Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Zagłębie Lubin - Lech Poznań, 15.03.2026 14:45
Tryb drzewa
To tylko świadczy o niestabilności emocjonalnej drużyny. Powiem wam, że nie potrafię się dzisiaj cieszyć bo dla mnie to tylko przypadek albo chwila co zaraz minie.

Odpowiedz
Cieszy że znowu - podobnie jak w meczu z Górnikiem - potrafiliśmy zagrać w drugiej połowie tak, by zyskać trochę cennych minut, pownerwiać przeciwnika wolniejszym wznawianiem. Pragmatyzm i wyrachowanie. Cieszy, bo Lech zwykle tak nie potrafił.
Agnero to jest napastnik, który nigdy nie powinien grać sam z przodu. Jak już ma grać, widzę tu pole do zagrania na dwójkę napastników, razem z Ishakiem. Coś na wzór duetu Lewandowski - Rengifo. Agnero potrafi utrzymać się przy piłce, zastawić ją, odegrać, ale nie jest to egzekutor jak Ishak czy Rudnevs przykładowo.
... idźmy po mistrzostwo - tego każdy pragnie...

Odpowiedz
Chodzi wam o totalny brak pressingu jaki uprawiał będąc na boisku? Prowadzenie piłki na poziomie Fiabemy 5 metrów od siebie które zakończyło się stratą? Czy strzał mogący zakończył mecz do którego tyle się składał, że obrońca zdążył zablokować? A może o brak podania do Palmy kiedy to będąc krytym przez trzech oddał koślawy strzał? Dajcie spokój z tym kolesiem..

Odpowiedz
(15-03-2026, 17:55)ma1ksiuu napisał(a): To tylko świadczy o niestabilności emocjonalnej drużyny. Powiem wam, że nie potrafię się dzisiaj cieszyć bo dla mnie to tylko przypadek albo chwila co zaraz minie.

A możevto Ty masz kłopot z emocjami? Myślałeś o tym kiedys?
6 ostatnich meczów Lecha to 5 wygranych i 1 porażka a Ty mówisz, że przypadek?

Odpowiedz
Pierwsza była idealna bo Ojrzyński chyba nie miał przygotowanego planu na Lecha prowadzącego 1:0 i nie wykonującego ataku pozycyjnego. Prawie nieistniejący pressing, to nasi sobie kopali bez stresu, momentami Pereira sobie stał i gadał z kumplem z piłką przy nodze, a zagłębiacy czekają na swojej połowie.

Szkoda setki Aliego, bo skończyłoby się 0:3 i liderem.

A tak przy zaledwie jednej bramce różnicy w drugiej się wzięli do roboty to wyglądało to dużo gorzej.

Nie mogę się nachwalić Mońki. Siła spokoju. Ręce się same składają do oklasków. W duecie z Miliciem jest naprawdę dobrze w tyłach.
Jedno pytanie - czy piąstkowanie tych balonów w środek pola karnego to najbezpieczniejsza decyzja? Nie byłoby lepiej je łapać? Mrozek je za każdym razem piąstkuje, i czasem są z tego nerwowe momenty.

Ciekawe dlaczego Nalepa nie dostał drugiej żółtej za stempel na Ishaku? Skoro chwilę wcześniej Moutinho dostał żółtą za przesadny zapał w celnym wybiciu piłki... Gospodarze powinni drugą połowę grać w dziesięciu.

Odpowiedz
Pierwsza połowa bardzo dobra, do wyśmienitej zabrakło podwyższenia rezultatu. Druga połowa już gorsza, a po zmianach dużo gorsza. Na szczęście obrona dzisiaj bezbłędna (nawet Joel czy Mouthinio), czego się obawiałem. Nie ma serio lepszej 9 niż Agnero? Jeżeli to ma być następca Ishaka to jesteśmy w dupie i to głębokiej. Serio, on jest tak nieporadny, że go chyba na prawdę pomylili z kimś innym (brat bliźniak?). U niego niestety kuleją podstawy gry w piłkę: przyjęcie, strzał. Może się nie znam i nie dostrzegam jego potencjału, ale jak wchodzi to wiem, że zaraz skończymy kreować sytuacje bramkowe. Chciałbym się mylić.

Odpowiedz
A jak zagrał Walemark?

Odpowiedz
Forma idzie w górę. Dwa strzały oddał walczył. Nie było tragedii.

Odpowiedz
(13-03-2026, 18:55)Janiko napisał(a): Remis biorę w ciemno. Na wygraną nawet nie liczę

Jak widać muszę tak pisać częściej : )))

Odpowiedz
(15-03-2026, 18:01)Antonio napisał(a):
(15-03-2026, 17:55)ma1ksiuu napisał(a): To tylko świadczy o niestabilności emocjonalnej drużyny. Powiem wam, że nie potrafię się dzisiaj cieszyć bo dla mnie to tylko przypadek albo chwila co zaraz minie.

A możevto Ty masz kłopot z emocjami? Myślałeś o tym kiedys?
6 ostatnich meczów Lecha to 5 wygranych i 1 porażka a Ty mówisz, że przypadek?

Jak na razie to masz kłopot z prozą życia codziennego jak nie rejestrujesz wydarzeń z ostatniego tygodnia i 3 przegranych meczy.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości