Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Korona Kielce - Lech Poznań, 22.02.2026 17:30
Tryb drzewa
Dobra, sparingi z Muminkami sparingami, czas wrócić do poważnego grania o obronę tytułu. Przewiduję ciężką przeprawę, no ale trzeba wrócić z trzema punktami. Oby w przypadku Jagiellonii zadziałał mechanizm zdołowania po wyjaśnieniu ich zapędów w Europie i Radomiak przywiózł choćby punkt z Białegostoku. Wynik lidera poznamy tuż przed naszym meczem na ziemi świętokrzyskiej.
Na gwiazdku Lasyk, w wozie Kwiatkowski.

Odpowiedz
Korona w tym roku wygrana w Warszawie, porażka u siebie z Zagłębiem i wygrana w Radomiu. Również obstawiam, że będzie to mecz z gatunku tych bardzo ciężkich. Jednakże jakoś tak wewnętrznie jestem spokojny, że przywieziemy z Kielc 3pkt.

Odpowiedz
Rojber ale Ty jesteś naiwniakiem bez elementarnej wiedzy o piłce nożnej Wink  W Kielcach będzie dni dna, napastnicy do wyjebania, pomocnicy nie istnieją. NF do wyjebania od zaraz.

A poważnie, ciężki mecz, z tego co kojarzę to ze scyzorykami nigdy nie było łatwo. Zagrać swoje, zgarnąć 3pkt i być może wskoczymy na miejsca 1-3. Utrzymać passę zwycięstw oraz czystych kont

Odpowiedz
ja ogólnie wolę grać z tymi "niby" całkiem dobrymi drużynami jak już są gdzieś tam wyżej, bo ciągle uważam że oni to robią sposobem do pewnego momentu, a potem próbują jednak pograć w piłkę. i dużo na tym tracą. WIsła P to doskonały przykład. Optymizm opieram na tym że przestaliśmy tracić łatwe bramki, więc jest fundament. Serie nakręcają i dająwiatr w żagle - nie zmarnować tego bo jest wtedy szansa na 4, 5- rewanż, Raków i PP. Niemożliwe? Możliwe.
Do tego czekam na Walemarka i Palmę - to się może wydarzyć w każdym momencie - więc czemu nie w niedzielę.
Podsumowując - ostatnio stabilnie z tyłu, poprawić skuteczność i jedziemy windą w górę!

Odpowiedz
Mrozek
Gumny Skrzypczak Mońka Gurgul
Kozubal Rodriguez
Gholizadeh Wålemark Palma
Ishak

Odpowiedz
Tym składem możemy zacząć ciekawa dyskusję.

Mimo, że np Palma, Walemark, Ismaheel itd rotują to odkąd mamy taką możliwość "zmiennicy" nie strzelili bramki, w sensie do dobili meczu.

Dlatego też uważam, że wyjść najmocniejszym jak się da

Odpowiedz
(20-02-2026, 10:48)MichalM napisał(a): Rojber ale Ty jesteś naiwniakiem bez elementarnej wiedzy o piłce nożnej Wink  W Kielcach będzie dni dna, napastnicy do wyjebania, pomocnicy nie istnieją. NF do wyjebania od zaraz.

A poważnie, ciężki mecz, z tego co kojarzę to ze scyzorykami nigdy nie było łatwo. Zagrać swoje, zgarnąć 3pkt i być może wskoczymy na miejsca 1-3. Utrzymać passę zwycięstw oraz czystych kont

Specjalnie spojrzałem na flashscore jak punktowała Korona bo chciałem zabłysnąć ale widzę, że zostałem błyskawicznie sprowadzony do parteru;D

Odpowiedz
@MichalM
To jest nasza obecnie najmocniejsza jedenastka. Tak się złożyło, że bronią Polacy z akademii (bramkarz i cały blok obronny plus defensywny pomocnik wychowani w Lechu), a za zdobywanie kast odpowiedzialni są stranieri.
Jedną jedyną bramkę dla nas i kolejne już czyste konto przyjmę z pocałowaniem ręki.

Odpowiedz
Tak, dlatego napisałem, że najmocniejsza. Bo wcześniej Palma i Walemark na ławce. Jak wchodzili z ławki to nie dobijali rywala więc nie wiem czy jest zasadna sądzić, że tym razem po wejściu strzelą.

Pytanie tylko Palma czy Leo... Ten pierwszy niestety ma mocny zjazd formy i sam już nie wiem czy warto myśleć o jego zakontraktowaniu.

Wczoraj zapytałem Mosiny ale niestety nie znał odpowiedzi. Może ktoś z Was ma takie informacje?
Jakiś czasu temu pojawiła się informacja, że Lech chce zatrudnić psychologa czy tam zespół wsparcia. Ruszyło się coś w temacie?

Odpowiedz
Jeśli chodzi o ten mecz to nieważne jaki styli i czy będą fajerwerki czy nie, 3pkt i nic mnie nie obchodziWink Powyższa jedenastka wydaje się być najmocniejszą, może poza Skrzypczakiem. Nie wiem czy Milić w obecnej formie nie jest pewniejszy od Skrzypy. Aczkolwiek sam tutaj kiedyś napisałem, że pod koniec rundy jesiennej duet Skrzypczak - Mońka prezentował się solidnie. Może warto spróbować takiego zestawienia i w niedziele. I jeszcze obstawiałbym Bengtsona w podstawie.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości