Liczba postów: 858
Liczba wątków: 0
Reputacja:
37
01-04-2026, 12:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-2026, 13:25 przez Icek.)
Przecież ta Liga Narodów jak tak dalej pójdzie z rozrostem imprez typu MŚ i ME, to będzie miała wkrótce większy prestiż. Obecna edycja była mega, co było dla mnie sporym zaskoczeniem, bo byłem sceptycznie nastawiony do niej.
No i sam fakt awansów z niej do ww imprez. Wychodzi na to, że to może być dużo prostsza droga, niż awans z grup eliminacyjnych, szczególnie będąc w niższych dywizjach. Ogólnie ten system awansów jest dla mnie chory, promujący przeciętniactwo.
Liczba postów: 783
Liczba wątków: 2
Reputacja:
24
Ja liczę, że Lewandowski zostanie do Euro. Nadal dużo daje tej kadrze, ma niepodważalny status i może być tak jak CR7 nadal ważnym ogniwem. Szczególnie, że następców nie ma, z całym szacunkiem do takich zawodników jak Kownacki czy Żukowski, którzy jedynie solidni w drugiej Bundeslidze, Świderski który jest rezerwowym w Grecji czy nawet Buksa będący co najwyżej w rotacji w średnim zespole w Serie A.
Liczba postów: 1,909
Liczba wątków: 14
Reputacja:
80
ja liczę że nie zostanie, bo kiedyś musi odejść - i kiedy jak nie teraz odkryć dla kadry kogoś kto też umie strzelić piłkę do siatki. a do tego ma jeszcze zdrowie żeby pressować gdy się bronimy. Sezon z Ligą narodów to super czas na to.
Liczba postów: 1,028
Reputacja:
25
Reprezentacji Polski nie będzie na mundialu natomiast dzięki Haiti nasza flaga zaistnieje na koszulkach tej reprezentacji. Nawiązanie do smutnego epizodu Legionów, oszukanych przez Napoleona.
Liczba postów: 389
Reputacja:
14
To nie jest flaga Polski.
Ta grafika na koszulkach inspirowana jest bitwą pod Vertieres, ostatnim aktem rewolucji haitańskiej przeciwko Napoleonowi i tak to jest pokazane w spocie reklamowym tych koszulek
Reputacja:
25
No ja widzę postać trzymającą flagę w barwach biało - czerwonych. Uznaję, że to są nasze barwy.
Reputacja:
25
10-06-2026, 04:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2026, 06:10 przez Róża.
Powód edycji: Dopisek
)
No ale dlaczego?
Oficjalnie ten biały to błękitny ale sprawdzę sobie później, czy coś takiego funkcjonowało na San Domingo.