Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 1.43
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
Porównanie Palmy do Håkansa... Nie rozumiem.

Odpowiedz
tyle co Hakans? śmiem wątpić - już pomijam że jakoś Hakansa nie widzę na boiskach.
ale potem piszesz o Bengtsonie.

tylko ESA, Leo, 25 mecze, 3 gole, 2 asysty, 12% udziału przy bramkach
tylko ESA, Luis, 22 mecze. 5 goli, 4 asysty, 24% udziału w bramkach.

Może racja że to nie jest warte 4 mln, ale 3?

Odpowiedz
Wiosną zagraliśmy 12 meczów. Palma ma 1 bramkę i 1 asystę. To niewiele więcej niż Hakans wiosną.
Całą swoją wiarę w tego zawodnika opieracie na tym, że fajnie grał do listopada i nie choruje. Tylko, że to nie jest pierwszy raz kiedy Palma robi taki numer.
On dokładnie tak samo zrobił w Celtiku. Wszedł z buta i wyszedł w grudniu. Potem miał już do końca swojej obecności 1 bramkę i 1 asystę. W Grecji było podobnie z tym, że tam się obudził na koniec sezonu.
Nie ma różnicy pomiędzy tym co robi Palma a tym co robią łamiący się na potęgę Walemark czy Gholizadeh.

Odpowiedz
Nie zgodzę się. Palma tym jednym sezonem w Celticu pokazał, że sufit ma wysoko. A poukładany Lech to dobre miejsce do wydobywania potencjału z graczy. Jest wielu, który swój prime całej kariery łapią tutaj. Do tego idealny wiek zeby zostać na wiele sezonów i stanowic na lata o sile ofensywnej. Hakans jeszcze nic wielkiego nie pokazał.

Poza tym to porównanie do Walemarka i Gholizadeha... Przecież my właśnie takich graczy o wysokiej jakości potrzebujemy... przecież oni nam robia grę... Wiec paradoksalnie zgadzam się z ostatnim zdaniem Smile

Odpowiedz
Taka ciekawostka.
Dzisiaj, po 26 kolejce Lech ma 3 punkty przewagi nad drugą drużyną w tabeli.
W sezonie 2024/25 był trzeci ze stratą 5 punktów do Rakowa.
W sezonie 2021/22 był drugi tracąc punkt do Pogoni.

Odpowiedz
Można by rzec "Lechu nie spierdol tego".

Odpowiedz
Aż mi się słynne końcówki za Smudy i Bjelicy przypominają. Ale ja wierzę w Nielsa i chłopaków. Obrońmy to mistrzostwo!

Odpowiedz
Za Smudy to koncertowo przegraliśmy MP. Ja już nie pamiętam ale w szczycie ile mieliśmy przewagi nad Wisłą Kraków, 6-9 pkt chyba?

Odpowiedz
Nad Wisłą w sezonie 2008/2009? Max 5, po 20 kolejce.
Ale Legia była w tamtym momencie tylko 1 pkt za nami, nieźle się wtedy tasowało pomiędzy tą trójką przez całą wiosnę. Wisła nas wyprzedziłą w kolejce 25, a na koniec sezonu (po kolejce 30) to my byliśmy już 5 pkt za Wisłą.
(posprawdzałem to wszystko, nie mam takiej pamięci Wink).

Z kolei w tym sezonie Jaga miała po 20 kolejce nad nami (wliczając rozegrany później mecz z GKS) 9 pkt przewagi nad nami (38 do 29), a teraz po 5 kolejkach tracą do nas 3 - odrobiliśmy 12 w 6 kolejek, średnio 2 pkt na kolejkę.

Od początku lutego zdobyliśmy 18 pkt, następne zespoły 13 (m.in Zagłębie), a z innych rywali, Jaga i Raków po 9 (i to wliczając ten dodatkowy Jaga-GKS).
To chyba jakiś rekord Smile

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 8 gości