Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 1.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
Wypada mieć tylko nadzieje, że piłkarzom i sztabowi takie wspaniałe myśli nie chodzą po głowie.

Odpowiedz
Ktoś ma info jak tam zdrowie Murawskiego wygląda? Na fotkach Hakans się przewija, Murasia brak.

Odpowiedz
(20-02-2026, 18:30)Gugus napisał(a): Ktoś ma info jak tam zdrowie Murawskiego wygląda? Na fotkach Hakans się przewija, Murasia brak.

Panie Ferdku nie strasz Pan. 

Na którymś z materiałów Dobrasza z Finlandii opowiadał, że plan jest taki, żeby Murawski już coś zagrał do przerwy na kadrę. A przynajmniej ma znaleźć się w kadrze meczowej. 

Ale możliwe, że sytuacja jest dynamiczna. Ale to byłaby tragedia i dla niego i dla klubu jakby znowu mu coś tam chrupnelo.

Odpowiedz
(20-02-2026, 18:30)Gugus napisał(a): Ktoś ma info jak tam zdrowie Murawskiego wygląda? Na fotkach Hakans się przewija, Murasia brak.

Dziś Hakans w podstawie na Huragan

Odpowiedz
Ciekawi mnie jakie macie zdanie nt transferów do Lecha. Zakładając że mamy budżet transferowy do wydania max.5mln EUR (chociaż wydaje mi się to "lekko" przesadzone ale zaszalejmy)
1. Wyciągać dobrych piłkarzy którym kończą się kontrakty przez co zbijać z ich ceny?
2. Wypożyczać graczy dobrych do odbudowania z realną kwotą wykupu ?
3. Wypożyczać potencjalne gwiazdy ligi z nierealnymi kwotami wykupu?
4. Kupować graczy wyskautowanych "z potencjałem z myślą o przyszłości"?
5. Kupować znane nazwiska i piłkarzy z dużą jakością (o ile nas na nie stać)?
6. Dawać więcej szans młodym z akademii i na nich stawiać w meczach o stawkę?

Odpowiedz
Wszystkiego po trochu. Ważny jest zdrowy balans jak we wszystkim. Zależy w jakiej jesteś sytuacji kadrowej i kogo szukasz.
Rozumiem że pytasz "na dziś"?

2 i 1
3 raz na jakiś czas
5 raz na jakiś czas
4 jak najmniej vs więcej 6

Brakuje mi 7 wyciągać czołowych zawodników z rodzimej ligi

Odpowiedz
Myślałem o tym 7 ale stwierdziłem że można to podciągnąć pod 5.
Też myślę że już za dużo "z myślą o przyszłości". Jeśli mamy walczyć co roku o mistrza i LM to takich "przyszłościowych" nie potrzebujemy.

To wyciąganie gotówkowe czołowych zawodników z naszej ligi to się nam czkawką często odbija (Dolha, Skrzypczak) a innym też (Fornalczyk)

A właśnie przeczytałem że Widzew chce kupić za 2,8 mln EUR Kapuadiego z Legii

Odpowiedz
Ja by zadał inne pytanie.

Co zrobi zespół RR gdy zdobędziemy MP i będziemy rundę od LM, a gwarant LE.
Nadal będą chcieli sprzedać Mrozka, Gurgula i Kozubala, przy braku transferu Palmy?
Czy też...
Zostawią wszystkich + wzmocnienia i podejmujemy ryzyko

Natomiast odnośnie Twojego pytania to każdego po trochu. Najbardziej by mi pasowało wprowadzanie młodych ale przy zachowaniu zdrowego rozsądku.
Mimo, że Ali daje nam bardzo dużo to czy bym zaryzykował z drugim takim transferem. Tu mam zgryz.

Grunt to zachować zdrowy rozsądek. Nie dusić węża w kieszeni ale też nie przepłacać, patrz Agnero

Odpowiedz
Przy tym co napisałeś to zakładam że może zostawią wszystkich ale wzmocnień nie będzie chyba że kosztem transfer wychodzący = transfer przychodzący. Za bardzo liczą kasę i nie chcą ryzykować.
Marzeniem byłoby wsparcie najbogatszego poznaniaka i rzucenie kilku mln EUR na jakiś dodatkowy znaczący transfer...

Odpowiedz
Kurcze, jutro będzie mega mega ciężko. Korona faworytem bukmacherów. Ale liczę, że uda się jednak to przepchnąć jakos. Byłoby pięknie, bo wtedy wskakujemy na drugie miejsce. Mental na zupełnie inny poziom mógłby wejść. Oj byłoby pięknie.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości