Liczba postów: 2,002
Liczba wątków: 5
Reputacja:
15
Wiadomo czy Molde próbowało go wykupić? Albo on próbował odejść?
Liczba postów: 795
Liczba wątków: 0
Reputacja:
34
16-01-2026, 11:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2026, 11:43 przez Icek.)
W ogóle dyskusja z dupy. Zwalnianie gościa za potencjalne, w naszych głowach wyimaginowane olewanie tematu. Jestem podobnego zdania jak @hif. Jak będzie olewał temat, to się go odsunie do "nadzorowania potencjalnego narybku we Wronkach albo Popowie." I tak da więcej, niż ktoś brany na szybko, bez ładu i składu, byle tylko. Nie wyobrażam sobie, żeby Niels miał inne zdanie, skoro zdecydowaliśmy się na pozostawienie go, wiedząc, że od nowego sezonu będzie trenował kogoś innego. Artykuły, które nawet tutaj były wklejane, które traktowały o jego profesjonalizmie, gdzie określany był jako najważniejszy z asystentów w ekstraklasie, weszlo pisało o nim jako o jednej z najważniejszych osób w klubie, piłkarze wypowiadali się o nim w samych superlatywach, podkreślając jego wpływ na nich i na drużynę, nie pojawiły się z czapy.....
Dziwnym trafem wszelkie forumowe teorie podważające jego podejście pojawiły się po występie w bluzie.
Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 14
Reputacja:
48
16-01-2026, 11:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2026, 11:43 przez strzelisty jupiter.)
A nie jest to symptomatyczne? Trochę za wcześnie za mocno się wczuł w inną rolę niż tą, za której wypełnianie dostaje obecnie pieniążki. Bo chyba nawet podczas urlopu nie płaci mu jakieś Molde, tylko Lech Poznań.
Reputacja:
34
16-01-2026, 11:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2026, 11:54 przez Icek.)
Ja już wczoraj napisałem, że na podstawie występu w bluzie nie śmiem oceniać, a tym bardziej podważać, jego profesjonalizmu naznaczonego dotychczasową jego bytnością w klubie, a wcześniej w innych klubach.
" Potencjał 34-latka dostrzeżono w klubie osiemnastokrotnego mistrza Szwecji IFK Göteborg, którego sztab zasilił jako drugi trener w połowie stycznia tego roku. - Formalnie skończyłem pracę w IFK Göteborg w piątek, więc miałem tam jeszcze pracę do wykonania. Każdą wolną chwilę poświęcałem jednak na śledzenie tego, co robił Niels wraz ze sztabem, oglądałem mecze Lecha, żeby jak najlepiej się dopasować. Myślę, że jestem dobrze przygotowany do tej pracy - mówi Sindre Tjelmelan."
"- Rozmowy z Sindre rozpocząłem już kilka tygodni temu, a w tym czasie przez praktycznie cały czas pozostawaliśmy w kontakcie, tocząc wiele wartościowych dyskusji odnośnie jego potencjalnej roli w naszym zespole....."
Trzeba by spytać w IFK, czy u nich olewał pracę.
Liczba postów: 781
Reputacja:
20
Na urlopie był w pracy a teraz zamiast w pracy jest na L4.
Reputacja:
34
16-01-2026, 11:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2026, 12:01 przez Icek.)
Ja bym go więc wywalił za to, że w trakcie urlopu nie wypoczywał i zwrócił IFK kasę za to, że przed przyjściem do nas, to samo robił na rzecz przyszłej pracy u nas.
Liczba postów: 781
Reputacja:
20
Zwłaszcza, że podchody pod Sindre trwają już kilka miesięcy.