Panie strzelisty, widzę że Pan gra na odpadnięcie.
Ogólnie wbrew temu co mówi się, a nawet piszę tutaj wyżej, to według mnie z uwagi na warunki atmosferyczne, specyficzne boisko oraz też zmęczenie poprzednim meczem, to będzie mecz na remis. I tak szczerze mówiąc, ja remis np. 0-0 brałbym w ciemno. Bo u nas, w wiosennych warunkach ich pukniemy, ale tam jak stracimy gola pierwsi to będzie nerwówka.
Ja widziałbym to tak, bez zbędnej kombinacji, z małymi zmianami:
Mrozek-Pereira Mońka Skrzypczak Gurgul-Kozubal Gisli-Palma Walemark Ismaheel-Ishak
Od początku dałbym Skrzypczaka, Pereirę i Gisliego (chłopaki wypoczęci, Gisli dodatkowo przyzwyczajony do takich temperatur). Niech od pierwszej minuty zagra też Ismaheel (ostatnio ogony, a na sztucznej murawie piłka powinna lepiej chodzić) no i też grający mniej ostatnio Walemark i Palma. Ishak też nie ma w nóg ostatniego meczu, a mentalnie będzie ważny, żeby pomóc innym utrzymać koncentrację.
Oszczędziłbym tutaj, jak będzie się układał wynik, Aliego, Pablo Rodrigueza, Gumnego i Milicia. Do wejścia z ławki byłby Agnero, Moutinho, Ouma, Jagiełło i Leo kosztem Ishaka, Gurgula, Kozubala, Walemarka i Palmy. Byłoby ładnie zarotowane, kilka ogniw by odpoczęło, a większość nie grałaby jednak pełnych 90 minut z dnia na dzień.
A no i najważniejsze. Niech naszym murzynkom ktoś dobierze korki. Powinna być zasada, że każde jedno poślizgnięcie podczas meczu to 10.000,00 euro kary plus kop w dupe za to.