Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Jagiellonia Białystok - Lech Poznań 16.03.2025 20.15
Tryb drzewa
Ja odnosiłem wrażenie, że przed kontuzją prezentował się nie najgorzej. Fakt jest też taki, że często wchodził na skrzydło czy na podwieszonego za Ishakiem. Tak czy siak teraz to możemy dyskutować o tym kiedy i kto go weźmie bo na Lecha to jest za słaby.

Co do kolejnego meczu to ciekawe co ze zdrowiem Milica i Sousy. Ten pierwszy to czuje, że mu chrupnęło coś w śródstopiu i nie prędko go zobaczymy. Sousa pewnie jakieś zawroty po strzale w łeb na treningu. Słusznie też ktoś zwrócił uwagę na to jak oni trenują. Też o tym pomyślałem. Na treningach się orają tak, że jeden ma uraz barku, inny wstrząśnienie mózgu a jeszcze inny pogruchotane śródstopie. A w meczu o punkty grają jak pipy, bez walki.

Odpowiedz
jak za treningi między innymi odpowiada Darek D.. to nie może być inaczej.
Szymczak nigdy nie miał liczb ani predyspozycji do gry w Lechu. Tak jak Klupś czy Tomczyk o Dejewskim i innych nie wspomnę (choć widzę, że taki Klupś pałęta się gdzieś po niskich ligach a mógłby u nas w rezerwach siedzieć)
Sousa niby na Śląsk gotowy ma być. Milic miejmy nadziej, że to nic poważnego i też wróci.
Potrzebujemy obu!

Odpowiedz
Nie "gdzieś w niższych ligach" tylko po sąsiedzku w Unii Swarzędz

Odpowiedz
No to tacy piłkarze mogli by rezerwy ciągnąc Smile

Odpowiedz
Ale jaka kontuzja Szymczaka. Przecież to było 2 lata temu. O czym Wy piszecie? On ma ewidentne problemy mentalne. Był okres, który trwał, no nie wiem, kilkanaście tygodni, gdy wyglądał naprawdę dobrze, gdzie często był rzucany po różnych pozycjach, w tym na skrzydle i ogólnie dawał radę. Można było mieć nadzieję, że może w końcu. Ale niestety, to był jeden okres, po którym już nie ma śladu. Jego każdy ruch ma znamiona wymuszonego, zero lekkości itd, jakby grał z kijem w tyłku. Mam niestety coraz większe obawy, że skończy jak Pawka. Niestety, ale głowa to też element piłki nożnej, może nawet najważniejszy, szczególnie na poziomie zawodowym, a nie hobbystycznym

Odpowiedz
On miał parę przebłysków i to wszystko. Nigdy nie był materiałem na wielkiego piłkarza. Podejrzewam, że ze względów poza sportowych był holowany tak długo w Lechu. Innych na jego poziomie już dawno u Nas nie ma.

Odpowiedz
Jeśli już to 1.5r temu bo jak mnie pamięć nie myli to było chyba na przełomie listopada/grudnia. I przed tą kontuzją podkreślam w mojej ocenie prezentował się dobrze. Fakt był też taki, że był rzucany na różne pozycje co mu z pewnością nie pomagało. Później na wiosnę 2024 już było słabo. Co prezentuje sobą na dzisiaj nie trzeba opisywać.

Odpowiedz
Myślę, że mniej czasu zajęłoby Ci sprawdzenie na transfermarkt, kiedy Szymczak był kontuzjowany, ile meczów pauzował itd, niż tworzenie następnych teorii dziwnej treści na podstawie "chyba", "gdzieś pisali", "ktoś mówił, ale nie sprawdzę", "wydaje mi się" i przekładanie ich na słowo pisane na forum. Przecież to są rzeczy sprawdzalne, wymierne, co do których nie może być jakichkolwiek wątpliwości...

Odpowiedz
Zastanawiam się czy jak prowadzisz luźną dyskusję ze znajomymi na różne tematy to czy oni muszą być przygotowani w różnego rodzaju materiały takie jak np wydrukowane felietony, reportaże, artykuły czy różnego rodzaju dokumenty. Oczywiście wszystkie opracowane przez oświecone osoby z autorytetem, które są przez Ciebie zaakceptowane jakie te na których można opierać swoje wywody. Ciekawi mnie też czy w tych konwersacjach dopuszczasz możliwość stwierdzeń „czytałem, że”, „słyszałem, że”, „wydaje mi się, że”. No i broń Boże aby ktoś miał swoje zdanie czy „gdybał sobie” bo to przecież karygodne. Przyznam szczerze, że ten Twój komentarz jest już tak żałosny, że aż mam go głęboko w dupie. Jednak aby nie wyjść na jakiegoś aroganta odpowiem Tobie, że pamięć mnie nie myliła. Sprawdziłem na szybko w necie i pojawił się artykuł na TVP.sport z początku grudnia 23 o kontuzji Szymczaka. Mam nadzieję, że ten portal jest dla Ciebie wiarygodny oświecony człowieku.

Odpowiedz
Ale Ty nie masz żadnego swojego zdania. O jakim zdaniu może być mowa? My piszemy o faktach a nie o ocenie czegokolwiek przez kogokolwiek. Napisałem Ci, że Szymczak miał tą kontuzję dwa lata temu, bo tak było. Pauzował od marca do czerwca. Ty zaś odpowiadasz, że jak już, to półtorej roku temu. Gdy Ci piszę, że bzdury piszesz, to zamiast sprawdzić na TM, który Ci podałem, to Ty podajesz jakiś artykuł z TVP Sport o kontuzji Szymczak w grudniu 2023. Chłopie, zastanów się czasem, albo przynajmniej spróbuj się zastanowić, co Ci ktoś sugeruje i co Ty w ogóle chcesz przekazać.

Szymczak w grudniu 2023 pauzował 3 (słownie: TRZY) mecze. i była to kontuzja na koniec rundy jesiennej. Przed tą kontuzją w całej rundzie jesiennej zaliczył jedną bramkę i dwie asysty. W siedmiu meczach, bezpośrednio przed tą kontuzją, tylko w jednym meczu zagrał 84 minuty. W sześciue pozostałych nie zagrał więcej niż 17 miut na mecz. W ogóle ta runda jesienna to było ogony grane przez niego.

Po tej trzymeczowej kontuzji, która Twom zadniem zarzutowała na przebiegu jego póżniejszej kareiry, w dwóch pierwszych meczach bezpośrednio po powrocie po przerwie zimowej, strzelał po bramce, w 11 na 14 koejek rundy wiosennej wychodził w podstawie, tylko w jednym meczu zaliczając mniej, niż 45 min

Oczywiście można się spierać, czy kontuzja z grudnia 2023 zaważyła na jego dalszej karierze, czy też nie. Można sie też spierać, czy takowe twierdzenie, zważywszy na przytoczone fakty, jest bzdurą, czy też nie:. Przecież każdy ma prawo do swojego zdania, jak napisałeś. Każdy ma też prawo do swojej bzudry, jakby nie patrzeć.-)

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 5 gości