Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 1.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
Ja widzę z perspektywy zespołu strategiczną kwestię do rozstrzygnięcia - czy na ósemce, oprócz Jagiełły, inwestować w Gisliego - czy też w "przeprojektowanie" Pabla, który jak dla mnie nie sprawdza się na "10". Bo jezeli to drugie - to w kolejnym okienku szukamy kolejnego Sousy,

Odpowiedz
(11-03-2026, 12:38)uncoolben napisał(a): Ja widzę z perspektywy zespołu strategiczną kwestię do rozstrzygnięcia - czy na ósemce, oprócz Jagiełły, inwestować w Gisliego - czy też w "przeprojektowanie" Pabla, który jak dla mnie nie sprawdza się na "10". Bo jezeli to drugie - to w kolejnym okienku szukamy kolejnego Sousy,

Myślę, że kawka nie wyklucza herbatki. Lech dobrze wygląda grają na dwie ósemki. I w sumie spokojnie w składzie zmieści się zarówno Pablo, Filip, Gisli (jak się ogarnie) i nowy Sousa. 

Gisli ma na pewno sufit wyżej niż Pablo czy Filip, ale no musi się ogarnąć. Dobrasz mówił, że Gisli to najlepszy piłkarz Lecha z Widzewem, ale zupełnie się z tym nie zgadzam. 

Pamiętam mecz z Crveną, była tam taka akcja Gisliego, gdzie w polu karnym minął rywala i prawie strzelił gola. Podobnie efektowna jak ta z Widzewem, z tym, że z Widzewem oczywiście zapakował kastę, a z Crveną nie. Tylko takie pojedyncze, świetne akcje w meczach przeplata z fazami meczu, gdy jest:
- całkowicie wyłączony z gry (zwróćcie uwagę jak często, w meczu z Widzewem albo nawet w tym nieszczęsnym meczu w LKE gdzie dostaliśmy od pasterzy, chował się i nie chciał piłki przy budowaniu akcji albo chciał ją tak na alibi nie dając za bardzo kolegą wariantów w rozegraniu. Jakby miał w tym względzie taki opóźniony zapłon, za wolno czytał grę? Nie wiem. W tym względzie jego całkowitym przeciwieństwem jest Pablo, który chce piłkę cały czas. Oczywiście, jest w tym swoim "chceniu" piłki nad wyraz chaotyczny, ale jednak, jak to się ładnie mówi, DAJE OPCJE);
- potężnie spóźniony w odbiorze (przykład stracony gol z Widzewem, ale jak wchodzi na boisko to jest to u niego regułą, że ma trochę refleks szachisty z tym swoim doskokiem. Znowu przeciwieństwo Pablo czy nawet Oumy. Wiadomo, że ci dwaj grajkowie często swoją nadpobudliwością prowokują kartki, ale jednak są agresywniejsi, bardziej pewni tej swojej gry defensywnej, a Gisli jest w tym nieśmiały jak dajmy na to dziewica wiadomo kiedy). 

Także nie wiem ostatecznie, jak w tej rundzie się nie ogarnie, to czy jednak tego Gisliego nie dać na wypo faktycznie do jakiegoś beniaminka w przyszłym sezonie, żeby miał okazje więcej czasu pograć, bo u nas nie ma też czasu i okazji, żeby Gisliego budować, gdy przed nami same ważne mecze, a on jednak nie daje gwarancji w defensywie.

Odpowiedz
Gisli sufit wyżej niż Pablo i Jagiełło? Co ja czytam…
Co ciekawe reszta tego posta - w pełni zgoda. Mam dokładnie taki osad jego występu z Widzewem i jego gry generalnie.
Fajna technika, wolne myślenie i kompletny brak umiejętności gry obronnej. Do tego zerowa agresja (pozytywna).
Wypożyczyć na jesień i zima zdecydować, ale ja bym na nim drużyny nie budował

Odpowiedz
A wg Królewskiego narzędzia mistrzem będzie Lech:
https://x.com/jarokrolewski/status/20316...ZGPcY31lzw

Odpowiedz
To ja mam gorszy news. Koniec sezonu dla Douglasa i Jakóbczyka: https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozna...kow/296560

Po nagłówku byłem przekonany, że to o Murawskim i Hakansie albo Jagiełło. A powiedzmy wyłączenie tych dwóch to szkoda, ale już lepiej chyba oni. Chociaż wiadomo, obu na maksa szkoda.

Odpowiedz
A Murawski chociaż trenuje z zespołem czy dalej indywidualnie?

Odpowiedz
(11-03-2026, 14:09)Gugus napisał(a): A Murawski chociaż trenuje z zespołem czy dalej indywidualnie?

Hakans i Murawski indywidualnie dalej. XD Jezu. Nie wiem jak to jest, ale już tyle razy było gadane, że w pełnym treningu z drużyną, a teraz gadają, że dalej tylko indywidualnie. W ogóle Hakansa powołali do kadry Finlandii co bardziej zabawne. Nie zdziwię się jak tam pojedzie i się połamie.

Odpowiedz
może warto kiedyś spróbować policzyć czas powrotu do formy od powrotu do słynnych treningów. Szacuję, że poza kilkoma wyjątkami to będzie min pół rundy. wtedy może nie będzie hasła "Muraś zaraz wraca - nie potrzebujemy 6".

Odpowiedz
Z dobrych informacji, o dziwo, anulowali kartkę Pablito. Także będzie dostępny na Zagłębie Lubin. I elegancko, niezależnie od powrotu Jagiełło to się przyda.

W tym meczu, zagrożeni pauzą są Moutinho, Ali, Palma, Guma i oczywiście Pablo Rodriguez.

Odpowiedz
A także Niels Frederiksen

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości