Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa
Górnik pewnie wygrywa. a Podolski z czerwoną po jednej minucie przebywania na boisku.
Rzadko strzela się trzy gole mając xG na poziomie 0,6. Dużo im wchodziło

Ciekawe czy GKS we wtorek pójdzie po 3 miejsce w tabeli. Mogłoby to być interesujące

Odpowiedz
To czerwo dla mnie mocno dymane, a jeśli już to powinno być obopólne.
Raków za tydzień będzie pod ścianą jeśli chce walczyć o Mistrza więc będzie ciekawie w tej Wawie.

Odpowiedz
Przecież oglądając nawet na skrócie tę sytuację widać jasno, że typ z Rakowa dopada do gardła Podolskiego, popycha go, a gdy ten przewraca się, cwaniaczek jeszcze pociąga go w okolicach pachy. Po samym chamskim faulu Łukasz tylko trzymał się za twarz, nic mu nie zrobił. Dopiero jak ten go jeszcze szarpnął, wkurwił się i odmachnął. Zupełnie normalna reakcja, jak cię jakaś wesz prowokuje. Impuls. Jak dla mnie zabrzanie powinni oczekiwać też czerwonej dla tej ameby. Bo już wiem że tak można.

Odpowiedz
Ten Anyewam czy jak to się pisze z Rakowa, powinien dostać czerwo jeszcze przed odmachnięciem Podolskiego. Wystartował oburącz do duszenia, w ogóle nie zainteresowany pilką

Odpowiedz
(15-03-2026, 18:11)Marcin1984 napisał(a): https://x.com/Norbert87Ck/status/2033163781010817187    to nie jest karny? dla mnie tak Smile

A ja tu jako klucz do nieodgwizdania karnego dałbym, że Arkowiec zagrał skutecznie piłkę głową. Coś jak bardzo ryzykowny wślizg od tyłu, gdy jesteś na przegranej pozycji, ale jednak wyłuskujesz piłkę jednocześnie nie demolując rywala. Tu dla mnie analogiczna sytuacja. Sędzia główny tak samo interpretował zdarzenie - na VARze analizował, czy obrońca zagrał w piłkę. Interwencja wysokiego ryzyka, ale udana.

A sytuacja Podolskiego jest naprawdę clear and obvious i nie da się obronić innego werdyktu niż żółta dla Ameyawa i czerwo dla Podolskiego. Dał się sprowokować jak dziecko. Bo to w sumie jest takie dziecko.

Odpowiedz
Ktoś tu - układając terminarz - nie przewidział, że Zagłębie może kandydować do zdobycia tytułu. Ostatnia kolejka zacna:
Jagiellonia - Zagłębie.
Ale się będzie jeszcze w tym sezonie działo. Dwa miesiące mijanek, nagłych zwrotów akcji.

Odpowiedz
Będzie ciekawa walka o mistrzostwo, ale myślę że jeszcze ciekawiej będzie o utrzymanie Smile w obu przypadkach jeden punkcik może mieć ogromne znaczenie.

Odpowiedz
Szkoda że Arka nie dowiozła tych 3 pkt z Legią, i że my podaliśmy Widzewowi tlen. Przy jakichkolwiek punktach Pogoni dzisiaj, i dla galacticos i dla galacticos 2.0 naprawdę zaczęłoby się palić pod kuprami. Legia miałaby 3-4 pkt straty do bezpiecznego miejsca (i gorsze bilanse bezpośrednie), a Widzew już 6-7. Szkoda...

Odpowiedz
Tak patrzę na tabelę przed dzisiejszym meczem, i dla Arki lepiej byłoby, by to Korona wywiozła trzy punkty.

Odpowiedz
Nie ma co się oszukiwać, Arka jest upośledzona i sama sobie nie pomoże w utrzymaniu więc musi liczyć, że pozostałe drużyny nie będą punktować. I miło jest oglądać ja te trzy cioty (pogoń, legia, widzew) gryzą swoje brudne paznokcie aby nie spaść.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: lechu91, Rybacki, 2 gości