Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 1.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
Patrząc pod kątem europucharów to tak na prawdę straciliśmy niewiele.
W przyszłym sezonie zdobywca pucharu zaczyna walkę od Q3 eLE. Pierwszy mecz gra
Z kolei v-ce mistrz zaczyna granie od Q2 eLM tak samo jak mistrz.
Kalendarzowo wygląda to tak:
- Q2 eLM - 21 lipca
- Q3 eLE - 6 sierpnia.
Przegrywając mecz w Q2 eLM grasz w Q3 eLE.
W Q2 eLM grasz z Turkami, Bodo, Austriakami, Grekami, Szkotami. W tej chwili są to
- Fenerbahce.
- ciężko stwierdzić bo w Austrii jest podział na grupy a jest ścisk.
- AEK / PAOK / Olympiakos
- Celtic / Rangers

Jak uda ci się przejść jednego to grasz już w LE bo z Q3 eLM nie spada się nie wiadomo dlaczego do Q4 eLE.

Odpowiedz
W przypadku Lecha, który celuje w MP a myślę, że zajmiemy miejsce 1-2 to żadna strata. Kwestia samego trofeum, boli tym bardziej, że z silnych został tylko Raków. Aczkolwiek jak już ktoś wcześniej napisał, może lepiej, że odpadliśmy teraz aniżeli mielibyśmy wracać na dolinie z Warszawy. Lech nie lubi PP, ewidentnieWink

Odpowiedz
(05-03-2026, 12:02)Antonio napisał(a): Patrząc pod kątem europucharów to tak na prawdę straciliśmy niewiele.
W przyszłym sezonie zdobywca pucharu zaczyna walkę od Q3 eLE. Pierwszy mecz gra
Z kolei v-ce mistrz zaczyna granie od Q2 eLM tak samo jak mistrz.
Kalendarzowo wygląda to tak:
- Q2 eLM - 21 lipca
- Q3 eLE - 6 sierpnia.
Przegrywając mecz w Q2 eLM grasz w Q3 eLE.
W Q2 eLM grasz z Turkami, Bodo, Austriakami, Grekami, Szkotami. W tej chwili są to
- Fenerbahce.
- ciężko stwierdzić bo w Austrii jest podział na grupy a jest ścisk.
- AEK / PAOK / Olympiakos
- Celtic / Rangers

Jak uda ci się przejść jednego to grasz już w LE bo z Q3 eLM nie spada się nie wiadomo dlaczego do Q4 eLE.

Uważam że się grubo mylisz. Vicemistrz idzie ścieżką niemistrzowską i przeciwnik w Q3LE dla zdobywcy pucharu i vicemistrza który przegrał w Q2 LM to piłkarska przepaść. Oni będą szli różnymi ścieżkami więc absolutnie to nie jest to samo

Odpowiedz
Mylisz się to Ty bo w Q3 eLE spady z eLM grają ze wszystkimi.

Odpowiedz
(05-03-2026, 17:07)Antonio napisał(a): Mylisz się to Ty bo w Q3 eLE spady z eLM grają ze wszystkimi.

Zgadzam się z Antonio, tak wynika z symulacji Janka Sikorskiego ze strony rankinguefa.pl. W Lidze Europy w III rundzie eliminacji jest preferencja wyłącznie dla mistrzów ze swoich lig, ale to dotyczy tylko tych najsłabszych piłkarsko nacji.

Odpowiedz
Po pierwsze to lepiej mieć pewny awans do eliminacji PP niż nic. Bo Liga trwa jest spłaszczona i możemy być równie dobrze na 5 miejscu i co wtedy?

Odpowiedz
Wrzucę tutaj, bo chyba najbardziej się łapie. Co sądzicie o teorii, iż Gisli Thordarsson to piłkarz, który w żadnym razie nie jest szóstką, jak już to ofensywną ósemką, a ja bym go wypróbował na dziesiątce. Ma drybling, ma strzał. Ja bym kiedyś spróbował takiej rotacji.

Odpowiedz
Pomysł spoko. Ale jak dla mnie próbował bym go na 8 przy założeniu, że na 6 gra ktoś ogarnięty.

Odpowiedz
(09-03-2026, 23:31)Kefas9494 napisał(a): Wrzucę tutaj, bo chyba najbardziej się łapie. Co sądzicie o teorii, iż Gisli Thordarsson to piłkarz, który w żadnym razie nie jest szóstką, jak już to ofensywną ósemką, a ja bym go wypróbował na dziesiątce. Ma drybling, ma strzał. Ja bym kiedyś spróbował takiej rotacji.

Pełna zgoda. Osobiście, pomimo niezłego (ofensywnie) meczu z Widzewem dalej mam do Islandczyka spory dystans. Uważam, że nie jest to piłkarz na Lecha, bo na jedno dobre zagranie ma trzy fatalne. 
Natomiast jeśli mamy mu dawać szansę, to tylko z ofensywnymi zadaniami. W defensywie źle się ustawia, nie doskakuje w tempo do rywala. 
Problem jest taki, że tych bardziej ofensywnych pomocników mamy więcej- i lepszych od Gisliego

Odpowiedz
Ósemka

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 8 gości