Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 14
Reputacja:
48
I pomyśleć, że tylko po dwóch pierwszych ligowych meczach w tym roku mogliśmy mieć punkt do liderującej Petry.
Liczba postów: 1,519
Reputacja:
57
Mogliśmy ale nie mamy.
W alternatywnym wątku jest tradycyjny pomysł na zmianę trenera.
To ja tutaj rzucę kilka haseł:
1. ciągle brak zastępstwa jakościowego dla Ishaka, bo chyba nikt nie sądzi że jest nim Agnero, to już lepiej było zostawić Fiabemę za frytki. Kapitan ma prawo być pod formą ale trzymanie go 90 min to kryminał, a może nawet wypuszczanie w pierwszym składzie. Brak finalizacji, rozegrania, nic. Jak pięknie by było miec kogoś kto umie grać w piłkę na tej pozycji i może odciążyć Kapitana.
2. Rodriguez ma to "coś" ale koło Sousy to on nawet nie leżał. W zeszłym sezonie to Afonso nam zrobił MP (nie sam oczwyiście), rozrgrwał, był mózgiem, i strzelał bramki. Ten następca to jakiś żart
3. Brak 6tki. BRAK! Zero!
Do kogo te zarzuty?
Liczba postów: 382
Liczba wątków: 0
Reputacja:
8
04-02-2026, 00:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2026, 00:16 przez galis.)
Dodaj do tego grę na trzech frontach, odejście Carstensena, odejście Bednarka i Salamona którzy byli dobrymi duchami szatni oraz brak realnych wzmocnień i mamy efekt. Dla mnie zero zdziwienia
Liczba postów: 138
Reputacja:
3
Zarzuty w kierunku Rząsy i Rutkowskiego to oczywista oczywistość. Ale trener chyba opiniowal zastępcę Sousy? Widział chyba kogo mu biorą na ławkę na zmiennika Ishaka? Myślę ze miał jednak coś do powiedzenia? No ale ok, mógł pomylić się w ocenie lub polegać na zajebistosci skautingu i DS. Ale facet jak na razie z każdego obozu przywozi zespół pod formą (chyba ze zapomniałem o czymś?), facet nie kreuje nowych nazwisk, u tego faceta im dalej w las tym jego ludzie łapią dołki. Ja bym chciał wierzyć, ze to takie pierdzenie, bo ładowanie akumulatorów było, a sezon długi. Ale nie, tu światełka nie widać. Ktoś po Lechii pisał, ze NF za często wdeptuje w gowno. I ja się z tym zgadzam.
Liczba postów: 1,519
Reputacja:
57
Dla mnie niewiarygodne jest jak przezroczystą i długowieczną postacią jest pan Tomasz Rząsa. Przecież to on zatrudnia trenera i odpowiada za transfery tzn kadrę.
od ilu to już lat? po każdej wtopie jedyny pomysł to nowy trener, i ta zabawa trwa zaśpiewajmy jeszcze raz. Ja pieprzę jak mnie to wk....ia.
Reputacja:
3
04-02-2026, 00:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2026, 00:31 przez Lucyferek.)
Ale za to jak ładnie się uśmiecha. Zwłaszcza do kamer po jakimś sukcesie. Bo niestety częściej musi ukrywać się w norze.
Liczba postów: 174
Reputacja:
6
Dalej aż 6 punktów przewagi nad strefa spadkowa.
Jest ok, dalej można nauczać jak prowadzić klub i jak nauka i liczby zastępują story telling w scoutingu.
„Ale Widzew i Legia hehe@
Reputacja:
48
04-02-2026, 09:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2026, 09:44 przez strzelisty jupiter.)
Mnie najbardziej rozpierdala to, że nie potrafiliśmy sprowadzić sensownego napastnika jako realnego bramkostrzelnego zastępstwa dla coraz bardziej leciwego Ishaka. Bierzemy jakiegoś typa, który jest tylko potencjałem, tymczasem taka Korona potrafiła pójść po Stępińskiego, Motor wziął latem Czubaka, przed mistrzostwami świata zmienić otoczenie chciał Świderski, nasz reprezentacyjny napastnik, chłopak z Rawicza! A my sięgamy po jakiegoś szuszwola, bo my jesteśmy nowocześni, i zamiast mocnej tradycyjnej kawy stawiającej na nogi musimy zacząć dzień od jakiegoś sojowego latte, bo chcemy być hipsterami na rynku transferowym. Kurwa. Są piłkarze sprawdzeni, bramkostrzelni, znający naszą ligową specyfikę, a robimy najbardziej nieoczywisty ruch, jaki się da.
Chuja się znają te nasze skauty z Rząsą na czele.
Reputacja:
3
Strzelisty pamiętaj, aby nigdy się nie poddawać. Trzeba brać przykład z naszego wodza, przecież gołym okiem widać jak on szybko się uczy i jak bardzo zbliżamy się do najlepszych.
Tak z ciekawości, Bodo to znalazło jakiegoś szejka, czy trafili z transferami? Dopiero co ich odprawialismy z pucharów, a teraz....
Reputacja:
48
04-02-2026, 10:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2026, 11:14 przez strzelisty jupiter.)
Mają bramkostrzelnego napastnika, podobnie jak my Ishaka, tylko młodszego, stąd wycenianego na 8 milionów wg Transfermarkt. Na tym poziomie wyceny jest jeszcze boczny obrońca i defensywny pomocnik (który grał przeciwko nam gdy ich powieźliśmy, więc nie może to być jakiś wymiatacz). Reszta zawodników kwotowo na poziomie Lecha. W kadrze w większości Norwegowie. Nie tacy jak Fiabema. Norwegowie. Pozbyli się egzotycznych zawodników typu Wembangomo, Mvuka Mugisha.