Liczba postów: 2,002
Liczba wątków: 5
Reputacja:
15
Dla mnie to bardziej obraz tego co się musiało dziać na treningach na których nie było asystenta. Nie wiem grali tam w dziadka albo jak na WF w podstawówce dziadzio rzucał piłkę i se grajcie. Ktoś widzi poprawę czegokolwiek po zimie bo ja nie? Dla mnie jest jeszcze gorzej.
Liczba postów: 556
Liczba wątków: 0
Reputacja:
20
Wg mnie Trener nie jest bez winy (co oczywiste), ale nie rozgrzeszałbym piłkarzy. Paradoksalnie Mrozek powiedział być może więcej niż jest sam świadom. Bo w zeszłej rundzie i pod koniec poprzedniego sezonu Lech stał się zbyt czytelny. Wyprowadzenie piłki, rozegranie do drugiej tercji, nawet wyrzuty z auty, czy te roszady z ustawieniem stały się mocno czytelne nawet jak robiono je w odpowiednim tempie. Często wyglądało to tak, że nawet jak Mrozek miał szanse szybciej wybić piłkę do kontry, czy Gurgul wyrzucić z autu, to zatrzymywali się i czekali na ustawienie kolegów, żeby rozegrać od linijki. Za dużo tego było. Ogólnie inne drużyny aż tak nie grają, jest tam więcej improwizacji. I wydaje mi się, że też w takim kierunku zaczął iść sztab. I ma to swoje uzasadnienie. Niemniej do tego też potrzeba piłkarzy z jajami, którzy będą w stanie wziąć na siebie odpowiedzialność. A u nas jak tacy są to są bez formy (Ishak, Palma, Milić, Pereira, Walemark) lub są generalnie zbyt słabi (Jagiełło, Rodriguez, Bengtsson) lub w pojedynkę niczego nie zdziałają (Gholizadeh).
Liczba postów: 1,519
Liczba wątków: 14
Reputacja:
57
05-02-2026, 20:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2026, 20:55 przez Mosina.)
Też to zauważyłem. Ustawienie kolegów ale też powrót przeciwnika do ustawień obronnych. We wtorek też aż się prosiło wykorzystać rozproszenie obrońców to nie, do tyłu, dalej do Mrozka, ten w trybuny albo do Gurgula do choragiewki, czyli też w trybuny w najlepszym razie.
Reputacja:
15
Na wyszydzanym przez niektórych KKS Lech pojawił się taki ciekawy komentarz:
,,Najlepsze w tym wszystkim jest to,że rodzina Rutkowskich bawi się w piłkę nie włożywszy do Lecha żadnych swoich pieniędzy.Klub kupili za pożyczkę,którą Lech oddał właścicielowi,nie ma pieniędzy na zawodników jeżeli wcześniej kogoś nie sprzedadzą.SkillsLab wybudowali za kolejną pożyczkę…….Oni są na 0 jeżeli chodzi o wydatki.Wymyślili sobie klub rodzinny i wszyscy,wszystkich liżą po jajcach.Nikt nie ponosi za nic konsekwencji,jedynie jest przenoszony na inne stanowisko w klubie,albo chowany do szafy!Brakuje jedynie,żeby ktoś z klubu otwarcie powiedział to,o czym wie większość nas
-jeżeli wam się nie podoba,to nie kibicujcie Lechowi
Gdyby policzyć pieniądze przepalone przez Rząsę i jego świtę skautingu ,to wyszłyby zapewne gigantyczne kwoty……..Ale to nie są pieniądze Piotra,to są pieniądze Klubowe,czyli jak za komuny-państwowe-czyli niczyje……..
Obawiam się,że przed nami bardzo chude lata,bo do piłki weszli prywatni właściciele,dla których 14mln ojro to żaden pieniądz,a dla Rutka,to pieniądze niewyobrażalne.Dodając do tego fakt,że w akademii pracują nieudacznicy,ale za to znajomi królika,gdzie produkują wyroby piłkarsko-podobne,już za moment i taki model klubu dla Rutkowskich się wyczerpie.
Powoli czas finansowych gołodupców przechodzi do lamusa.Zaczyna się nowa era.Jeżeli Rutek nie zacznie zatrudniać na każdym poziomie struktur klubowych fachowców,to będziemy rok w rok w takiej sytuacji jak obecnie.
Gadanie,że po Phiotrusiu klub przejmie jego syn to myślenie życzeniowe,bo za chwilę może się okazać,że jesteśmy gdzieś na poziomie Piasta,lub GKS-u z właścicielem bez pieniędzy."
Uważam, że bardzo trafny.
Liczba postów: 678
Liczba wątków: 2
Reputacja:
13
Ale chyba padł kiedyś tekst z ust Klimczaka, że Bułgarską mogą zapełnić Ukraińcy - w kontekście protestu (pustych trybun)
Reputacja:
15
Wstawiłem w ramach ciekawostki właśnie z pytaniem czy ktoś jest w stanie to potwierdzić zaprzeczyć.
Co innego to skandaliczne słowa Klimczaka, że on jeszcze jest tolerowany przez trybuny za to..
A co do modelu finansowania to czysta patologia. Nic co musiało by być spełnione aby to wypaliło nie zostało zrobione i prowadzi nas to do donikąd.
Liczba postów: 1,519
Liczba wątków: 14
Reputacja:
57
jak ktoś potrafi ściągnąć pierwsze sprawozdanie finansowe (KRS: 0000116034) to tam taka pożyczka byłaby wykazana.
Na razie wydaje mi się to bzdurą jak ten cały portal.
Reputacja:
15
Przypomnę tylko, że to komentarz jednego z użytkowników. To raz a dwa to jest żenujące, że typ chce na poważnie zajmować się piłką i RAZ daje tylko 18 mln euro.. brak słów na takie coś dziad do potęgi...