Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa
Jak na moje Śląsk łapie dziś wiatr w żagle i wcale nie jest powiedziane, że się nie utrzymają.
Obyśmy wyjaśnili ich po przerwie na kadrę, bo na pewno będą w euforii po dzisiejszej wygranej i będą chcieli jeszcze bardziej zbliżyć się do bezpiecznego czwartego miejsca od dołu.

Odpowiedz
Nasza ekstraklasa to ewidentnie stan umysłySmile Wcześniej pisałem, że Lechia się utrzyma. Po dobrym początku na wiosnę ciśnienie u nich ewidentnie spadło. Teraz Śląsk nagle zatrybił i kolejny mecz grają z potężnym na wyjeździe Lechem. Z przodu znowu wcześniej uważałem, że Raków ma najmniejsze szansę z ekip walczących o MP na końcowy sukces. A po wczorajszej wygranej mam wrażenie, że Papszun wyrucha wszystkich.

Odpowiedz
Ciekawostka:

Damian Dąbrowski z Zagłębia i... Goncalo Feio mają najwięcej żółtych kartek, mianowicie po 9. Nie ma co, nadaje trochę kolorytu Ekstraklasie ten trener.

Odpowiedz
Ciekawe jak długo Mioduski będzie cierpliwy. Obstawiam, że Legia nastawia się mocno na PP bo w lidze przy dobrych wiatrach to mogą skończyć na 5 miejscu. Tyle, że zaraz Pogoń dostanie wiatr w żagle i będzie robiła wszystko by wywalczyć na Narodowym swoje pierwsze trofeum. Swoją drogą może być bardzo ciekawie jeśli te drużyny spotkają się w finale i Legia szanse na europejskie puchary będzie miała tylko dzięki PP. Aczkolwiek nie zdziwię się jak wtedy Legie będzie prowadził już ktoś inny a nie FeioWink

E:
Żeljko Sopić trenerem Widzewa (nie będę podawać źródeł, mam nadzieje, że Icek się nie obrazi;D). Wcześniej prowadził HNK Rijeka z którą zdobył wicemistrzostwo Chorwacji. Doszedł również do finału krajowego pucharu. Od sierpnia 2024 pozostawał bez pracy.

Odpowiedz
Dobrzycki przejął pakiet większościowy udziałów w Widzewie. Mocarne plany tam snują. Ktoś się orientował co to za jegomość?

Odpowiedz
Właściciel firmy Panatonii duży gracz na rynku magazynów pod wynajem szmal ma. Zainteresowanie Widzewem też. Oby nam groźny konkurent nie wyrósł. Podobno chce dać 4 mln euro na transfery w przyszłym okienku i realnie powalczyć o mistrza polski w następnym sezonie. Zaplecze finansowe ma. Oczywiście takich asów już było w naszej eklapie sporo ale jakby nie patrzeć ten niestety wydaje się poważny.
W tym roku mistrza dałby nam spokój nad takimi ogórami. W przyszłym sezonie będzie więcej chętnych na mistrza.

Odpowiedz
czemu nie ma nam wyrosnąć? konkurencja jest good przecież. Teraz jedno miejsce w pucharach więcej, to niech będzie 1-2 konkurentów też więcej, żeby wronieccy nie pomyśleli że 4 miejsce w lidze też jest fajne

Odpowiedz
Ja tam się z konkrecji nie cieszę. Każdy mocny klub to mniej szans na mistrza dla Nas. łatwiej jest rozbijać jakieś Puszczę (choć i my tego nie umiemy) czy inne Korony niż taki Raków który ma właściciela który potrafi w piłkę.

Odpowiedz
Ja nie chce być mistrzem bo nie ma z kim konkurować. Potem się potykamy o Trnavy bo finalnie jestemy słabi.
Zresztą sam sobie odpowiedziałeś. Zobacz z kim tracimy najwięcej puntów. Bynajmniej nie z top 5

Odpowiedz
(28-03-2025, 15:19)Mosina napisał(a):  Teraz jedno miejsce w pucharach więcej, to niech będzie 1-2 konkurentów też więcej, żeby wronieccy nie pomyśleli że 4 miejsce w lidze też jest fajne

Wiesz co jest najgorsze? Oni już o tym na pewno pomyśleli Big Grin

A co do żydzewa, to na pewno będą mieć stabilność finansową, a pewnie i zaczną coraz lepszych piłkarzy sprowadzać, możliwe, że już w przyszłym sezonie zaczną się liczyć odnośnie miejsc pucharowych.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Bonx82, joseph, 8 gości