Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - KuPS Kuopio, 26.02.2026 21:00 LKE
Tryb drzewa
(24-02-2026, 11:22)Mosina napisał(a): w sumie to z punktu widzenia sił i poziomu potrzebnego do końca sezonu, to wbrew pozorom taki dwu-sparingo-całkiem poważny mecz w LK spada nam w dobrym momencie. Jest szansa budować formę, pewność, etc - tych którzy być może będą musieli w kluczowym momencie wejść na plac pod koniec rundy i być w formie. ale nie może ich być za dużo na raz Smile

O, ja właśnie miałem ostatnio podobne przemyślenia jak nasz weteran Mosina. Paradoskalnie to te mecze z KuPS mogą wyjść na dobre, bo jest okazja zgrać obronę, poćwiczyć warianty w ataku, a dodatkowo pod prądem są, jeszcze niedawno, kluczowi zawodnicy jak Pereira czy Palma, którzy szukają formy, a dzięki tym starciom mają okazję po 90 minut pograć. A no i seria jest ważna. Aktualnie to cztery wygrane mecze z rzędu, jak się uda wygrać w czwartek to już będzie seria 5 meczów, co zaczyna wyglądać poważnie i może ładnie budować morale zespołu.

Co do składu, to ogólnie ten wcześniejszy skład wydaje się okej, jedynie ja bym dał od początku Gurgula i Agnero:
Mrozek-Pereira Mońka Skrzypczak Gurgul-Kozubal Thordarsson-Palma Rodriguez Ismaheel-Agnero. 

Linia obrony w takim dosyć sprawdzonym wariancie z końca poprzedniej rundy. Jednocześnie odpoczywa Milić. W końcu od początku szanse powinien dostać Gisli, niech walczy o skład, a luzujemy mega potrzebnego, ale niestety nienadającego się do gry co trzy dni Jagiełło. Mieć rezerwowe skrzydełka Palma-Ismaheel to jednak komfort, niech łupią i pokażą na co ich stać. Oczywiście Leo i Ali muszą być gotowi na maksymalnej świeżości na Raków. I tutaj się waham, czy Pablo czy Walemark, ale od początku chyba jednak Pablo, który ma zdrowie jak koń, a jest lepszy też w defensywie. Starcie z Koroną pokazało, że Walemark do tyłu cofać to jedynie autem potrafi, a nie w meczu. No i atak to ja jednak liczę, że od początku to powalczy Agnero, jednak bądź co bądź Ishaka to trzeba na 90 minut z Rakowem, a z KuPS to powinna wystarczyć w zupełności nasza perła prosto z Afryki. Jak się będzie układało wszystko to przydałoby się jak najszybciej zluzować Gurgula i Kozubala za pomocą Oumy i Moutinho. Szanse w drugiej połowie oczywiście powinien dostać Walemark zamiast Pablo. No i w sumie liczę też, że taki Gmur na przykład to mógłby wejść chociaż na chwilę jak wynik będzie korzystny.

Odpowiedz
Nie wiem po co miałby Ouma grać gdziekolwiek. Chłop jest skreślony i nie powinien wychodzić na boisku.

Odpowiedz
Co do Oumy to chyba wszyscy się zgodzimy, że jego przygoda z Lechem skończy się w momencie kiedy umowa wypożyczenia dobiegnie końca. Zgadzam się ze Skorpionem, że wpuszczanie tego ananasa jest bezsensowne i chyba lepiej dać szanse pograć młodym np. Dudek czy Gmur. Tym bardziej, że za chwile wróci Muraś.

Odpowiedz
Kto wróci za chwilę? Smile

Odpowiedz
No może dłuższą chwilęWink

Odpowiedz
A po 310 dniach, kiedy kibice Jego byli znowu wewnątrz [stadionu] i Strzelistyjupiter z nimi, Radek Murawski przyszedł, choć bramy były zamknięte, stanął pośrodku i rzekł: «W górę serca niech zwycięża Lech!» Następnie rzekł do Strzelistego: «Podnieś tutaj swój palec i zobacz moje kolano. Podnieś rękę i włóż w moją łąkotkę, i nie bądź niedowiarkiem, lecz wierzącym». Strzelisty w odpowiedzi rzekł do Niego: «Kapitan mój!» Powiedział mu Radek Murawski: «Uwierzyłeś dlatego, że Mnie ujrzałeś na murawie? Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli».

Tak będzie. :v

Odpowiedz
Jak ręka wejdzie w łąkotkę, to tam już chyba za dużo grania nie zostało. Hobby player. Smile

Odpowiedz
Takie najważniejsze z konferencji przedmeczowej:
Hakans będzie w składzie i w zależności od sytuacji dostanie od 0 do 30 minut.
Jagiełło wróci do treningów w przyszłym tygodniu
Mamy wielu jakościowych zawodników i będą rotacje w tym meczu, które nie wpłyną na obniżenie jakości drużyny.
Murawski wrócił do pełnego treningu z drużyną ale ciężko powiedzieć kiedy zagra w oficjalnym meczu, ale będzie to w najbliższych tygodniach
Andreev nie zagra bo trener nie jest zwolennikiem zmian na pozycji bramkarza.

Odpowiedz
To po co było ściągać tego bramkarza. Przecież jasne jest,że go w lipcu odpalą. Miejsce Oumy jest w rezerwach i tyle niech grają młodzi.

Odpowiedz
Ściągnęli bo zapewne ma lepsze umiejętności i lepiej prezentował się lepiej n treningach od Bąkowskiego czy Pruchniewskiego. Runda się jeszcze nie skończyła, Mrozek (tfu) może złapać kontuzję i co wtedy? Nie wiemy też jak wygląda sprawa płacenia jego kontraktu, może Lech płaci niewielki % jego miesięcznego wynagrodzenia.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości