardziej już w Molde, niż w Poznaniu, więc myśli przyszłościowo. Profesjonalizm w pracy to jedno, a przygotowywanie sobie gruntu to druga strona. Skoro masz już PEWNĄ robotę w innym klubie, nawet podświadomie myślisz, by bardziej o to dbać niż o to, co zaraz będzie już tylko historią w twoim życiu.
Uważam że sporo ryzykujemy pozwalając mu dokończyć sezon w naszych barwach. A co jak nam położy sezon brakiem zaangażowania?
Kluby wypożyczają piłkarzy na rundę, a nie da się znaleźć jakiegoś gościa, który będzie chciał się pokazać jako asystent w dużym klubie walczącym o mistrza, Puchar Polski i w Europie.
Liczba postów: 2,002
Liczba wątków: 5
Reputacja:
15
Nie za bardzo wiem dlaczego tutaj aż tak bardzo to przeżywacie. Go już w klubie u Nas nie ma. Pobędzie jeszcze parę miesięcy i zniknie tyle. Ja bym się bardziej zastanowił nad tym czy przez te pół roku będzie przykładał się do roboty czy będzie miał wywalone po całości.
Liczba postów: 96
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
Powiem Wam, że drażni mnie takie podejście jak tu wpisujecie.
Sam odchodziłem do konkurencji w branży gdzie pracowałem i ostatnie 3 miesiące robiłem dużo by pozostawić po sobie dobre wrażenie, nie palić mostów a dwa, że to była moja praca. Pomagałem do końca i nawet dłużej już nieoficjalnie.
Nie wyobrażam sobie, że ktoś wali w chuja bo zaraz odchodzi. To w sporcie nawet nie do przyjęcia i wg tego jaki Sindre jest to uważam, że przesadzacie.
Bluza Molde może przegięcie ale pewnie refleksja przyjdzie a już za późno.