Liczba postów: 2,002
Liczba wątków: 5
Reputacja:
15
Ja nie piszę o ostatnim meczu tylko o degrengoladzie która trwa od zeszłego roku. Co w takim razie oni robili na zgrupowaniu skoro się nic nie poprawia? Gdzie skuteczność? Dlaczego cały czas gramy dwoma schematami. Co trener robi aby to zmienić?
Liczba postów: 494
Liczba wątków: 1
Reputacja:
19
No ale te schematy gdyby nie dziecinne błędy szczególnie w obronie dawałyby nam coś w okolicach lidera.
Reputacja:
15
Schemat rozegranie od bramkarza do pierwszego obrońcy który przy pressingu panikuje i traci piłkę albo podaje w aut. Czy może nr 2 czyli laga na środek pola na Kozubala mierzącego 1.60 w kapeluszu i warzącego 60kg. Coś pominąłem?
Reputacja:
19
No ale Lech nie ma przewagi w meczach? Nie stwarza sytuacji do strzelenia wielu bramek?
Liczba postów: 1,519
Liczba wątków: 14
Reputacja:
57
akurat gdybyśmy w tym sezonie ZAWSZE dawali lagę, i nie patałaszyli jak ostatno - to śmiem twierdzić że byśmy byli liderem.
akurat teza że laga jest na Kozubala nie może być prawdziwa, bo to by oznaczało że Mrozek umie pokierować piłkę tam gdzie chce - a nie umie
Liczba postów: 83
Liczba wątków: 0
Reputacja:
4
Ja jestem zdania że jeśli położymy ten sezon, to do wyjebania jest Rząsa i te korpozjeby ze scoutingu (tam się tylko Juskowiak zna na piłce) a nie trener.
Reputacja:
15
Nie interesuje mnie przewaga. Interesują mnie trzy pkt i zwycięstwa. Przeciwnicy się nas nauczyli. Albo idziesz pressingiem na nas i jest lipa. Albo cofasz się i dajesz pograć Lechowi po obwodzie przed polem karnym. Tu zagrożenia nie ma bo towarzystwo wychodzi z założenia, że bramka liczy się jak się wejdzie z piłką do bramki więc problemu brak bo nie mamy messiego w składzie i zawsze ktoś tą piłkę wybije.
Reputacja:
19
Dziwnie się nas nauczyli skoro mogli dostać od nas kilka bramek.
Liczba postów: 43
Liczba wątków: 0
Reputacja:
1
Po co nam trener na lata, który ma demencje i co runde mu się wszystko resetuje w głowie i wygląda jakby poznawał zawodników od nowa i uczył się ligi od nowa, przy tym jest wszystkim zdziwiony i zaskoczony? Zero ciągłości i jakiegoś progresu, mam wrażenie, że co pół roku zaczynamy od nowa.
Druga sprawa, znaleźliśmy się w jakimś takim dziwnym momencie, że sporo osób z klubu już za chwilę może być gdzieś indziej, kończące się kontrakty Murawskiego, Milica, jeden z trenerów już ma gdzieś i paraduje w koszulkach Molde, drugi też może mieć inne rzeczy na głowie związane ze swoją przyszłością, czy aby to jest na pewno odpowiedni klimat, żeby w pełni skupiać się na tym co tu i teraz? Nie wiem, może się mylę, ale jakoś tak mnie to ostatnio uderzyło.
Liczba postów: 582
Liczba wątków: 22
Reputacja:
18
Pokaż mi zespół w którym, nie ma tego typu problemów. W każdym klubie zawodnikom kończą się kontrakty, w każdym klubie znajdą się zawodnicy, którzy to przebierają nóżkami by spierdolić gdzieś indziej. To raczej normalne. Normalne w mojej ocenie na pewno nie było zachowanie Sindre ale to już przeszłość. Niels też raczej się zastanawia nad tym co dalej tym bardziej, że widzi jakie osiąga wyniki w tym sezonie, każdy trener w takim położeniu by rozkminiał co dalej. Jednak obstawiam, że jest profesjonalistą i ze względu na to co myśli o przyszłości stara się tu i teraz dać z siebie wszystko. Co nie zmienia faktu, że coś tam chyba u niego przestało stykać i podejmuje bardzo dziwne decyzje kadrowe i taktyczne.