Liczba postów: 795
Liczba wątków: 0
Reputacja:
34
Wypada mieć tylko nadzieje, że piłkarzom i sztabowi takie wspaniałe myśli nie chodzą po głowie.
Liczba postów: 354
Liczba wątków: 6
Reputacja:
12
Ktoś ma info jak tam zdrowie Murawskiego wygląda? Na fotkach Hakans się przewija, Murasia brak.
Liczba postów: 212
Reputacja:
7
21-02-2026, 21:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2026, 21:30 przez secret.)
Ciekawi mnie jakie macie zdanie nt transferów do Lecha. Zakładając że mamy budżet transferowy do wydania max.5mln EUR (chociaż wydaje mi się to "lekko" przesadzone ale zaszalejmy)
1. Wyciągać dobrych piłkarzy którym kończą się kontrakty przez co zbijać z ich ceny?
2. Wypożyczać graczy dobrych do odbudowania z realną kwotą wykupu ?
3. Wypożyczać potencjalne gwiazdy ligi z nierealnymi kwotami wykupu?
4. Kupować graczy wyskautowanych "z potencjałem z myślą o przyszłości"?
5. Kupować znane nazwiska i piłkarzy z dużą jakością (o ile nas na nie stać)?
6. Dawać więcej szans młodym z akademii i na nich stawiać w meczach o stawkę?
Liczba postów: 1,519
Liczba wątków: 14
Reputacja:
57
21-02-2026, 22:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2026, 22:04 przez Mosina.)
Wszystkiego po trochu. Ważny jest zdrowy balans jak we wszystkim. Zależy w jakiej jesteś sytuacji kadrowej i kogo szukasz.
Rozumiem że pytasz "na dziś"?
2 i 1
3 raz na jakiś czas
5 raz na jakiś czas
4 jak najmniej vs więcej 6
Brakuje mi 7 wyciągać czołowych zawodników z rodzimej ligi
Reputacja:
7
21-02-2026, 22:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2026, 22:21 przez secret.)
Myślałem o tym 7 ale stwierdziłem że można to podciągnąć pod 5.
Też myślę że już za dużo "z myślą o przyszłości". Jeśli mamy walczyć co roku o mistrza i LM to takich "przyszłościowych" nie potrzebujemy.
To wyciąganie gotówkowe czołowych zawodników z naszej ligi to się nam czkawką często odbija (Dolha, Skrzypczak) a innym też (Fornalczyk)
A właśnie przeczytałem że Widzew chce kupić za 2,8 mln EUR Kapuadiego z Legii
Liczba postów: 678
Liczba wątków: 2
Reputacja:
13
21-02-2026, 22:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2026, 22:22 przez MichalM.)
Ja by zadał inne pytanie.
Co zrobi zespół RR gdy zdobędziemy MP i będziemy rundę od LM, a gwarant LE.
Nadal będą chcieli sprzedać Mrozka, Gurgula i Kozubala, przy braku transferu Palmy?
Czy też...
Zostawią wszystkich + wzmocnienia i podejmujemy ryzyko
Natomiast odnośnie Twojego pytania to każdego po trochu. Najbardziej by mi pasowało wprowadzanie młodych ale przy zachowaniu zdrowego rozsądku.
Mimo, że Ali daje nam bardzo dużo to czy bym zaryzykował z drugim takim transferem. Tu mam zgryz.
Grunt to zachować zdrowy rozsądek. Nie dusić węża w kieszeni ale też nie przepłacać, patrz Agnero
Reputacja:
7
Przy tym co napisałeś to zakładam że może zostawią wszystkich ale wzmocnień nie będzie chyba że kosztem transfer wychodzący = transfer przychodzący. Za bardzo liczą kasę i nie chcą ryzykować.
Marzeniem byłoby wsparcie najbogatszego poznaniaka i rzucenie kilku mln EUR na jakiś dodatkowy znaczący transfer...
Liczba postów: 556
Reputacja:
20
Kurcze, jutro będzie mega mega ciężko. Korona faworytem bukmacherów. Ale liczę, że uda się jednak to przepchnąć jakos. Byłoby pięknie, bo wtedy wskakujemy na drugie miejsce. Mental na zupełnie inny poziom mógłby wejść. Oj byłoby pięknie.