Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa
Kurde ta Jagiellonia nie chce odpuścić, w dodatku kosztem Arki.

Odpowiedz
No kurde nie chce. Dobrze że wygraliśmy w Szczecinie bo byłby ścisk znowu na górze tabeli.
Pululu zostanie w tej Jagielloni?

Odpowiedz
Wyglądają jakby złapali drugi oddech a wykończenia Imaza - nasi powinni się uczyć. Ciekawa sprawa z ich LO, podobno Wdowik już nue zagra bo by wyczerpał limit minut oznaczający obligatoryjne wykupienie

Odpowiedz
(08-04-2026, 15:17)Mosina napisał(a):
(08-04-2026, 13:43)Marcin1984 napisał(a): Pogoń , Legia, Arka, Radomiak to zespoły które grają o utrzymanie więc obstawiam że to będą ciężkie mecze i będziemy tutaj tracić punkty. Motor u siebie może wygrać z każdym a na koniec Wisła która może będzie chciała powalczyć o puchary, ale to juz będzie wiadomo wcześniej czy będą mieć na to jeszcze szanse. Walka o mistrza jak i o utrzymanie będzie trwała do ostatniej kolejki.

A jakoś jestem spokojniejszy, gdy gramy z zespołami, które grają "o coś" więcej niż miejsce w środku tabeli i 200 tys. więcej z Ekstraklasy. To oznacza że muszą się otworzyć zeby coś "ugrać", nie ma nic gorszego niż ostatni mecz sezonu z Piastem który niby nie grał o nic, a sie postawił bez większego obciążenia.
Moje przewidywania:
Gks wygrana pewna, gks po cięzkim mam nadzieje półfinale
Pogon wygrana, są kompletnie bez pomysłu
Legia remis, Papszun postawi zasieki
Motor remis
Arka wygrana
Radomiak remis
Wisła wygrana
Bilans: 4 zwycięstwa, 3 remisy = 15 pkt
Dodatkowo uważam że po Radomiaku bedziemy mieli tytuł obroniony

Z mojej prognozy jak na razie:
GKS 1/3
Pogon 3/3
Punkty do mitycznych statystyk 4/11
Zostało 7/15

Odpowiedz
Arka niestety ma bardzo trudne zadanie. Miejmy nadzieje, że dadzą radę w następnym meczu.

Odpowiedz
5 kolejek, 15 pkt do zdobycia,. Na ten moment 13 daje Nam obronę tytułu bez spoglądania na innych. Forza Lech!

Odpowiedz
Z Legią podstawa to unikanie stałych fragmentów.
Z Zagłębiem bramka po rogu.
Z Górnikiem po karnym
Z Pogonią po aucie
Z Rakowem po karnym
Z Radomiakiem po rogu.
Z Arką dwie po rogach.
Jak dodamy do tego dwa samobóje Jagi.

Nie pamiętam jak nam idzie bronienie rogów ale chyba nie jest z tym najgorzej. Reszta bramek Legii z gatunku tych które straciliśmy wczoraj więc klucz to Gumny a nie Pereira.

Odpowiedz
Szmata traci dużo bramek ze stałych fragmentów również.

Odpowiedz
(19-04-2026, 15:34)Janiko napisał(a): Raków 2:0 z karnego. Zawodnik Cracovii dostaje czerwo + karny dla rakowa. Co jest? Przecież nie miało być czegoś takiego jak podwójne karanie przecież.. ktoś coś ?

Jeżeli brak jest możliwości zagrania piłki przez broniącego albo brak walki o piłkę  tj. celowe szarpnięcie, pchnięcie, ciągnięcie, trzymanie to wciąż przy rzucie karnym zostaje czerwona kartka. Przy próbie walki o piłkę schodzimy "piętro niżej". Tutaj słusznie VAR interweniował.

Odpowiedz
Piast w 10 wyrównuje z karnego i wywozi mega ważny punkt z Gdańska. Za tydzień Piast - Arką. Jak któraś drużyna wygra do Widzew już się nie wygrzebie

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 47 gości