Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Jagiellonia Białystok - Lech Poznań, 04.04.2026 20:15
Tryb drzewa
Remis brałem w ciemno. Święta bez wkurwienia, może być Smile

Odpowiedz
Trochę szkoda paru okazji, trochę ulga że się skończyło remisem - wydaje mi się że zasłużonym.
Oba zespoły bardzo odpowiedzialnie, więcej piłkarskich szachów i czekania na błąd, niż pięknej piłki.

Jako że zawsze opieprzałem, to tym razem od niego zacznę:
Brawo dla Skrzypczaka - dzisiaj wreszcie pewnie i skutecznie.
Drugie gratulacje dla Mrozka.
A trzecie dla trenera za taktykę (zakładam że tak to miało wyglądać), i dla reszty zespołu za konsekwencję, upór i wykonanie.

Z drugiej strony, w paru sytuacjach z przodu błędne decyzje spowodowały że nie mieliśmy bramki.
I ciekawe co by się stało gdyby Walemark zamiast strzelać (też dobry wybór), podał do Bengtssona w 10 minucie.

PS. Co do kartek na zakończenie, sprawdziłem w kilku miejscach, włącznie z oficjalną stroną Ekstraklasy, i wszędzie jest tylko kartka dla Pululu w 94 minucie. U nas tylko Milić z początku meczu. Oby tak już zostało - Milić się tam najbardziej szarpał, a gdyby on też dostał kartkę za to zwarcie technicznie wyleciałby z boiska za 2 żółte (a łącznie miałby 6)...

Odpowiedz
Mrozek i Skrzypczak super. Dobrze, że tam Skrzypa nie skasował Szmyta bo byłoby czerwo. Oczywiście okazji szkoda, ale Jaga miała też swoje sytuacje. Remis sprawiedliwy, a zresztą jak mówi jupiter lepszy remis niż w ***** wiadomo co.

Odpowiedz
Skrzypczak to jednak netto na plus. Słabiej Ali i Pablo. Bengtsson -też, ale prawie nic nie było do niego grane. A z jego przesunięcia na „10” jest jeden plus - wiemy, że nie nadaje się na tę pozycję. Mrożek MVP i nas.,A p
Przybył ślepy, non stop nabierał się nastanie sztuczki - z obu stron.

Odpowiedz
Ciekawe czy jak na murzyna przystało Pululu zagra uniwersalną kartą rasizmu i jeszcze nam Milica zawieszą, czy jednak jak ochłoną to się rozejdzie

Odpowiedz
Gholizadeh bardzo czytelny. Na naszą ligę to jest top grajek piłkarsko, ale wystarczy zablokować mu zejście na lewą nogę i go nie ma. W większości meczy w Ekstraklasie ma dużo miejsca. Dzisiaj nie poczarował, bo ci z Jagiellonii nie dali mu miejsca.
Ważny punkt.

Odpowiedz
Tak jak to już ktoś napisał "Lepszy remis niż...". Brawo Skrzypa za dzisiaj. Trochę zabrakło skuteczności ale z przebiegu meczu wydaje się, że remis to zasłużony rezultat co w zasadzie jest lepszym wynikiem dla nas. Walczyć Kolejorz wszystko w naszych nogach, a mam wrażenie,że im dalej w sezon tym będziemy lepiej grali.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz
(04-04-2026, 22:37)Dyktator napisał(a): Ciekawe czy jak na murzyna przystało Pululu zagra uniwersalną kartą rasizmu i jeszcze nam Milica zawieszą, czy jednak jak ochłoną to się rozejdzie

A co się stało bo wyłączyłem mecz po charakterystycznym zakończeniu meczu. Muszę zapamiętać że to Przybył tak ma

Odpowiedz
(04-04-2026, 22:41)strzelisty jupiter napisał(a): Gholizadeh bardzo czytelny. Na naszą ligę to jest top grajek piłkarsko, ale wystarczy zablokować mu zejście na lewą nogę i go nie ma. W większości meczy w Ekstraklasie ma dużo miejsca. Dzisiaj nie poczarował, bo ci z Jagiellonii nie dali mu miejsca.
Ważny punkt.

Punkt bardzo ważny. Ale niedosyt jest- trochę nie rozumiem zmian. Wszedł Gisli- środek pola siadł w ofensywie. Ali dzis wyłączony, Leo bezbarwnie - to trzymani za długo. Manewr z Bengtssonem na 10 to był idiotyczny pomysł.

Odpowiedz
(04-04-2026, 22:50)Mosina napisał(a):
(04-04-2026, 22:37)Dyktator napisał(a): Ciekawe czy jak na murzyna przystało Pululu zagra uniwersalną kartą rasizmu i jeszcze nam Milica zawieszą, czy jednak jak ochłoną to się rozejdzie

A co się stało bo wyłączyłem mecz po charakterystycznym zakończeniu meczu. Muszę zapamiętać że to Przybył tak ma

Podobna sytuacja co z Szachtarem, jednak bez prowokacji w stronę kibiców a spina między Pululu i Miliciem, następnie wlecieli na murawę całe oba zespoły i dość umiarkowana wymiana zdań.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości