Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa
Pogoń , Legia, Arka, Radomiak to zespoły które grają o utrzymanie więc obstawiam że to będą ciężkie mecze i będziemy tutaj tracić punkty. Motor u siebie może wygrać z każdym a na koniec Wisła która może będzie chciała powalczyć o puchary, ale to juz będzie wiadomo wcześniej czy będą mieć na to jeszcze szanse. Walka o mistrza jak i o utrzymanie będzie trwała do ostatniej kolejki.

Odpowiedz
Była w tym wieku sytuacja, że lider po tylu kolejkach matematycznie nie miał jeszcze zapewnionego utrzymania? Bez takiej głębokiej analizy, bo wiadomo że jak Brukbet wszystko by wygrał, to zabierze też innym z dołu punkty, ale taki uproszczony schemat.

Odpowiedz
(08-04-2026, 13:43)Marcin1984 napisał(a): Pogoń , Legia, Arka, Radomiak to zespoły które grają o utrzymanie więc obstawiam że to będą ciężkie mecze i będziemy tutaj tracić punkty. Motor u siebie może wygrać z każdym a na koniec Wisła która może będzie chciała powalczyć o puchary, ale to juz będzie wiadomo wcześniej czy będą mieć na to jeszcze szanse. Walka o mistrza jak i o utrzymanie będzie trwała do ostatniej kolejki.

A jakoś jestem spokojniejszy, gdy gramy z zespołami, które grają "o coś" więcej niż miejsce w środku tabeli i 200 tys. więcej z Ekstraklasy. To oznacza że muszą się otworzyć zeby coś "ugrać", nie ma nic gorszego niż ostatni mecz sezonu z Piastem który niby nie grał o nic, a sie postawił bez większego obciążenia.
Moje przewidywania:
Gks wygrana pewna, gks po cięzkim mam nadzieje półfinale
Pogon wygrana, są kompletnie bez pomysłu
Legia remis, Papszun postawi zasieki
Motor remis
Arka wygrana
Radomiak remis
Wisła wygrana
Bilans: 4 zwycięstwa, 3 remisy = 15 pkt
Dodatkowo uważam że po Radomiaku bedziemy mieli tytuł obroniony

Odpowiedz
Zgadzam się w całej rozpiętości. Myślę że mistrza klepniemy przed ostatnim meczem.

Odpowiedz
https://x.com/i/status/2041921061252456596
Ciekawy wpis Piotra Klimka, 11 punktów daje Mistrza

Odpowiedz
To łącząc model statystyczny z moją prognozą, to mamy tytuł po meczu z Arką Wink

Odpowiedz
Zadziwia mnie Wasza pewność siebie. Mam złe przeczucia za każdym razem jak ktoś napisze kiedy obronimy mistrza. Boję się, że sezon się jeszcze nie skończył. Smile

Odpowiedz
oczywiście, że się nie skończył i te mityczne 11 punktów trzeba wyszarpać, co wcale nie będzie łatwe. Bardziej niż Jagi obawiam się Zabrza. Na szczęście mamy lepszy bilans, mają też jeszcze Legię, Jagę i Raków a do tego będą pewnie syci po zdobyciu Pucharu
edit, unikam też jak ognia stwierdzenia autostrada do Mistrzostwa - pamiętam jak takową mieliśmy na koniec 2024, taką miała też Jaga kilka kolejek temu dlatego cytując klasyka - rączki na kołderkę

Odpowiedz
pewnie że się nie skończył Wink ale jak jest okazja, to trzeba się trochę pocieszyć, bo żyjemy w ciągłym stresie.
2024? Ja pamiętam sezon z podziałem punktów (ale to było głupie), gdzie przerąbaliśmy wszystko u siebie. więc możliwe że już w niedzielę wrócę na ziemię. oby nie Wink

Odpowiedz
To co się wtedy odjebało w zespole jest dla mnie do dzisiaj niepojęte. Jedyne co mi przychodzi sensownego to to, że się wydało, że Bjelica jest już dogadany z Dinamo i piłkarze postanowili się zbuntować. Cyrki z Situmem i Dilaverem, którzy chyba też trafili do Dinama. Meksyk wtedy był nieziemski.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 20 gości