Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa
Pewnie wielu. Ale jak pięknie pasuje to do naszych dwóch lumpów z zarządu.

Odpowiedz
Od ok 45' fragment o tym że gość się tak boi bankructwa i porażki że bardzo go to motywuje do działania. I w przypadku klubu piłkarskiego boi się porażki. Oznacza to że woli zrobić trzy ruchy transferowe wiecej żeby zminimalizować ryzyko. Niż potem żałować. Dla niego inwestycja to minimalizacja ryzyka. Brzmi znajomo Wink

Odpowiedz
Nie wie tylko najwyraźniej że pracuje na organizmie ludzkim. Jak będzie za szeroka kadra i część będzie kręciła nosem, że nie gra albo gra za mało, szatnia się podzieli, część zacznie krzywo patrzeć na trenera i klops gotowy. Tak to widzę jako laik. Smile

Odpowiedz
Myślę że wie bo nie dostał majątku w spadku tylko sam go wypracował. W klubie zatrudnia fachowcow a sam się chyba bardziej przygląda bo wie "że się lepiej nie zna". 
I najgorsze: inwestycja w klub piłkarski to nie jest taka normalna inwestycja w której xls ma się palić na zielono. Chodzi o podnoszenie wartosci klubu, ligi i osiąganie sukcesów.
No heretyk. Można spać spokojnie

Odpowiedz
@Mosina

Ta kwestia dzadostwa jest bardzo ciekawa, zwłaszcza w sytuacji gdzie na najważniejszych stanowiskach w pionie sportowym są Adamczuk z Burlikowskim.
Ładując takie bejmy 1 osobą do zatrudnienia powinien być dyrektor sportowy sprawdzony w zagranicznym klubie, który ma się czym pochwalić, a nie "dziady" z krajowego podwórka.

Odpowiedz
Ale oni chcą być polskim klubem. Więc mają polską kadrę sprawdzoną na naszym podwórku. On też coś wspomina ciągle że Polacy i Polska powinna się lepiej pozycjonować bo mamy najlepszych pracowników w Europie.
Już jeden zagraniczny dyrektor robi karierę na Mazowszu Wink

Odpowiedz
Zatem dopóki będzie się tej obranej drogi trzymał, to możemy spać spokojnie.
Na krajowych kopaczach i z krajowymi dyrektorami, hegemona nie zbuduje.

Odpowiedz
(30-01-2026, 15:06)Sultan napisał(a): @Icek - to ja proponuję nałożyć ramy czasowe na to „na pewno tak lub nie”. Bo na moje to jedna strona twierdzi że nie wyjdzie, bo „wagon piłkarzy” i nie wyjdzie bo tak się nie buduje.
No to pytam np Antonio - kiedy sprawdzamy, czy słusznie się nie obawia konkurenta? Bo chyba nikt normalny nie pisał o obecnym sezonie.

@strzelisty - odważnie. Ja uważam że już w sezonie 26/27 będą co najmniej w top 3.

W TOP3? W TOP3 to moze być Wisła Płock albo Górnik Zabrze, nic im nie ujmując. Czy rozmowa nie była na temat 'boimy się, bo Widzew zdominuje ligę"? I nie, dla mnie dominacja ligi to nie jest przykład Rakowa podany przez Antonio. To już my jesteśmy bliżej dominacji od nich. Dla mnie dominacja ligi to jest Legia za przed Mioduskim, albo Slavia w Czechach w ostatniej dekadzie.

Odpowiedz
Pisałem, że dla mnie dominacja to to co zrobił Raków raz w sezonie 2022/23. No rozjebali wtedy ligę okrutnie.

Odpowiedz
I teraz zagadka kto kupi tego asa z Lechii po sezonie my? Czy Widzew? Gdzie uzupełniona skład tak jak chciał trener a gdzie obecnie jest dziura na 6 i na stoperze i nadal cisza o wzmocnieniach..

Ale nie lepiej popisać sobie bzdety, że Widzew pizdy.. patrzmy na siebie..

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: galis, 5 gości