(24-02-2026, 11:22)Mosina napisał(a): w sumie to z punktu widzenia sił i poziomu potrzebnego do końca sezonu, to wbrew pozorom taki dwu-sparingo-całkiem poważny mecz w LK spada nam w dobrym momencie. Jest szansa budować formę, pewność, etc - tych którzy być może będą musieli w kluczowym momencie wejść na plac pod koniec rundy i być w formie. ale nie może ich być za dużo na raz
O, ja właśnie miałem ostatnio podobne przemyślenia jak nasz weteran Mosina. Paradoskalnie to te mecze z KuPS mogą wyjść na dobre, bo jest okazja zgrać obronę, poćwiczyć warianty w ataku, a dodatkowo pod prądem są, jeszcze niedawno, kluczowi zawodnicy jak Pereira czy Palma, którzy szukają formy, a dzięki tym starciom mają okazję po 90 minut pograć. A no i seria jest ważna. Aktualnie to cztery wygrane mecze z rzędu, jak się uda wygrać w czwartek to już będzie seria 5 meczów, co zaczyna wyglądać poważnie i może ładnie budować morale zespołu.
Co do składu, to ogólnie ten wcześniejszy skład wydaje się okej, jedynie ja bym dał od początku Gurgula i Agnero:
Mrozek-Pereira Mońka Skrzypczak Gurgul-Kozubal Thordarsson-Palma Rodriguez Ismaheel-Agnero.
Linia obrony w takim dosyć sprawdzonym wariancie z końca poprzedniej rundy. Jednocześnie odpoczywa Milić. W końcu od początku szanse powinien dostać Gisli, niech walczy o skład, a luzujemy mega potrzebnego, ale niestety nienadającego się do gry co trzy dni Jagiełło. Mieć rezerwowe skrzydełka Palma-Ismaheel to jednak komfort, niech łupią i pokażą na co ich stać. Oczywiście Leo i Ali muszą być gotowi na maksymalnej świeżości na Raków. I tutaj się waham, czy Pablo czy Walemark, ale od początku chyba jednak Pablo, który ma zdrowie jak koń, a jest lepszy też w defensywie. Starcie z Koroną pokazało, że Walemark do tyłu cofać to jedynie autem potrafi, a nie w meczu. No i atak to ja jednak liczę, że od początku to powalczy Agnero, jednak bądź co bądź Ishaka to trzeba na 90 minut z Rakowem, a z KuPS to powinna wystarczyć w zupełności nasza perła prosto z Afryki. Jak się będzie układało wszystko to przydałoby się jak najszybciej zluzować Gurgula i Kozubala za pomocą Oumy i Moutinho. Szanse w drugiej połowie oczywiście powinien dostać Walemark zamiast Pablo. No i w sumie liczę też, że taki Gmur na przykład to mógłby wejść chociaż na chwilę jak wynik będzie korzystny.